Nieuws overzicht

Als Data Intelligence team zijn wij trots om Stan van Velthoven te introduceren. Stan is een bron van technische en sociale skills als Senior Data Engineer. Hij houdt zich niet alleen bezig met de technische aspecten van data, maar helpt de klant bij het verkrijgen van nieuwe inzichten in haar processen.

Vandaag introduceren we Jenko Voolstra! Hij is de aanwinst van het Bright Cubes Data Intelligence team. Als Splunk Architect en Lead DevOps Engineer brengt hij gedegen kennis en ervaring op het gebied van complexe data platformen én cloud infrastructuren.

Op de bank, op TV, achter het bureau of lekker aan de keukentafel. Onze Meetups gaan gewoon door als webinar! Gisteren hebben we vanuit Bright Cubes een geweldige aftrap gehad met het eerste deel van onze tweedelige serie over Data Intelligence binnen Organisaties. De webinar werd verzorgd door Bartjan Zondag, Consultant bij Bright Cubes. Bartjan werkt in een team van Bright Cubes consultants aan Data Intelligence Projecten binnen ASML, een van de grootste en meest vooruitstrevende high tech organisaties in Nederland.

Het Data Intelligence team blijft groeien. Ook deze maand hebben we een professional aan ons team toegevoegd, namelijk Martijn Govers. Hij is zeer bedreven in probleemanalyse, data-analyse, dataverwerking en computationele modellering. Dit zijn vaardigheden die hij heeft ontwikkeld tijdens en na zijn afgeronde Bachelor en Master in Natuur- en Sterrenkunde.

Op woensdag 25 maart nemen we vanuit Bright Cubes een diepe duik in de wereld van Data Intelligence. De avond begint met een kijkje in de keuken van ASML, waar Bright Cubes succesvol Data Intelligence cases uitvoert. Hierbij richten wij ons richten op een software buildplatform waarbij wij als Data Intelligence team inzichten hebben verschaft die geleid hebben tot optimalisaties van processen en systemen. Hierna gaan wij aan de slag met een workshop Design Thinking om jullie de wereld van Data Intelligence te laten proeven. Als toetje een workshop process mining waar jullie zelf de coolste petri nets tevoorschijn gaan toveren. Dus vergeet je laptop niet, de tools die wij gaan gebruiken volgen nog!

Martijn Schotel is de nieuwe aanwinst voor het Bright Cubes Software Engineering team. Martijn is een zeer bedreven Full Stack Developer. Met zijn uitgebreide kennis ontwikkelt hij de juiste technische oplossingen voor de klant.

Leerzame Master Class Bloggen bij Bright Cubes Afgelopen woensdag hebben we bij Bright Cubes een inspirerende en erg leerzame training gehad over Bloggen. Vanuit onder andere de onderstaande vragen zijn we gestart aan deze training om onszelf de kunst van het bloggen eigen te maken en effectief, gepassioneerd en inspirerend te schrijven over allerlei thema’s binnen de vakgebieden van Bright Cubes. Wat zou er gebeuren als jij jezelf online als expert zou laten zien? Als jij vanuit jouw kennis en expertise anderen zou kunnen inspireren en motiveren? Wat gebeurt er als jij laat zien waarin jij excelleert? Wat zou er gebeuren als bedrijven lezen wat jij te vertellen hebt en beseffen dat dát de kennis is die zij nodig hebben? Als zij zien dat jij een team achter je hebt staan dat nog meer gaat brengen dan ze durven hopen? Tijdens deze training hebben we de do’s en de dont’s van het bloggen geleerd en de formule voor een succesvolle blog of blog reeks. Na deze training hebben we kant en klare handvatten en kaders om een professionele blog te schrijven binnen ons vakgebied. Onze trainer voor deze blogtraining is Marianne Canters, Tekst en Communicatie Specialist bij Tekstgericht Binnenkort kan iedereen de Bright Blogs tegemoetzien op onze website! Wil jij ook een keer bij een workshop van Bright Cubes zijn? Hou dan onze website of Meetup pagina in de gaten.

Deze maand introduceer ik Irene als nieuwe collega van het Bright Cubes Data Intelligence team. Ze is een gedreven software en data engineer met ruim 5 jaar ervaring in .Net development. De afgelopen periode heeft ze haar kennis verbreed en verdiept op het gebied van data mining en advanced analytics. Hierbij heeft ze succesvolle machine learning en deep learning projecten uitgevoerd bij diverse organisaties. Ze is in staat om data uit diverse bronnen te ontsluiten én complexe applicaties te ontwikkelen die op basis van deze data beslissingen kunnen nemen!

