Nieuws overzicht

Data Architect Remco Vogels heeft zich deze maand bij ons aangesloten. Met diepgaande kennis van diverse Big Data platformen en zijn specialisatie op het gebied van Azure dataoplossingen kan hij in iedere organisatie helpen bij een datatransitie.

Wij zijn trots om te mogen verkondigen dat Xander den Hartog per 1 juni is aangesloten bij het Software Engineering team van Bright Cubes. Xander is een gedreven en bedreven Full Stack Developer die naast kennis, enthousiasme een grote hoeveelheid energie brengt. Dit maakt hem een aanwinst voor Bright Cubes en onze opdrachtgevers. Xander is een Full Stack Developer die impact maakt bij de eindgebruiker door complexe data op een gebruiksvriendelijk te presenteren. Doordat hij de gehele keten beheerst is hij in staat de data te ontsluiten met bijvoorbeeld Azure en .NET en deze beschikbaar te maken in een Angular of React webapplicatie. In het softwareteam gaat Xander zijn kennis op het gebied van software en data verder door ontwikkelen. Samen met collega’s gaat hij kijken hoe ze opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn. Xander heel veel succes en plezier bij Bright Cubes!

Webinar samengevat: Ansible to the Maxx Afgelopen woensdag heeft Bright Cubes een spraakmakende en leerzame webinar georganiseerd over het onderwerp: “Ansible to the Maxx”. Kijk hem hier volledig terug. Inhoud Dat Ansible een zeer krachtige IT innovatie tool is die inmiddels door duizenden organisaties wordt gebruikt om complexiteit uit omgevingen te halen en herhalende acties te automatiseren is voor velen wel bekend. Tijdens deze webinar heeft Harald van der Laan ons meegenomen in de kracht van Ansible om ons nog meer inzicht te geven in de mogelijkheden die Ansible te bieden heeft. Harald heeft een aantal voorbeelden gegeven aan de hand van projecten bij meerdere organisaties. Hierbij kun je denken aan een automatisch systeem dat werkplekken uitrolde voor ontwikkelaars en het opzetten van een wekelijkse automatische patch cycle, met monitoring en reporting. Spreker: De spreker van deze webinar is Harald van der Laan, Senior Consultant bij Bright Cubes Onderwerpen: Harald heeft vanuit zijn ervaring de meest relevante onderwerpen de revue laten passeren, waaronder: Wat is Ansible? Waar kan ik Ansible gebruiken? Verschillen tussen Ansible en Puppet. Ansible in de praktijk. Ansible automatiseren (Ansible Tower/AWX) Wil je andere Bright Cubes webinars terugkijken? Check onze playlist op YouTube

Per 1 mei is Peter Ponsen het Cloud/ DevOps team van Bright Cubes komen versterken. Zijn kennis, inzet en prettige persoonlijkheid maken hem tot een geweldige aanwinst voor Bright Cubes en iedere opdrachtgever. Peter is een zeer ervaren Linux/ DevOps engineer met een ruime ervaring in het werken binnen complexe Enterprise omgevingen. In zijn laatste opdrachten heeft Peter zich vooral bezig geweest met het bouwen en beheren van (cloud)omgevingen met behulp van tools zoals Terraform en Ansible en het bouwen van Kubernetes Clusters. Peter start bij Bright Cubes binnen het Cloud/ DevOps team om nog meer kennis op te bouwen en samen met collega’s te kunnen sparren over nieuwe en bestaande oplossingen om de opdrachtgevers van Bright Cubes nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij wensen Peter veel succes en plezier bij Bright Cubes!

Aangezien we niet naar de vrijdagmiddagborrel toe kunnen komen, komt de vrijdagmiddagborrel weer naar ons toe. Afgelopen vrijdag hebben we met onze collega’s online een Gin-Tonic proeverij gehad met Kahoot erbij. Waar komt Gin vandaan? Hoeveel smaken zijn er wereldwijd? Helpt Gin-Tonic tegen malaria? Deze en vele andere vragen passeerde de revue in de Kahoot! En onze collega Maikel, als cocktail goeroe, maakte met zijn cocktaildemonstraties de proeverij compleet! Een mooie afsluiting van de werkweek, leuke start van het weekend en uiteraard veel gezelligheid met onze collega’s!

Wij zijn er trots op te mogen meedelen dat ook Jaïr Sahetapy heeft gekozen voor Bright Cubes en per 1 mei binnen het Cloud/ DevOps team van Bright Cubes is gestart. Jaïr is een zeer ervaren, communicatieve en leergierige Automationengineer met een achtergrond in het bouwen en beheren van complexe Microsoft/ Linux/ VMware omgevingen en applicaties. In de laatste jaren heeft Jaïr zich gespecialiseerd in het automatiseren van deze omgevingen met tools als Ansible en Puppet. Jaïr start bij Bright Cubes als Senior Consultant binnen het Cloud/ DevOps team om met zijn uitgebreide kennis en ervaring het team in de breedte te versterken en samen met collega’s te kunnen sparren over nieuwe en bestaande oplossingen om de opdrachtgevers van Bright Cubes nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij wensen Jaïr veel succes en plezier bij Bright Cubes!

