Data Scientist.

De klanten van Bright Cubes werken op het snijpunt van de technologische mogelijkheden en hebben een concrete digitale strategie. Hierbij zijn ze constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de effectiviteit en efficiëntie van de organisatie te verhogen. Wij zijn op zoek naar een Data Scientist die niet alleen advies geeft, maar ook op een eigenwijze en creatieve manier concrete vraagstukken oplost.

Zie je het groter geheel, ben je business wise en geef jij op een eigen manier een draai aan dit vakgebied neem dan contact met ons op.

Locatie

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Den Haag
 • Utrecht
 • Eindhoven

Functie

Wij zijn op zoek naar een consultant, die wil werken aan verschillende projecten bij enterprise organisaties. Je bent onderdeel van het klantteam en gaat nadenken over de oplossing van een specifiek vraagstuk om het vervolgens ook daadwerkelijk te realiseren.

Naast het analyseren van (big) data werk je samen met de developers om nieuwe tools te ontwikkelen om zo nog beter de data te kunnen visualiseren en sneller inzichten op te leveren. De projecten lopen zeer uiteen van greenfield projecten tot het doorontwikkelen van complexe vraagstukken waarbij je de klant helpt met jouw creatieve werkwijze en expertise.

Dit is een functie waarin je bezig bent met (big) data, statistische modellen en de nieuwste technieken en methodieken en waarbij je naast veel verantwoordelijkheid ook veel vrijheid krijgt om je te ontwikkelen.

Functie eisen

Je hebt een goed opleidingsniveau en bent een kei in de onderstaande of vergelijkbare technieken en processen of je bent steengoed in enkele technieken en je wilt je graag verder ontwikkelen.

 • Een HBO/WO opleiding gericht
 • Kennis van Database Design en Modelling
 • Kennis van marketing intelligence en/of operational intelligence of process mining
 • Bekend statistische software (R, SAS, SPSS, MatLab) of vergelijkbare tooling
 • Kennis van Machine Learning / Neurale Netwerken
 • Kennis van BI tools (Qlickview, Tableau) of vergelijkbaar
 • Bekend met het gebruik van Decision Trees
 • Bekend met cluster analysis in Data Mining
 • Bekend met de Vector Quantization methode; K-means clustering
 • Ervaring data integratie
 • Ervaring met data-governance vraagstukken.
 • Ervaring met het snel eigen kunnen maken van complexe databases

Organisatie

Bright Cubes is een “kennisthuis” voor creatieve en ambitieuze IT-consultants en opdrachtgevers. Wij werken met passie en creativiteit aan grensverleggende dienstverlening, waarmee wij voor onze opdrachtgevers een IT-ecosysteem creëren en onderhouden dat waarde toevoegt en organisaties versnelt in een veranderende wereld. Het IT-ecosysteem van de toekomst is niet alleen faciliterend, maar juist steeds meer richtinggevend aan bedrijven.

Bij de variërende technologische projecten komt een grote mate van complexiteit en creativiteit kijken. Belangrijk voor de functie van Software Engineer is dat je het uitdagend vindt om met afwisselende technieken te werken. Omdat innovatie zo centraal staat wordt veel aandacht besteed aan kennisdeling, training en groei op technisch vlak.

Aanbod

 • Marktconform of hoger salaris;
 • Leaseauto of autovergoeding;
 • Direct een vast contract, dus geen tijdelijk contract;
 • Trainingsbudget voor hard en soft skills;
 • Pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen;
 • Laptop;
 • Maandelijkse telefoonvergoeding;
 • Je eigen blog- en GitHub omgeving;
 • Kennisdeling, brainstormsessies en uitjes met collega’s;
 • Werken met inspirerende en ervaren collega’s;
 • Open en creatieve cultuur, geen hiërarchische werksfeer;
 • Inbreng op alle vlakken van de organisatie wordt geapprecieerd en serieus genomen;

Inlichtingen of solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Bel 088- 81 81 100 en vraag naar Alex Verstappen of Bastiën Tielen of stuur jouw gegevens of cv naar info@brightcubes.nl