Alt Text!

AKS Provisioning & Configuration met Terraform

Op woensdag 16 september organiseert Bright Cubes weer een webinar. Dit keer over het onderwerp: “AKS Provisioning en Configuration met Terraform” De webinar start op 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur.

In een ideale wereld is je Kubernetes cluster net zo inwisselbaar als de containers die er op draaien. AKS (Azure Kubernetes Service), maar net zo goed EKS van Amazon en GKS van Google, maken het creëren van een Kubernetes cluster al heel makkelijk.

Dit levert echter een kaal cluster op, zonder enige vorm van configuratie of standaard tooling. Terraform stelt je in staat om het creëren en configureren van je infrastructuur te automatiseren d.m.v. code – ook wel Infrastructure-as-Code (IaC) genoemd.

Dit webinar laat zien hoe je Terraform kan gebruiken om, door middel van één druk op de knop, een volledig Kubernetes cluster te creëren, configureren en een applicatie te deployen met automatische SSL certificaten via LetsEncrypt. En dat is nog maar het begin!

Spreker:
De spreker van deze webinar is onze Tommy de Jong, Cloud Engineer bij Bright Cubes.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Waarom AKS versus zelf een Kubernetes cluster opzetten?
  • Wat is Terraform en welke problemen lost het op, en wat is het verschil met bijvoorbeeld ARM, Chef of Ansible?
  • Welke randvoorwaarden zijn er als je Terraform in gebruik wil nemen?
  • Demo; geautomatiseerde deployment van een AKS cluster met daarop een applicatie
  • Vragen

Aanmelden?
Meld je aan via onze MeetUp pagina:

https://www.meetup.com/nl-NL/Bright-Cubes-Bright-Sessions/events/272670135/

Geen account op MeetUp?

Je kunt je ook aanmelden via info@BrightCubes.nl of via het aanmeldformulier op deze pagina.

Vragen en interactie tijdens de webinar:
De webinar zal plaatsvinden via Microsoft Teams. De link hiervan ontvang je vlak van tevoren. De sessie zal ruim een uur duren.

Tijdens de presentatie kun je vragen stellen via de chat. Een moderator zal tijdens de presentatie kijken of deze beantwoord kunnen worden. Achteraf is er ook tijd voor jouw vragen! Graag op tijd aanwezig zijn zodat je niets hoeft te missen!

Bright Cubes en kennisdeling:
Bright Cubes is doorlopend bezig met de persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van de medewerkers. Kennisdeling is daar een belangrijk onderdeel van. Ben jij een IT-er in hart en nieren die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, en houd je van een professionele en open omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bright Cubes is continu op zoek naar nieuwe collega’s die ons gestaag groeiende topteam komen versterken.

Gerelateerde onderwerpen:

Ben jij een IT-professional die zich breder wil ontwikkelen?
Neem dan contact met ons op!
Telefoon: 088-81 81 100
E-mail:bastien.tielen@brightcubes.nl

Deel dit bericht