Op woensdag 2 juni aanstaande van 19.00 tot ca 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “Ansible to the Maxx”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Dat Ansible een zeer krachtige IT innovatie tool is die inmiddels door duizenden organisaties wordt gebruikt om complexiteit uit omgevingen te halen en herhalende acties te automatiseren is voor velen wel bekend. Tijdens deze webinar neemt onze consultant Harald van der Laan je mee in de kracht van Ansible en krijg je nog meer inzicht in de mogelijkheden die Ansible te bieden heeft. Harald zal een aantal voorbeelden geven aan de hand van projecten bij meerdere organisaties. Hierbij kun je denken aan een automatisch systeem dat werkplekken uitrolde voor ontwikkelaars en het opzetten van een wekelijkse automatische patch cycle, met monitoring en reporting. Laat je inspireren!

Woensdag 21 april hebben we bij Bright Cubes een webinar georganiseerd genaamd: “Advanced Analytics & Design Thinking in de High Tech”. Irene Panuju toont hoe wij in de High Tech industrie gebruikmaken van een methodiek uit de design-wereld voor de ontwikkeling, analyse en optimalisatie van High Tech softwaresystemen.

Met trots kondigen we aan dat onze collega Bjarni Coenen met ingang van 1 april is benoemd tot Unit Manager Software binnen Bright Cubes. Bjarni brengt jarenlange ervaring mee vanuit het software consultancy vak binnen enkele vooraanstaande spelers in de High Tech markt, gecombineerd met aansturende ervaring en ervaring in presales. Met een vooruitstrevende visie op software en een gezond stuk ambitie gaat Bjarni hard aan de slag om ons softwareteam nog verder laten groeien en op een nog hoger niveau te brengen. Ook zal Bjarni een rol gaan spelen in de verdere ontwikkeling van de Bright Cubes software propositie in onze totaalpropositie, waarin data intelligence en cloud al leading zijn. Software zal een prominente positie krijgen in integratie met cloud en de integratie van data engineering en data analytics in complexe omgevingen bij onze klanten. Als fullstack software kennishuis loopt Bright Cubes voorop in Nederland in de ontwikkeling en integratie van software solutions in complexe applicaties, platformen en bedrijfssystemen. Met de benoeming van Bjarni als Manager gaan we deze positie in de komende jaren nog verder versterken. Wij wensen Bjarni heel veel succes in zijn nieuwe rol!

Het Bright Cubes Data Intelligence team bestaat uit vakkundige professionals. We hebben ons team wederom versterkt met een persoon die dit belichaamt, namelijk Laurens Reulink. De essentie van ons team is het ontwikkelen van data-oplossingen voor, en vooral mét onze klanten.

Op woensdag 21 april aanstaande organiseert Bright Cubes een webinar over Advanced Analytics met Design Thinking in High Tech. De webinar start om 19.00 uur en zal maximaal anderhalf uur duren. Data science en advanced analytics wordt steeds vaker toegepast voor de business. In veel gevallen worden technieken en inzichten gebruikt om beslissingen te nemen die belangrijk zijn voor diverse business cases. Bij Bright Cubes geloven we dat het functioneren van DevOps teams als business case zou moeten worden benaderd. Onze doelstelling is om inzicht te geven in processen en services die onder de verantwoordelijkheid van het team vallen. Op basis van nieuwe inzichten en resultaten vanuit machine learning en statistische modellen weten we welke zaken spaak lopen en waar het team eventueel moet/kan automatiseren om de klanten zo goed mogelijk te bedienen. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om de juiste modellen en metrics te selecteren die het juiste inzicht kan geven. Hoe doe je dat eigenlijk?

Wij zijn blij en trots dat Harald van der Laan het Cloud/ DevOps team van Bright Cubes vanaf 1 april met zijn enthousiasme en kennis is komen versterken. Zijn kennis, Securityawareness en ambitie maken hem tot een geweldige aanwinst voor Bright Cubes en iedere opdrachtgever. Harald is een zeer ervaren DevOps engineer met een passie voor Security. Door zijn brede interesse voor alle nieuwe ontwikkelingen binnen zijn vakgebied heeft hij ervaring opgedaan met de verschillende aspecten van bedrijf kritische omgevingen waaronder Linux, Monitoring, Deployment, Automation, Networking en Security. Harald start bij Bright Cubes binnen het Cloud/ DevOps team om binnen Bright Cubes nog meer Security kennis op te bouwen en samen met collega’s te kunnen sparren over nieuwe en bestaande oplossingen om de opdrachtgevers van Bright Cubes nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij wensen Harald veel succes en plezier bij Bright Cubes! Herken jij jezelf in de skills die Harald heeft, of wil jij in een dergelijk team werken? Dan komen wij graag met jou in contact! Dit kan door te reageren op een van de vacatures of stuur een email naar: bastiaan.konings@brightcubes.nl.