Opleiding SAFe 5 bij Bright Cubes In samenwerking met DutchTrain volgen consultants binnen Bright Cubes een opleiding van 5 avonden op het gebied van SAFe 5, de laatste versie van SAFe. SAFe staat voor het Scaled Agile Framework. Agile werken als organisatie op alle niveau’s, van Leadership tot aan operationele Agile teams die werken met Scrum of Kanban. Om de zelfsturende Agile teams te laten samenwerken en aansluiting bij elkaar te laten vinden is de Agile Release Train op een DevOps manier ingezet op program level; the Continuous Delivery Pipeline. Doel In deze zeer actieve workshop-achtige training leren we de deelnemers de elementen van het SAFe framework, hoe je waarde tot stand kunt brengen en vrijgeven via Agile Release Trains en wat het betekent om een Lean-Agile-transformatie op bedrijfsschaal te leiden. Indien gewenst kunnen we tijd besteden aan de voorbereiding op het examen. Inhoud SAFe®4.6 – Leading SAFe • Inleiding op het Scaled Agile Framework (SAFe) • Een Lean-Agile-mentaliteit omarmen • De SAFe-principes begrijpen • Program Increment (PI) ervaren • Waarde verkennen, uitvoeren en vrijgeven • Een Lean-Agile-onderneming leiden • Een Lean-portfolio mogelijk maken • Grote oplossingen bouwen Binnen Bright Cubes hechten we veel waarde aan het opdoen en onderhouden van onze kennis. We richten ons op technische inhoudelijke training, maar ook op nieuwe methodieken of best practices in het vakgebied van IT, waaronder SAFe.

Zen @ Bright Cubes Het is vrijdagmiddag, een week hard gewerkt en toe aan lekker ontspannen! En dat kunnen we bij Bright Cubes! Een lekker biertje, een paar gezellige collega’s die lekker een dagje bij ons komen werken en natuurlijk een ontspannende stoelmassage! Zo zorgen we goed voor de innerlijke en ook uiterlijke mens! Er is maar een ding belangrijk en dat zijn onze collega's!

Woensdag hebben we vanuit Bright Cubes een inspirerende en erg leerzame workshop gehad over Webhosting in AWS. AWS is in de huidige wereld van cloud niet meer weg te denken. Hoe host je hier technisch strak en kosteneffectief een webomgeving op? Norbert Overbeek, AWS Cloud Architect en Senior Consultant bij Bright Cubes heeft ons in een inspirerende sessie meegenomen in zijn wereld. Na een heerlijk warm hapje bij ontvangst zijn we de avond gestart met de workshop, waarin we na een stuk theorie aan de slag zijn geweest met een uitgebreide demo. Gezien AWS een legio aan mogelijkheden heeft, is er gefocust op het hosten van websites, maar wel volledig redundant, compleet met autoscaling en in een multi AZ-omgeving met een DevOps-gedachte. Het startpunt was een basis websiteconcept die laag voor laag is opgebouwd met alle voor- en nadelen van onze keuzes. Keuzes in ontwerp, financieel opzicht en met lage onderhoudskosten. Senior Consultant bij Bright Cubes, Norbert Overbeek heeft de afgelopen jaren tal van cloud omgevingen gebouwd. Cloud, met name gebaseerd op AWS, heeft hij ingericht bij web serviceproviders, banken en mediaorganisaties. Daarin focust hij op kosteneffectiviteit, schaalbaarheid, performance en continuïteit. Wil jij ook een keer bij een workshop van Bright Cubes zijn? Hou dan onze website of Meetup pagina in de gaten.

Bright Cubes is partner van Splunk> Splunk en Bright Cubes hebben de handen ineengeslagen om organisaties in Nederland meer inzicht te geven in hun data en om organisaties te helpen in de transitie van “Data-to-Everything” en van “Data-to-Doing”. Splunk is het platform, waarmee organisaties hun data kunnen omzetten in overzicht in hun bedrijfsprocessen. Bright Cubes levert expertise om deze dataresultaten te vertalen naar daadwerkelijke IT-implementaties, zowel binnen Cloud-, DevOps- en Software- als Data Science omgevingen. Gezamenlijk vormen Splunk en Bright Cubes een totale toegevoegde waarde voor organisaties, die vanuit hun data hun bedrijfsprocessen en -systemen niet alleen inzichtelijk willen maken, maar ook daadwerkelijk willen optimaliseren. Splunk Splunk is 's werelds eerste Data-to-Everything-platform. Hiermee hoeven organisaties zich niet langer bezig te houden met waar hun gegevens vandaan komen en kunnen ze zich volledig concentreren op hun bedrijfsdoelstellingen die vanuit hun data kunnen worden gedefinieerd. Binnen organisaties kunnen innovators in IT, security, IoT en business operations nu realtime een volledig overzicht van hun bedrijf krijgen, gegevens omzetten in bedrijfsresultaten en technologieën inzetten die hen voorbereiden op een data-driven toekomst. Met meer dan 5.000 werknemers in 27 kantoren wereldwijd, richt Splunk zich op het creëren van duurzame gegevensresultaten voor hun klanten. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om met ons maturity model inzichtelijk te maken met welke stappen uw organisatie data-driven wordt. Neem gerust contact op met ons. Ben je zelf een Splunk specialist en wil je eindelijk eens echt met de data zelf aan de slag neem dan contact op met Richie Brondenstein, richie.brondenstein@brightcubes.nl of 06-46 62 77 64.