Background image

Nieuws overzicht

Welkom Thuur, onze nieuwe collega en Digital Content Guru. Camera paraat, toffe video maken, mooie foto’s schieten, alles editen en op de site posten. En, zorgen dat we viral gaan natuurlijk…Dit is zomaar een dag van Thuur bij Bright Cubes. 1 juli is Thuur Kurvers uit Tilburg bij Bright Cubes gestart als Digital Content Marketeer en richt zich vol op zaken als het maken van een marketing- en communicatieplan, het vertalen van content naar beeld (foto en video) en tekst, het verzorgen en bewerken van foto- en videomateriaal, copywriting, contact onderhouden met externe partijen, het hunten op contentwaarde bij en interviewen van collega’s en klanten, het posten van content op onze website en social media en het bijhouden van SEO en SEA. Bij Bright Cubes werken Bright Minds, onze consultants! We zitten nooit stil. De hele dag werken we mét onze consultants en áán onze consultants. We werken aan professionele ontwikkeling door middel van training, coaching en de leukste projecten bij onze klanten. Maar we werken ook aan persoonlijke ontwikkeling en aan continue werkplezier. Het geheim hoe we dan aanpakken willen we graag delen met iedere top engineer in Nederland. Thuur gaat dat in beeld en verhaal brengen voor ons, maar vooral ook voor als die top engineers die we nog niet kennen! Thuur, van harte welkom bij Bright Cubes en heel veel plezier en succes in ons team!

We zijn officieel Design Thinkers! In de wereld van data gebeurt ontzettend veel en als team zijn wij continue met elkaar in gesprek om te zorgen dat wij mee blijven ontwikkelen op persoonlijk vlak én als team. In april zijn wij daarom begonnen met een intensieve, 8-sessie durende, Design Thinking training.

Interactieve workshop Event Storming op 29 juni! Sluit jouw IT oplossing niet aan bij de behoefte? Wil jij ervaren hoe je jouw domein ontdekt en een begin maakt met het ontwerp? Op woensdag 29 juni organiseert Bright Cubes een geheel nieuwe workshop. Dit keer over "Event Storming". De workshop start om 18.00 uur en eindigt om uiterlijk 20.30 uur. De combinatie van meerdere stakeholders/gebruikers, tal van processen en applicaties zorgen voor een complex samenspel. Dit maakt het goed begrijpen en ontwerpen van software en/of IT systemen een grote uitdaging. Tijdens deze avond gaan we samen een casus uitwerken en hierdoor inzicht krijgen in de verschillende actoren, processen en applicaties. Dit doen we aan de hand van een methodiek welke veelvuldig wordt gebruikt bij Domain Driven Design namelijk Event Storming. Je wordt meegenomen door de verschillende stappen en we eindigen met een globaal systeem ontwerp.

Bright Cubes is bezig om ook op het vakgebied van embedded software meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat Twan per 1 juni onze gelederen versterkt. Met diepgaande kennis van C++, Python en Testing kan hij iedere organisatie helpen met embedded vraagstukken. Als Senior Engineer heeft Twan binnen korte tijd bij veel verschillende projecten ervaring opgedaan in het implementeren, uitvoeren en migreren van complexe oplossingen. Hij staat bekend als integere, communicatief vaardige en enthousiaste collega. Twan heeft een brede achtergrond op het gebied van software ontwikkeling waarbij hij verschillende innovatieve projecten heeft mogen ontwikkelen. Bright Cubes streeft naar een goede samenwerking tussen consultants en klanten. Communicatie, kennisdeling en inleving in de belevingswereld van stakeholders is hierbij belangrijk. Breng jij technologie, business en mensen bij elkaar? Stuur je CV via één van onze vacature pagina’s of neem direct contact met ons op.

