Background image

Nieuws overzicht

Bright Cubes is bezig om ook op het vakgebied van security meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat Silvano Vreuls per 1 mei jl. onze gelederen versterkt. Met diepgaande kennis van (network) security, Next-Gen firewalling en ruime ervaring met de F5 suite, kan hij iedere organisatie helpen zorg te dragen voor een optimaal beveiligde omgeving. Als Senior Engineer heeft Silvano binnen korte tijd bij veel verschillende integrators project ervaring opgedaan in het implementeren, uitvoeren en migreren van complexe securityoplossingen. Hij staat bekend als iemand met een transparante, recht door zee en no-nonsense communicatiestijl. Silvano heeft een brede achtergrond op het gebied van netwerk- en securityoplossingen, name op F5 (specialist), Palo Alto, Fortinet, Check Point, Zscaler, Blue Coat en Huawei. Hij is sportief, leergierig en gaat graag nieuwe uitdagingen aan. Daarbij kan is hij in staat om een omgeving snel te analyseren en zich eigen te maken. Bright Cubes streeft naar een goede samenwerking tussen consultants en klanten. Communicatie, kennisdeling en inleving in de belevingswereld van stakeholders is hierbij belangrijk. Breng jij technologie, business en mensen bij elkaar? Stuur je CV via één van onze vacature pagina’s of neem direct contact met ons op.

Per 1 Mei is Jeroen Moerman ons Bright Cubes Software Team komen versterken in de rol van .NET Developer! Met zijn combinatie van kennis en ervaring op de gebieden van .NET, Front-End en Azure is Jeroen in staat om het volledige landschap van Microsoft applicaties te bouwen en engineeren. Jeroen heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een kritiek stukje Nederlandse infrastructuur waar hij op basis van .NET een web applicaties gebouwd heeft in onder andere .NET Core en Blazor. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met het implementeren van methodieken om de applicatie schatbaarder en efficiënter te maken. Jeroen gaat samen met onze andere Software collega’s Bright Cubes haar partners helpen bij hun innovatieve Software vraagstukken. Namens heel Bright Cubes wensen we Jeroen heel veel plezier en succes!

Op dinsdag 24 mei organiseert Bright Cubes een geheel nieuwe workshop. Dit keer over "De Roadmap to Azure". De workshop start om 18.00 uur en eindigt om uiterlijk 21.00 uur. Bij een van onze grote logistieke klanten hebben wij een compleet nieuwe omgeving in Azure gebouwd. Hierbij is de bestaande omgeving geïnventariseerd, is een nieuwe architectuur ontworpen, zijn designs gemaakt en is de omgeving ook daadwerkelijk gebouwd. Wij nemen jullie mee in dit proces, waarbij de klant en engineers overtuigd dienden te worden van de opzet, een aantal valkuilen is overbrugd en een strakke Azure-omgeving is geïmplementeerd. Sprekers De sprekers voor deze workshop zijn Dennis Glasbergen en Jasper Post, beide Senior Consultant bij Bright Cubes. De volgende onderwerpen komen aan bod:   Van inventarisatie, naar architectuur en van design naar build Design op basis van bouwblokken Keuzen die we hebben gemaakt Tools die we hebben gebruikt, waaronder: Terraform / Ansible Kubernetes Azure Firewall Private Endpoints / Private DNS Zones Virtual Network Gateways Valkuilen waar we in zijn gestapt Hoe bereik je succes met een organisatie met een andere mindset?

Jessie van der Heijden is aan boord gekomen bij Bright Cubes om ons Office Management team te versterken. Samen met Myra zorgt Jessie voor strakke processen, gedegen administratie en facturatie, debiteurenbeheer, inkoop en voor de allerleukste uitjes, events en gadgets voor al onze collega’s! Jessie brengt een hele rugzak aan ervaring mee als Office Manager. Zo’n tien jaar lang werkt ze al in vergelijkbare functies bij onder andere Ondernemersvereniging Hartje ’s-Hertogenbosch, 2Contact en de laatste 5 jaar bij Immune-IT. Daarmee kan Jessie meteen in ons team uit de voeten. Met een grote glimlach en pragmatische instelling borgt Jessie samen met Myra het Office Management en is ze een aanspreekpunt voor onze collega's en onze klanten. Wij zijn enorm blij met de komst van Jessie en wensen haar heel veel plezier en succes bij Bright Cubes!

