Op 14 en 15 februari vond de grootste VueJS conferentie plaats vanuit Amsterdam. Sprekers van onder meer de Vue Core team, L’Oreal, GitLab en Microsoft lieten zien hoe zij VueJS inzetten voor onder ander machine learning en bij het bouwen van complexe user interfaces.

Tim Benniks, front-end lead bij L’Oreal, had een case study gepresenteerd waarin ze 3.000 websites gaan reduceren naar 800. Door middel van een VueJS component library op te bouwen dat rekening houd met schaalbaarheid, lokalisatie en toegankelijkheid.

Vanuit de Vue Core team kwamen onderwerpen als server-side rendering, het bouwen van een machine learning app (in combinatie met GraphQL en Apollo) en design patterns naar voren. Evan You, de oprichter van Vue, gaf een ‘State of the Vuenion’, waarin hij de roadmap voor VueJS 3.0 presenteerde. Op de planning staat onder andere performance verbeteringen en een betere ondersteuning voor typed talen als TypeScript en Flow.

Aansluitend op de presentaties was een workshop van Evan. De workshop behandelde onder andere de design patterns en de achterliggende architectuur van de framework. VueJS is een JavaScript framework voor het bouwen van gebruikers interfaces. VueJS biedt vele voordelen — zoals een lage overhead, lage footprint en lage leercurve — ten opzichte van eerdere soortgelijke frameworks als Angular en React.js.