Nieuws overzicht

Met trots kondigen we aan dat onze collega Bjarni Coenen met ingang van 1 april is benoemd tot Unit Manager Software binnen Bright Cubes. Bjarni brengt jarenlange ervaring mee vanuit het software consultancy vak binnen enkele vooraanstaande spelers in de High Tech markt, gecombineerd met aansturende ervaring en ervaring in presales. Met een vooruitstrevende visie op software en een gezond stuk ambitie gaat Bjarni hard aan de slag om ons softwareteam nog verder laten groeien en op een nog hoger niveau te brengen. Ook zal Bjarni een rol gaan spelen in de verdere ontwikkeling van de Bright Cubes software propositie in onze totaalpropositie, waarin data intelligence en cloud al leading zijn. Software zal een prominente positie krijgen in integratie met cloud en de integratie van data engineering en data analytics in complexe omgevingen bij onze klanten. Als fullstack software kennishuis loopt Bright Cubes voorop in Nederland in de ontwikkeling en integratie van software solutions in complexe applicaties, platformen en bedrijfssystemen. Met de benoeming van Bjarni als Manager gaan we deze positie in de komende jaren nog verder versterken. Wij wensen Bjarni heel veel succes in zijn nieuwe rol!

Het Bright Cubes Data Intelligence team bestaat uit vakkundige professionals. We hebben ons team wederom versterkt met een persoon die dit belichaamt, namelijk Laurens Reulink. De essentie van ons team is het ontwikkelen van data-oplossingen voor, en vooral mét onze klanten.

Op woensdag 21 april aanstaande organiseert Bright Cubes een webinar over Advanced Analytics met Design Thinking in High Tech. De webinar start om 19.00 uur en zal maximaal anderhalf uur duren. Data science en advanced analytics wordt steeds vaker toegepast voor de business. In veel gevallen worden technieken en inzichten gebruikt om beslissingen te nemen die belangrijk zijn voor diverse business cases. Bij Bright Cubes geloven we dat het functioneren van DevOps teams als business case zou moeten worden benaderd. Onze doelstelling is om inzicht te geven in processen en services die onder de verantwoordelijkheid van het team vallen. Op basis van nieuwe inzichten en resultaten vanuit machine learning en statistische modellen weten we welke zaken spaak lopen en waar het team eventueel moet/kan automatiseren om de klanten zo goed mogelijk te bedienen. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om de juiste modellen en metrics te selecteren die het juiste inzicht kan geven. Hoe doe je dat eigenlijk?

Wij zijn blij en trots dat Harald van der Laan het Cloud/ DevOps team van Bright Cubes vanaf 1 april met zijn enthousiasme en kennis is komen versterken. Zijn kennis, Securityawareness en ambitie maken hem tot een geweldige aanwinst voor Bright Cubes en iedere opdrachtgever. Harald is een zeer ervaren DevOps engineer met een passie voor Security. Door zijn brede interesse voor alle nieuwe ontwikkelingen binnen zijn vakgebied heeft hij ervaring opgedaan met de verschillende aspecten van bedrijf kritische omgevingen waaronder Linux, Monitoring, Deployment, Automation, Networking en Security. Harald start bij Bright Cubes binnen het Cloud/ DevOps team om binnen Bright Cubes nog meer Security kennis op te bouwen en samen met collega’s te kunnen sparren over nieuwe en bestaande oplossingen om de opdrachtgevers van Bright Cubes nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij wensen Harald veel succes en plezier bij Bright Cubes! Herken jij jezelf in de skills die Harald heeft, of wil jij in een dergelijk team werken? Dan komen wij graag met jou in contact! Dit kan door te reageren op een van de vacatures of stuur een email naar: bastiaan.konings@brightcubes.nl.

