Zondag 17 maart begint de spraakmakende 8-daagse mountainbikewedstrijd ‘Cape Epic’ waar ons Bright Cubes cubes team samen met 699 andere multinationale teams de helse bergen, modderpoelen, jungle en hete zonnestralen van Zuid-Afrika al fietsend zullen trotseren.

Marco van den Helm (41) en Stephan Coppelmans (41) tekende reeds bij ons het sponsorschap contract en zullen aankomende maand te strijd voor ons aan gaan. Stephan zal voor de vierde keer mee doen aan de wedstrijd en Marco ziet alweer zijn vijfde race tegemoet. Beide mannen hebben maandenlang voorbereid op de wedstrijd. Het kwam dan ook als een aangename verassing dat Stephan reeds derde was geëindigd in de meerdaagse Cyprus Sunshine Cup 2019 wedstrijd. Een goed voorteken voor de Cape Epic dus!

De heren hebben tactisch gekozen op hun snelheid waardoor ze gunstig zijn ingedeeld. Met startnummer 359 zullen zij 17 maart om 09:10:25 SAST (South Afrika Standard Time) van start gaan in de Prologue om er zo voor te zorgen dat ze niet op het heetste van de dag na 12:00:00 nog aanwezig zouden zijn in het veld. De Prologue zal plaatsvinden op de wegen en paden van het befaamde Nationaal park Tafelberg met oogverblindende uitzichten over Kaapstad.

Liefhebbers kunnen de onderstaande video bekijken om een impressie te krijgen van de wedstrijd.

Source: Absa Cape Epic Official Youtube Channel

Wij, bij Bright Cubes, zullen een aantal keer over deze wedstrijd posten, maar de race zelf volgen is ook mogelijk! Dit kan live via Facebook of via the tracking webmodule van de Absa Cape Epic website. Voor video’s en verdere informatie ga je naar de volgende websites:

Facebook: https://www.facebook.com/capeepic/

Absa Cape Epic Official Website: https://www.cape-epic.com/

Wij wensen Marco en Stephan heel veel succes en plezier gedurende de wedstrijd! Zet ‘m op!