Vorige week dinsdag hebben we geleerd wat er komt kijken bij de beslissing, het ontwerp en de daadwerkelijke uitrol van complexe omgevingen in Azure. Bij een van onze grote logistieke klanten heeft Bright Cubes een compleet nieuwe omgeving in Azure gebouwd. Hierbij is de bestaande omgeving geïnventariseerd, is een nieuwe architectuur ontworpen, zijn designs gemaakt en is de omgeving ook daadwerkelijk gebouwd. Onze trainers, Jasper en Dennis hebben de deelnemers meegenomen in dit proces, waarbij de klant en engineers overtuigd dienden te worden van de opzet, een aantal valkuilen is overbrugd en een strakke Azure-omgeving is geïmplementeerd. Sprekers De trainers voor deze workshop waren Dennis Glasbergen en Jasper Post, beide Senior Consultant bij Bright Cubes. De volgende onderwerpen zijn aan bod gekomen: - Van inventarisatie, naar architectuur en van design naar build - Design op basis van bouwblokken - Keuzen die we hebben gemaakt - Tools die we hebben gebruikt, waaronder: - Terraform / Ansible - Kubernetes - Azure Firewall - Private Endpoints / Private DNS Zones - Virtual Network Gateways - Valkuilen waar we in zijn gestapt - Hoe bereik je succes met een organisatie met een andere mindset?

PRIMEUR! Afgelopen woensdag hebben we bij Bright Cubes de aftrap gedaan met onze eerste Lunch & Learn! Een concept waarbij we gezellig tijdens de lunch, samen met collega’s allerlei onderwerpen de revue laten passeren. Van zakelijk flirten tot pensioenen, van beleggen tot Dungeons en Dragons en van Splunk tot Azure. Kortom fun-onderwerpen, persoonlijke onderwerpen en kennisdeling. Laagdrempelig, geen lange avond met pizza, maar gewoon lekker gezond met een broodje en een sapje een compacte workshop! Afgelopen woensdag heeft Margriet Weehuizen onze aftrap verzorgd met een korte workshop “Back to the Office”. Hoe is het na twee jaar corona om weer meer op kantoor te werken? Dat is soms even wennen! Vaak zijn consultants vanuit huis gestart in een nieuw project. Communicatie via Teams heeft voordelen, maar hoe haal je meer uit je momenten dat je weer fysiek met collega’s samenwerkt? Hoe pak je makkelijk het contact op met collega’s die je misschien nooit eerder fysiek hebt ontmoet? Energie, creativiteit, plezier en persoonlijke nuances zijn zaken die we op kantoor weer tot een nieuw level brengen en waarvan we ons weer even bewust worden. Dank je voor de inspirerende sessie, Margriet! Maandelijks verzorgt Bright Cubes een Lunch & Learn sessie. Wil je er een keer bij zijn? Stuur ons een bericht en je bent uiteraard van harte welkom!

Afgelopen woensdag hebben we Bright Cubes ondergedompeld in de digitale wereld van virtual reality. Als engineers van de meest complexe digitale platformen is het ook wel eens lekker om zelf in een digitale wereld te stappen. Veel shooting- en teamopdrachten, lekker eten, drinken, een potje poolbiljart en airhockey en heel veel gezelligheid met de allerleukste collega’s!! Op naar het volgende uitje! Ben jij ook zo’n topper die enorm veel passie heeft voor IT en voor leuke uitjes? Kom dan zeker langs in Den Bosch op ons nieuwe kantoor!

Bright Cubes is bezig om ook op het vakgebied van security meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat Silvano Vreuls per 1 mei jl. onze gelederen versterkt. Met diepgaande kennis van (network) security, Next-Gen firewalling en ruime ervaring met de F5 suite, kan hij iedere organisatie helpen zorg te dragen voor een optimaal beveiligde omgeving. Als Senior Engineer heeft Silvano binnen korte tijd bij veel verschillende integrators project ervaring opgedaan in het implementeren, uitvoeren en migreren van complexe securityoplossingen. Hij staat bekend als iemand met een transparante, recht door zee en no-nonsense communicatiestijl. Silvano heeft een brede achtergrond op het gebied van netwerk- en securityoplossingen, name op F5 (specialist), Palo Alto, Fortinet, Check Point, Zscaler, Blue Coat en Huawei. Hij is sportief, leergierig en gaat graag nieuwe uitdagingen aan. Daarbij kan is hij in staat om een omgeving snel te analyseren en zich eigen te maken. Bright Cubes streeft naar een goede samenwerking tussen consultants en klanten. Communicatie, kennisdeling en inleving in de belevingswereld van stakeholders is hierbij belangrijk. Breng jij technologie, business en mensen bij elkaar? Stuur je CV via één van onze vacature pagina’s of neem direct contact met ons op.