Webinar samengevat: Building a Virtual Assistant Vorige week woensdag hebben we vanuit Bright Cubes weer een spraakmakende webinar georganiseerd over het onderwerp: “Building a Virtual Assistant”. Tegenwoordig komen we dagelijks in aanraking met virtuele assistenten. Je telefoon ondersteunt Google Now of Siri, in je woonkamer staat Amazon Alexa of Google Home. Soms vraag ik me af of mijn gesprekspartner tijdens het chatgesprek met een klantenservice nu een persoon of een virtuele assistent was? Tijdens deze webinar hebben we met Clouddiensten een spraak gestuurde virtuele assistent opgezet. Dit hebben we gedaan door te kijken welke stappen er in een menselijke conversatie zitten en hoe dit is vertaald in de techniek. De nadruk van de webinar lag met name op het handson ontwikkelen van een virtuele assistent. Spreker: De spreker voor deze webinar was Bjarni Coenen, Senior Consultant bij Bright Cubes De volgende onderwerpen zijn aan bod gekomen: - Human conversation - Conversational AI - Language understanding - Speech control - Hands on development / demo - Vragen Wil je ander Bright Cubes webinars terugkijken?

In mijn vak als Azure Cloud Solutions Engineer kom je veel toffe tools tegen. Een groot deel van de ‘gangbare’ tooling is open-source, wat hun ontwikkeling alleen maar ten goede komt. Er zijn enkele grote bedrijven (zoals Google, Microsoft en RedHat) die hun eigen software volledig open op o.a. GitHub plaatsen. Een ander grote partij hierin is HashiCorp. Zij zijn de makers van meerdere populaire tools voor (cloud) engineers, zoals o.a. Consul, Vault, Packer en Terraform. Met die laatste twee tools ben ik aan de slag gegaan bij mijn nieuwe opdrachtgever.

Dennis versterkt Bright Cubes om klanten te helpen met de ontwikkeling van hun Technologische Roadmap met de Cloud als facilitator. Wij zijn er super trots op om onze nieuwe collega Dennis Glasbergen te mogen presenteren die per 1 maart als Cloud Solutions Architect is gestart in ons DevOps/ Cloud team. Dennis is In de afgelopen jaren werkzaam geweest binnen de Schiphol Group waar hij zich heeft ontwikkeld tot Solutions Architect en Technisch Lead engineer met een enorme kennis en ervaring met de bouw van een grote (Hybrid) Cloud omgeving en daarbij behorende Technische en organisatorische veranderingen. Dennis gaat andere bedrijven en IT Managers helpen met de ontwikkeling van hun Technologische Roadmap, alsmede het ontwikkelen van hun architectuur en de technische implementatie. Dennis is daarmee de ideale meewerkend voorman, architect en technisch specialist om bedrijven te helpen hun infrastructuur toekomstbestendig te maken met “de Cloud” als facilitator. Dennis start bij Bright Cubes binnen het Cloud/ DevOps team waarbij hij naast het adviseren van klanten ook zijn kennis en ervaring met collega’s kan delen en Bright Cubes kan helpen om groeien naar een van de beste Cloud advies bedrijven van Nederland om daarmee onze opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Onze collega en Senior Consultant Martijn Bakker is druk op weg een van de best gecertificeerde Azure specialisten en architecten van Nederland te worden. Onlangs heeft Martijn zijn AZ-303 certificering behaald. Dit is de certificering voor Microsoft Azure Architect Technologies. Direct aansluitend heeft hij ook zijn Microsoft Architect Design (AZ-304) behaald en is daarmee Microsoft Azure Solutions Architect Expert. Voor de Azure Solutions Architect Expert-certificering heb je ruime vakkennis nodig in het ontwerpen en implementeren van oplossingen die op Microsoft Azure draaien, inclusief aspecten als rekenkracht, netwerk, storage en security. Ook heb je vaardigheden nodig voor het beheren van Azure en dien je de Azure-ontwikkelings- en DevOps-processen goed te begrijpen. Verantwoordelijkheden die bij een Azure Solutions Architect Expert liggen zijn onder andere het adviseren van stakeholders en het vertalen van requirements naar secure, schaalbare en betrouwbare cloudoplossingen. Als Azure Solution Architect werkt Martijn onder andere samen met cloud engineers en stakeholders om oplossingen te implementeren.

Met trots mogen we aankondigen dat Bright Cubes afgelopen week de samenwerking verder heeft uitgebreid. Bright Cubes is officieel Gold Partner geworden op het gebied van Application Integration. In de afgelopen jaren hebben we enorm geïnvesteerd in trainingen en certificering op het gebied van Microsoft Software Development, Application Development, DevOps, Data en Integration. Daarmee zijn we inmiddels een van de beter gecertificeerde consultancy- en projectenorganisaties in ons vakgebied.