Lotte Kriesch is per 1 april aan boord gekomen bij Bright Cubes om het Data Team te versterken! Samen met Richie Brondenstein staat ze aan het roer van ons team van Data Engineers, Machine Learning Engineers, Scientific Software Engineers en Data Platform Specialisten! Lotte is binnen de consultancymarkt inmiddels al jaren een bekende. Ze is gestart bij H-IT als accountmanager, vervolgens doorgegroeid als resource manager bij Centric en tot voor kort heeft ze gewerkt als IT-recruiter bij de Staffing Groep. Daarmee brengt Lotte een groot netwerk en veel ervaring mee op het gebied van consultancy. Bij Bright Cubes zijn we enthousiast over Lotte vanwege haar drive, ambitie, enthousiasme en pragmatiek. Ze is een echte aanpakker met een sterk commitment naar haar Data Team! Met veel energie gaat Lotte zich richten op groei, binding, commercie en visie van het Data Team. Namens heel Bright Cubes wensen wij haar heel veel succes en plezier!

Per 1 april is Michiel Korpel ons Bright Cubes Data Team komen versterken in de rol van Data en DevOps Engineer! Met zijn combinatie van kennis en ervaring op de gebieden van DevOps, Java en Data is Michiel in staat om het volledige landschap van dataplatformen te engineeren. Na het succesvol afronden van zijn universitaire Bachelor Artificial Intelligence is Michiel aan de slag gegaan als DevOps en Software Engineer. Hier heeft Michiel prachtige Middleware applicaties in Java en oplossingen voor het ontsluiten van data gebouwd. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met CI/CD in combinatie met Ansible en Jenkins en heeft hij veel bijgedragen aan automatisering met onder andere Python. Michiel rond momenteel zijn Master Data Science af en hij gaat Bright Cubes helpen met de innovatieve Data – cases bij onze klanten en partners. Namens heel Bright Cubes wensen we Michiel heel veel plezier en succes!

Per 1 april hebben wij Niels van der Meiden mogen verwelkom in ons Bright Cubes Data Team! Met ruim 20 jaar werkervaring is Niels van der Meiden echt een zwaargewicht binnen de IT met ervaring als o.a. Solution Architect op de snijvlakken van Data, Software en Cloud bij verschillende ministeries en als Tech Lead bij Multinationals. Gemotiveerd door een brede interesse heeft hij technische expertise opgebouwd binnen omgevingen variërend van embedded tot cloud. Een groot deel van zijn kennis ligt in de ontsluiting en verwerking van data binnen nieuwe en bestaande systemen en het vertalen naar de juiste data oplossing. Momenteel is Niels bezig met het behalen van zijn DP-203 certificering om organisatie nog beter te kunnen helpen om meer uit hun data vraagstukken te halen. Namens heel Bright Cubes: Niels, ontzettend veel plezier en succes gewenst!

Met trots delen wij mee dat Wesley Bekkers per 1 april het Bright Cubes Software Team is komen versterken! Wesley Bekkers is een Microsoft expert met ruim 5 jaar werkervaring binnen het .NET domein. Wesley heeft zich na zijn HBO Integrale Veiligheid weer gestort op zijn passie; softwareontwikkeling. Na een paar mooie en leerzame jaren bij verschillende werkgevers zoals Dekra en BDO is Wesley sinds 1 april (geen grapje) in dienst bij Bright Cubes. Wesley gaat partners van Bright Cubes helpen met hun vraagstukken omtrent .NET (Core) softwareontwikkeling en Azure vraagstukken. Wij hebben Wesley leren kennen als een spontane, enthousiaste en betrokken developer die als echte teamplayer uit de voeten kan. Met een “can-do”-mentaliteit en open houding hebben wij veel vertrouwen in een mooie samenwerking. Via deze weg willen wij Wesley heel veel succes en vooral plezier, wensen bij Bright Cubes. Ben je zelf ook op zoek naar een informele werkgever waar jij centraal staat? Kijk dan eens op onze website!

Op 1 april (geen grap!) was het dan zover: ons mooie kantoor in hartje Den Bosch werd op uitbundige wijze geopend met een welverdiend feest na alle corona perikelen.

