Nieuws overzicht

Op woensdag 17 maart aanstaande van 19.00 tot ca 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “Building a Virtual Assistant”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Tegenwoordig komen we dagelijks in aanraking met virtuele assistenten. Je telefoon ondersteund Google Now of Siri, in je woonkamer staat Amazon Alexa of Google Home. Soms vraag ik me af was mijn gesprekspartner tijdens het chat gesprek met een klantenservice nu een persoon of een virtuele assistent? Tijdens dit webinar gaan we met Cloud diensten een spraak gestuurde virtuele assistent opzetten. Dit doen we door te kijken welke stappen er in een menselijke conversatie zitten en hoe dit is vertaald in de techniek. De nadruk van de webinar ligt op het hands on ontwikkelen van een virtuele assistent.

Met trots verwelkomen wij onze nieuwe collega Martijn Schotel! Martijn is de nieuwe aanwinst voor het Bright Cubes Software Engineering team. Martijn is een zeer bedreven Full Stack Developer. Met zijn uitgebreide kennis ontwikkelt hij de juiste technische oplossingen voor de klant. “Mijn naam is Martijn Schotel en ik ben nu vol energie van start gegaan bij Bright Cubes. Ik ben getrouwd en sinds oktober 2019 vader van een geweldige kleine man. Ik woon nu 3,5 jaar in Gouda met mijn kersverse gezin. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om gitaar te spelen, een rondje hard te lopen en mij lekker te verschuilen achter een goed boek. Mijn expertises als developer zijn met name op het gebied van React, JavaScript en C# .Net. Ik kijk er naar uit om door te groeien bij Bright Cubes en ben erg gemotiveerd om mooie resultaten neer te zetten.” Martijn is na zijn HBO studies Commerciële Economie en Chemie zich gaan verdiepen in het ontwikkelen van Software en is nu al geruime tijd aan de slag als Full Stack ontwikkelaar. Zijn stack is gericht op JavaScript, Node.js, React en C# ASP .Net, aangevuld met HTML5 en CSS3. Daarnaast heeft hij ervaring met diverse build tools en datastructuren. Martijn is gewend om te werken volgens Agile en Scrum. In de afgelopen jaren heeft Martijn gewerkt aan complexe web omgevingen en sales funnels. Martijn werkt graag in omgevingen waar hij op het scherpst van de snede zijn werk kan doen en focus kan leggen op kwaliteit. Het Software Engineering team kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met Martijn waarbij we onze klanten helpen bij hun digitale transformatie en de ontwikkeling van complexe systemen. Herken jij jezelf in de skills die Martijn heeft, of wil jij in een dergelijk team werken? Dan komen wij graag met jou in contact! Dit kan door te reageren op een van de vacatures of stuur een email naar: bjarni.coenen@brightcubes.nl.

Woensdag 24 februari hebben we bij Bright Cubes een bijzonder leerzame webinar georganiseerd over: “Toegevoegde waarde met Git”. Inhoud webinar Hoewel Git niet meer weg is te denken in de DevOps wereld wordt deze techniek veelal onderschat en strategisch onvoldoende belicht en benut. Git is voor veel mensen iets engs, een soort black box waarvan ze eigenlijk niet weten wat er precies in gebeurt. Hoe komt dat? Wat is Git en waarom wordt het zoveel gebruikt? En waarom vinden veel mensen het eng of moeilijk te bevatten als concept? In deze workshop zijn verschillende git strategieën behandeld en ook hoe dit binnen de DevOps gedachte is te plaatsen. In plaats van diep in te gaan op technische details heeft onze consultant Thom Koomen het plaatje geschetst op een wat hoger niveau, zodat het meer helderheid biedt in de perceptie die veel mensen van Git hebben. Spreker: De spreker voor deze webinar was Thom Koomen, Consultant bij Bright Cubes De volgende onderwerpen zijn aan bod geweest: - GIT Strategie in complexe projecten - Branching Strategie - Git Ops - Best Practices - Pitt Falls - Vragen Wil je ander Bright Cubes webinars terugkijken? Check onze YouTube playlist

Op woensdag 24 februari aanstaande van 19.00 tot ca 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “Toegevoegde waarde met Git”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. GIT is niet meer weg te denken uit elk vakgebied wat ook maar een beetje met programmeren te maken heeft. Toch is Git voor veel mensen iets engs dat er nu eenmaal bij hoort, een soort black box waarvan ze eigenlijk niet weten wat er precies in gebeurt. Hoe komt dat? Wat is Git en waarom wordt het zoveel gebruikt? En waarom vinden veel mensen het eng of moeilijk te bevatten als concept? In plaats van diep in te gaan op technische details wil ik het plaatje schetsen op een wat hoger niveau, zodat het meer helderheid biedt in de perceptie die veel mensen van Git hebben.