Per 1 Mei is Jeroen Moerman ons Bright Cubes Software Team komen versterken in de rol van .NET Developer! Met zijn combinatie van kennis en ervaring op de gebieden van .NET, Front-End en Azure is Jeroen in staat om het volledige landschap van Microsoft applicaties te bouwen en engineeren. Jeroen heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een kritiek stukje Nederlandse infrastructuur waar hij op basis van .NET een web applicaties gebouwd heeft in onder andere .NET Core en Blazor. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met het implementeren van methodieken om de applicatie schatbaarder en efficiënter te maken. Jeroen gaat samen met onze andere Software collega’s Bright Cubes haar partners helpen bij hun innovatieve Software vraagstukken. Namens heel Bright Cubes wensen we Jeroen heel veel plezier en succes!

Op dinsdag 24 mei organiseert Bright Cubes een geheel nieuwe workshop. Dit keer over "De Roadmap to Azure". De workshop start om 18.00 uur en eindigt om uiterlijk 21.00 uur. Bij een van onze grote logistieke klanten hebben wij een compleet nieuwe omgeving in Azure gebouwd. Hierbij is de bestaande omgeving geïnventariseerd, is een nieuwe architectuur ontworpen, zijn designs gemaakt en is de omgeving ook daadwerkelijk gebouwd. Wij nemen jullie mee in dit proces, waarbij de klant en engineers overtuigd dienden te worden van de opzet, een aantal valkuilen is overbrugd en een strakke Azure-omgeving is geïmplementeerd. Sprekers De sprekers voor deze workshop zijn Dennis Glasbergen en Jasper Post, beide Senior Consultant bij Bright Cubes. De volgende onderwerpen komen aan bod:   Van inventarisatie, naar architectuur en van design naar build Design op basis van bouwblokken Keuzen die we hebben gemaakt Tools die we hebben gebruikt, waaronder: Terraform / Ansible Kubernetes Azure Firewall Private Endpoints / Private DNS Zones Virtual Network Gateways Valkuilen waar we in zijn gestapt Hoe bereik je succes met een organisatie met een andere mindset?

Jessie van der Heijden is aan boord gekomen bij Bright Cubes om ons Office Management team te versterken. Samen met Myra zorgt Jessie voor strakke processen, gedegen administratie en facturatie, debiteurenbeheer, inkoop en voor de allerleukste uitjes, events en gadgets voor al onze collega’s! Jessie brengt een hele rugzak aan ervaring mee als Office Manager. Zo’n tien jaar lang werkt ze al in vergelijkbare functies bij onder andere Ondernemersvereniging Hartje ’s-Hertogenbosch, 2Contact en de laatste 5 jaar bij Immune-IT. Daarmee kan Jessie meteen in ons team uit de voeten. Met een grote glimlach en pragmatische instelling borgt Jessie samen met Myra het Office Management en is ze een aanspreekpunt voor onze collega's en onze klanten. Wij zijn enorm blij met de komst van Jessie en wensen haar heel veel plezier en succes bij Bright Cubes!

Lotte Kriesch is per 1 april aan boord gekomen bij Bright Cubes om het Data Team te versterken! Samen met Richie Brondenstein staat ze aan het roer van ons team van Data Engineers, Machine Learning Engineers, Scientific Software Engineers en Data Platform Specialisten! Lotte is binnen de consultancymarkt inmiddels al jaren een bekende. Ze is gestart bij H-IT als accountmanager, vervolgens doorgegroeid als resource manager bij Centric en tot voor kort heeft ze gewerkt als IT-recruiter bij de Staffing Groep. Daarmee brengt Lotte een groot netwerk en veel ervaring mee op het gebied van consultancy. Bij Bright Cubes zijn we enthousiast over Lotte vanwege haar drive, ambitie, enthousiasme en pragmatiek. Ze is een echte aanpakker met een sterk commitment naar haar Data Team! Met veel energie gaat Lotte zich richten op groei, binding, commercie en visie van het Data Team. Namens heel Bright Cubes wensen wij haar heel veel succes en plezier!