Data Engineer.

De klanten van Bright Cubes werken op het snijpunt van de technologische mogelijkheden en hebben een concrete digitale strategie. Hierbij zijn ze constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de effectiviteit en efficiëntie van de organisatie te verhogen. Wij zijn op zoek naar een Data Engineer die op een eigenwijze en creatieve manier concrete vraagstukken oplost.

Zie je het groter geheel, geef jij op jouw eigen manier een draai aan dit vakgebied en kun je samen met de Data Scientist een hecht team vormen neem dan contact met ons op.

Locatie

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Den Haag
 • Utrecht
 • Eindhoven

Functie

Wij zijn op zoek naar een consultant, die wil werken aan verschillende projecten bij enterprise organisaties. Je bent onderdeel van het klantteam en gaat nadenken over de oplossing van een specifiek vraagstuk om het vervolgens ook daadwerkelijk te realiseren.

Je werkt samen met in een professioneel team en bouwt een Big Data platform en nieuwe tools om zo nog beter de data te kunnen visualiseren en sneller inzichten op te leveren. De projecten lopen zeer uiteen van greenfield projecten tot het doorontwikkelen van bestaande Big Data en BI platformen waarbij je de klant helpt met jouw creatieve werkwijze en expertise.

Dit is een functie waarin je bezig bent met infrastructuur, performance verbeteringen en de nieuwste technieken en methodieken en waarbij je naast veel verantwoordelijkheid ook veel vrijheid krijgt om je te ontwikkelen.

Andere zaken waar je onderdeel vanuit maakt zijn:

 • Data Governance beleid technisch bouwen en faciliteren
 • Nieuwe data sources integreren
 • Data structuren selecteren en meest geschikte implementeren

Functie eisen

Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding die aansluit op het vakgebied en bent een kei in de onderstaande of vergelijkbare technieken:

 • Een HBO/WO opleiding gericht
 • Je hebt een passie voor Data en bent super creatief in het gebruik van nieuwe tools
 • Ervaring met SQL, Hadoop, MapReduce of vergelijkbare tools
 • Ervaring met één of meerdere programmertalen (Java,Python,C#,etc)
 • Kennis van BI tools (Qlickview, Tableau) of vergelijkbaar
 • Ervaring met het snel eigen kunnen maken van complexe databases of andere data modellen

Organisatie

Bright Cubes is een “kennisthuis” voor creatieve en ambitieuze IT-consultants. Wij werken met passie en creativiteit aan grensverleggende dienstverlening, waarmee wij voor onze opdrachtgevers een IT-ecosysteem creëren en onderhouden dat waarde toevoegt en organisaties versnelt in een veranderende wereld. Het IT-ecosysteem van de toekomst is niet alleen faciliterend, maar juist steeds meer richtinggevend aan bedrijven.

Bij de variërende technologische projecten komt een grote mate van complexiteit en creativiteit kijken. Belangrijk voor de functie van Data Scientist is dat je open staat en het uitdagend vindt om met afwisselende technieken te werken. Omdat innovatie zo centraal staat wordt veel aandacht besteed aan kennisdeling, training en groei op technisch vlak.

Aanbod

 • Marktconform of hoger salaris;
 • Leaseauto of autovergoeding;
 • Direct een vast contract, dus geen tijdelijk contract;
 • Trainingsbudget voor hard en soft skills;
 • Pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen;
 • Laptop;
 • Maandelijkse telefoonvergoeding;
 • Je eigen blog- en GitHub omgeving;
 • Kennisdeling, brainstormsessies en uitjes met collega’s;
 • Werken met inspirerende en ervaren collega’s;
 • Open en creatieve cultuur, geen hiërarchische werksfeer;
 • Inbreng op alle vlakken van de organisatie wordt geapprecieerd en serieus genomen;

Inlichtingen of solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Bel 088- 81 81 100 en vraag naar Alex Verstappen of Bastiën Tielen of stuur jouw gegevens of cv naar info@brightcubes.nl