Met groot genoegen hebben wij per 1 maart Marloes de Krom & Thijmen Ketel mogen verwelkomen binnen het softwareteam van Bright Cubes. Marloes is een dame uit het zuiden van het land met ruim 10 jaar ervaring binnen Microsoft ecosystemen. Na het succesvol behalen van haar HBO-opleiding heeft Marloes haar kennis opgedaan met .NET, C#, Azure en verschillende frontend technieken zoals Angular & React. Momenteel is Marloes via Bright Cubes bezig deze kennis nog verder uit te bouwen in de vorm van haar Azure en Kubernetes certificeringen. Marloes gaat samen met Bright Cubes een innovatieve zorgorganisatie ondersteunen met de optimalisatie en nieuwbouw van een .NET Core applicatie die gehost wordt in Microsoft Azure met een Microservice Architecture. Thijmen is een jongeman woonachtige in het westen van het land. Na het succesvol behalen van zijn WO-opleiding heeft Thijmen flink wat ervaring opgedaan binnen de Java-wereld. Bij Bright Cubes gaat hij zich focussen op Java-development met een stuk Kotlin en een groot deel AWS. Thijmen wordt daarnaast super enthousiast van software architectuur en leest in hier zijn vrije tijd graag boeken over onder andere Clean Architecture. Ook hij is momenteel via Bright Cubes bezig met zowel zijn Kubernetes als AWS-certificeringen om zo nog betere te worden in zijn mooie vak. Al deze kennis gaat Thijmen inzetten bij een organisatie die zich bezighoudt met een stukje cruciale infrastructuur in Nederland. Namens heel Bright Cubes: Marloes de krom & Thijmen Ketel, ontzettend veel plezier en succes gewenst! Ben jij op zoek naar een organisatie die niet alleen gelooft in wie jij vandaag bent, maar kijkt naar wie jij zult worden? Heb jij een hart voor IT, een goede drive en ben jij op zoek naar gelijkgestemden? Wij ondersteunen jou bij jouw ontwikkeling tot een complete professional die direct waarde toevoegt bij onze klanten!

Op 30 maart aanstaande organiseert Bright Cubes een nieuwe webinar van 19.00 uur tot 20.30 uur. Dit keer over “de Machine Learning Pipeline, een framework voor het realiseren van een totaaloplossing binnen het moderne data science domein.” Een hedendaagse machine learning toepassing kan bestaan uit diverse componenten die nauw op elkaar en de onderliggende infrastructuur zijn afgestemd. Denk aan data pipelines, feature stores, prediction services, APIs, microservices en dashboards. Bij het ontwerpen en ontwikkelen van een moderne machine learning toepassing is het daarom zaak om verder te kijken dan data en algoritmes. Een machine learning voorspelmodel op zichzelf kan niet altijd direct ingepast worden in de bestaande infrastructuur. Vaak is een grondig uitgewerkte kop-staart oplossing noodzakelijk voordat er waarde toegevoegd kan worden voor stakeholders. Het realiseren van een dergelijke oplossing kan de nodige problemen opleveren wat weer extra tijd en geld kan kosten. Het kan zelfs zo zijn dat een oplossing helemaal niet naar productie wordt gebracht omdat de obstakels te groot zijn. Door van te voren goed na te denken over de opbouw van de totaaloplossing alvorens aan de uitwerking te beginnen kunnen een hoop problemen worden voorkomen. Met behulp van het Machine Learning Pipeline framework kan dit proces worden ondersteunt. De ML Pipeline biedt naast een skelet om een totaaloplossing aan op te hangen ook houvast bij het iteratief toewerken naar een MVP. Dit en meer komt aan bod in deze webinar!

Wij zijn er trots op te mogen meedelen dat Yoram Peek per 14 februari het Cloud & Security team van Bright Cubes is komen versterken! Yoram heeft een WO-achtergrond met een master in veiligheidswetenschappen. De afgelopen jaren heeft hij zich binnen de Rabobank ontwikkelt tot een ervaren Technisch Specialist op het gebied van Cloud, Automation en Security. Yoram start bij Bright Cubes als Senior Consultant binnen het Cloud & Security team om met zijn uitgebreide kennis en ervaring het team in de breedte te versterken en samen met collega’s nieuwe oplossingen te ontwikkelen om de opdrachtgevers van Bright Cubes nog beter van dienst te kunnen zijn.