Nieuws overzicht

Wij zijn er trots op te mogen meedelen dat Yoram Peek per 14 februari het Cloud & Security team van Bright Cubes is komen versterken! Yoram heeft een WO-achtergrond met een master in veiligheidswetenschappen. De afgelopen jaren heeft hij zich binnen de Rabobank ontwikkelt tot een ervaren Technisch Specialist op het gebied van Cloud, Automation en Security. Yoram start bij Bright Cubes als Senior Consultant binnen het Cloud & Security team om met zijn uitgebreide kennis en ervaring het team in de breedte te versterken en samen met collega’s nieuwe oplossingen te ontwikkelen om de opdrachtgevers van Bright Cubes nog beter van dienst te kunnen zijn.

Afgelopen woensdag heeft Bright Cubes een leerzame webinar georganiseerd over het onderwerp: “OWASP Top 10 - Anno 2022”. Kijk hem hier volledig terug. De OWASP TOP 10 lijst heeft als doel het bewustzijn te vergroten over de meest kritische beveiligingsrisico's voor ontwikkelaars en de beveiliging van webapplicaties in het algemeen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om deze lijst te gebruiken als een effectieve eerste stap voor elke organisatie naar het produceren van veiligere code en applicaties. Elke 4 jaar wordt de OWASP Top 10 opnieuw gepubliceerd. De meest recente OWASP Top 10 is die van 2021. Onze collega Harald van der Laan neemt je mee in de huidige Top 10 en de verschillen met de oude versie. Spreker: - Harald van der Laan, Senior Consultant bij Bright Cubes Onderwerpen: - Uiteenzetting OWASP Top 10 - OWASP Top 10 door de tijd - Mogelijke mitigaties Wil je andere Bright Cubes webinars terugkijken? Check onze playlist op YouTube

1 Februari hebben we ons team mogen versterken met de communicatief vaardige professional Balraj Singh. Bij Bright Cubes Data Intelligence zijn we ervan overtuigd dat een dataoplossing meer is dan technologie. Het is ook begrip ontwikkelen bij de klant!

Per 1 februari hebben wij binnen Bright Cubes een nieuwe collega, Mohamed Hamoudi, mogen verwelkom binnen het Software-team. Mohamed is een topper binnen Java ontwikkeling en is bedreven in de nieuwbouw, herstructurering en optimalisatie van applicatie landschappen. Hij heeft kennis van een breed scala aan Java technieken en wilt zich de komende jaren nog meer verdiepen en verbreden. Met Mohamed halen wij een enthousiaste, betrokken en communicatief vaardige collega binnen die al meteen op zijn eerste werkdag gestart is bij zijn eerste klus. Wij wensen Mohamed heel veel plezier en heel veel succes!

Op woensdag 16 februari aanstaande van 19.00 tot ca. 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “OWASP Top 10 - Anno 2022”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur.   De OWASP TOP 10 lijst heeft als doel het bewustzijn te vergroten over de meest kritische beveiligingsrisico's voor ontwikkelaars en de beveiliging van webapplicaties in het algemeen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om deze lijst te gebruiken als een effectieve eerste stap voor elke organisatie naar het produceren van veiligere code en applicaties. Elke 4 jaar wordt de OWASP Top 10 opnieuw gepubliceerd. De meest recente OWASP Top 10 is die van 2021. Onze collega Harald van der Laan neemt je mee in de huidige Top 10 en de verschillen met de oude versie.

Webinar samengevat: CRUD of Task-based application design? Afgelopen woensdag heeft Bright Cubes een spraakmakende en leerzame webinar georganiseerd over het onderwerp: “CRUD of Task-based application design?”. Kijk hem hier volledig terug. Inhoud Er zijn verschillende manieren om functionaliteiten aan te bieden aan de gebruikers. Wat betekent dit voor de gebruiker en hun gebruikerservaring. In deze sessie zoomen we in op zowel de CRUD als task-based aanpak. Waarbij de focus wordt gelegd op het technische aspect en de gevolgen voor de achterliggende software. Hoe passen deze aanpakken in de architectuur van een modern software landschap. Uw spreker: Joey Cornelissen, Senior Software Engineer bij Bright Cubes Onderwerpen: - Wat is CRUD en Task-based design? - Hoe vertaald deze aanpak zich door de software stack? - De transitie van CRUD naar Task-based Wil je andere Bright Cubes webinars terugkijken? Check onze playlist op YouTube

1 februari is het zover. Bright Cubes verhuist naar Den Bosch! Met alle mogelijkheden voor training, projecten, scrummen, gezelligheid, beweging en een feestje kijken we er al enorm naar uit! Een paar minuten lopen van Station Den Bosch, een paar minuten rijden vanaf de snelweg en een paar minuten lopen vanaf de binnenstad van Den Bosch. Met alle wensen van onze collega’s is rekening gehouden. Na ruim vijf jaar kantoor te hebben gehouden op de High Tech Campus in Eindhoven en op het Science Park in Amsterdam kregen we behoefte aan een echt “kennisthuis”. Een centraal kantoor, waar iedere Bright Cubes collega kan werken, trainen, kennis delen, een potje tafelvoetballen, borrelen of een hobbyproject kan uitvoeren. Voorlopig zal de bezetting in het nieuwe kantoor lager zijn i.v.m. corona, maar met veel enthousiasme kijken we al uit naar de periode daarna! Naast Bright Cubes collega’s is natuurlijk iedereen welkom die graag een keer een kijkje wil nemen en uiteraard volgt er nog een officiële opening!