Op woensdag 17 maart aanstaande van 19.00 tot ca 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “Building a Virtual Assistant”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Tegenwoordig komen we dagelijks in aanraking met virtuele assistenten. Je telefoon ondersteund Google Now of Siri, in je woonkamer staat Amazon Alexa of Google Home. Soms vraag ik me af was mijn gesprekspartner tijdens het chat gesprek met een klantenservice nu een persoon of een virtuele assistent? Tijdens dit webinar gaan we met Cloud diensten een spraak gestuurde virtuele assistent opzetten. Dit doen we door te kijken welke stappen er in een menselijke conversatie zitten en hoe dit is vertaald in de techniek. De nadruk van de webinar ligt op het hands on ontwikkelen van een virtuele assistent.

Met trots verwelkomen wij onze nieuwe collega Martijn Schotel! Martijn is de nieuwe aanwinst voor het Bright Cubes Software Engineering team. Martijn is een zeer bedreven Full Stack Developer. Met zijn uitgebreide kennis ontwikkelt hij de juiste technische oplossingen voor de klant. “Mijn naam is Martijn Schotel en ik ben nu vol energie van start gegaan bij Bright Cubes. Ik ben getrouwd en sinds oktober 2019 vader van een geweldige kleine man. Ik woon nu 3,5 jaar in Gouda met mijn kersverse gezin. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om gitaar te spelen, een rondje hard te lopen en mij lekker te verschuilen achter een goed boek. Mijn expertises als developer zijn met name op het gebied van React, JavaScript en C# .Net. Ik kijk er naar uit om door te groeien bij Bright Cubes en ben erg gemotiveerd om mooie resultaten neer te zetten.” Martijn is na zijn HBO studies Commerciële Economie en Chemie zich gaan verdiepen in het ontwikkelen van Software en is nu al geruime tijd aan de slag als Full Stack ontwikkelaar. Zijn stack is gericht op JavaScript, Node.js, React en C# ASP .Net, aangevuld met HTML5 en CSS3. Daarnaast heeft hij ervaring met diverse build tools en datastructuren. Martijn is gewend om te werken volgens Agile en Scrum. In de afgelopen jaren heeft Martijn gewerkt aan complexe web omgevingen en sales funnels. Martijn werkt graag in omgevingen waar hij op het scherpst van de snede zijn werk kan doen en focus kan leggen op kwaliteit. Het Software Engineering team kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met Martijn waarbij we onze klanten helpen bij hun digitale transformatie en de ontwikkeling van complexe systemen. Herken jij jezelf in de skills die Martijn heeft, of wil jij in een dergelijk team werken? Dan komen wij graag met jou in contact! Dit kan door te reageren op een van de vacatures of stuur een email naar: bjarni.coenen@brightcubes.nl.

Woensdag 24 februari hebben we bij Bright Cubes een bijzonder leerzame webinar georganiseerd over: “Toegevoegde waarde met Git”. Inhoud webinar Hoewel Git niet meer weg is te denken in de DevOps wereld wordt deze techniek veelal onderschat en strategisch onvoldoende belicht en benut. Git is voor veel mensen iets engs, een soort black box waarvan ze eigenlijk niet weten wat er precies in gebeurt. Hoe komt dat? Wat is Git en waarom wordt het zoveel gebruikt? En waarom vinden veel mensen het eng of moeilijk te bevatten als concept? In deze workshop zijn verschillende git strategieën behandeld en ook hoe dit binnen de DevOps gedachte is te plaatsen. In plaats van diep in te gaan op technische details heeft onze consultant Thom Koomen het plaatje geschetst op een wat hoger niveau, zodat het meer helderheid biedt in de perceptie die veel mensen van Git hebben. Spreker: De spreker voor deze webinar was Thom Koomen, Consultant bij Bright Cubes De volgende onderwerpen zijn aan bod geweest: - GIT Strategie in complexe projecten - Branching Strategie - Git Ops - Best Practices - Pitt Falls - Vragen Wil je ander Bright Cubes webinars terugkijken? Check onze YouTube playlist