Op 26 januari van 19.00 uur tot ca. 20.00 uur is het weer zover! Een nieuwe webinar bij Bright Cubes. Deze keer over de keuze tussen CRUD of task-based applicatie design. Er zijn verschillende manieren om functionaliteiten aan te bieden aan de gebruikers. Wat betekent dit voor de gebruiker en hun gebruikerservaring. In deze sessie zoomen we in op zowel de CRUD als task-based aanpak. Waarbij de focus wordt gelegd op het technische aspect en de gevolgen voor de achterliggende software. Hoe passen deze aanpakken in de architectuur van een modern software landschap. Uw spreker: Joey Cornelissen, Senior Software Engineer bij Bright Cubes Onderwerpen: - Wat is CRUD en Task-based design? - Hoe vertaald deze aanpak zich door de software stack? - De transitie van CRUD naar Task-based Aanmelden! - Meld je aan via onze MeetUp pagina - Meld je aan via onze LinkedIn pagina Vragen en interactie tijdens de webinar: De webinar zal plaatsvinden via Microsoft Teams en zal een uur duren. Tijdens de presentatie kun je vragen stellen via de chat. De moderator zal tijdens de presentatie kijken of deze beantwoord kunnen worden. Achteraf is er ook tijd voor jouw vragen! Graag verzoeken we iedereen op tijd aanwezig zijn zodat je niets hoeft te missen! Bright Cubes en kennisdeling: Bright Cubes is doorlopend bezig met de persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van de medewerkers. Kennisdeling is daar een belangrijk onderdeel van. Ben jij een IT-er in hart en nieren die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, en houd je van een professionele en open omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bright Cubes is continu op zoek naar nieuwe collega’s die ons gestaag groeiende topteam komen versterken.

Bright Cubes heeft twee nieuwe data engineers mogen verwelkomen in het Data Intelligence team.

We hebben weer een bijzonder leerzame webinar achter de rug op 15 december. Deze keer over het thema Observability & OpenTelemetry in de Praktijk! Observability lijkt het nieuwe toverwoord om inzicht te krijgen in complexe cloud applicaties. Het is wat anders dan monitoring, maar welke verschillen zijn er eigenlijk? Bij de modernisatie van IT-systemen en hun monitoring kom je OpenTelemetry steeds vaker tegen. Wat is OpenTelemetry, wat heeft het met Observability te maken en wat heb je er in de praktijk aan?

Op 15 december van 19.00 uur tot ca 20.30 uur is het weer zover! Een nieuwe spraakmakende webinar bij Bright Cubes. Deze keer over het onderwerp Observability en OpenTelemetry. Observability lijkt het nieuwe toverwoord om inzicht te krijgen in complexe cloud applicaties. Het is wat anders dan monitoring, maar welke verschillen zijn er eigenlijk? Bij de modernisatie van IT-systemen en hun monitoring kom je OpenTelemetry steeds vaker tegen. Wat is OpenTelemetry, wat heeft het met Observability te maken en wat heb je er in de praktijk aan? Uw spreker: Erwin Vrolijk, Senior Sales Engineer bij Splunk Onderwerpen: - Wat is observability en wat is OpenTelemetry? - Hoe kun je Observability gebruiken om jouw werk efficiënter te maken? - Hoe is OpenTelemetry hierin cruciaal? - Wat betekent dit in de praktijk? Aanmelden! - Meld je aan via onze MeetUp pagina - Meld je aan via onze LinkedIn pagina Vragen en interactie tijdens de webinar: De webinar zal plaatsvinden via Microsoft Teams en zal ruim een uur duren. Tijdens de presentatie kun je vragen stellen via de chat. De moderator zal tijdens de presentatie kijken of deze beantwoord kunnen worden. Achteraf is er ook tijd voor jouw vragen! Graag verzoeken we iedereen op tijd aanwezig zijn zodat je niets hoeft te missen! Bright Cubes en kennisdeling: Bright Cubes is doorlopend bezig met de persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van de medewerkers. Kennisdeling is daar een belangrijk onderdeel van. Ben jij een IT-er in hart en nieren die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, en houd je van een professionele en open omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bright Cubes is continu op zoek naar nieuwe collega’s die ons gestaag groeiende topteam komen versterken.

Bright Cubes is bezig om ook op het vakgebied van security meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat Cyrille Emmen per 1 december onze gelederen versterkt heeft. Met diepgaande kennis van (network) security, Next-Gen firewalling en ervaring in het ontwerpen en bouwen van end-to-end diensten, kan hij iedere organisatie helpen zorg te dragen voor een optimaal beveiligde omgeving. Cyrille is een zeer ervaren Network/Security Consultant die, naast de rol van Technisch Specialist en Security adviseur, door opdrachtgevers vaak wordt ingezet in de rol van Architect om complexe netwerk/security omgevingen te ontwerpen en te bouwen. Cyrille is zowel organisatorisch als technisch zeer sterk en is bekend met veel verschillende netwerk- en securitytools. Als technisch verantwoordelijke binnen o.a. een bekende internet service provider, heeft hij ervaring opgedaan met het ontwerpen van complexe netwerkoplossingen, end-to-end diensten en trouble shooting van met name complexe wifi problemen bij gerenommeerde bedrijven. Cyrille is communicatief en analytisch zeer sterk. Hij is sportief, leergierig en gaat graag nieuwe uitdagingen aan. Daarbij kan hij schakelen met diverse stakeholders binnen een bedrijf en is hij in staat om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Bright Cubes streeft naar een goede samenwerking tussen consultants en klanten. Communicatie, kennisdeling en inleving in de belevingswereld van stakeholders is hierbij belangrijk. Breng jij technologie, business en mensen bij elkaar? Stuur je CV via één van onze vacature pagina’s of neem direct contact met ons op.