Gezond blijven doen we samen! Zeker nu we niet fysiek op kantoor samen kunnen werken. In de afgelopen weken hebben we met al onze Bright Cubes collega’s een lange wandeling gemaakt. Door Leiden, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, door de kleine dorpjes rond de drukke steden, door de bossen en weilanden, langs vennetjes en beekjes, kortom kilometers gelopen door de frisse buitenlucht! Even uit de sleur van dagenlang binnen zitten en ploeteren achter je laptop, meetings op je scherm en kramp in je vingers van het typen. Een mooie gelegenheid om elkaar weer even te zien, bij te praten, lekker te zeuren en hartelijk te lachen. Dat betekent niet alleen collega’s attenderen om naar buiten te gaan, maar gewoon het initiatief nemen en het ook echt samen doen. Natuurlijk netjes op gepaste afstand. Met een goeie jas als kerstcadeau heeft iedere Bright Cuber een mooi argument om iedere dag even de buitenlucht in te gaan, weer of geen weer. Zo houden we de goede moed erin. Dank je, allerfijnste collega’s voor de fijne wandelingen, de mooie plekjes die jullie ons hebben laten zien, de goede gesprekken, de goede en zeker ook slechte grappen en vooral gewoon elkaar weer even zien! Wij kijken alweer uit naar de volgende keer en tot die tijd staan we klaar voor jullie!

Woensdag 27 januari presenteerde Bright Cubes de webinar: “The Hitchhiker’s Guide to Data Solutions”. Data Scientist & Scientific Software Engineer Martijn Govers geeft inzicht in het proces om de juiste data-oplossing te ontwikkelen. De noodzaak van juiste requirements en constraints en hoe deze leiden tot de juiste typen data-oplossingen en algoritmen wordt behandeld.

Het Bright Cubes Data Intelligence team verrijkt zichzelf met business en development kennis door het aannemen van Christiaan Westgeest.

Met trots kondigen we aan dat onze collega Richie Brondenstein met ingang van 1 januari is benoemd tot Directeur van de unit Data Intelligence binnen Bright Cubes. Vanuit zijn visie, ervaring en drive heeft Richie de afgelopen periode ons data team laten groeien en heeft hij Bright Cubes op de kaart gezet als dé kennisorganisatie om data driven solutions te ontwikkelen en daadwerkelijk te integreren bij onze klanten. In de komende periode gaat Richie aan de slag om zijn team verder uit te breiden en volledige projecten te initiëren, waarbij concept, MVP en volledige implementatie door Bright Cubes worden uitgevoerd. Bright Cubes stelt dan teams samen, waarin data science, data engineering, software, cloud en business samenwerken. Zo kunnen we volledige business cases uitwerken tot in de volledige IT-stack. Ook richt hij zich op de verdere uitbreiding van strategische partnerships met samenwerkingspartijen en vendoren. Als full data driven solution provider loopt Bright Cubes voorop in Nederland in de integratie van fullstack data solutions. Met de benoeming van Richie als directeur willen we deze positie verder gaan versterken. Wij wensen Richie heel veel succes in zijn nieuwe rol!

Op woensdag 27 januari aanstaande van 19.00 tot ca 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “The Hitchhiker’s Guide to Data Solutions”. De webinar start op woensdag 27 januari om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur.   Data wordt tegenwoordig gebruikt in allerlei businesscases. Om zinvolle informatie uit die data te halen is een analysetechniek nodig, zoals statistiek of machine learning. Niet elke methode is echter geschikt voor elk probleem. Zo zijn sommige technieken niet toereikend, omdat ze de kern van het probleem missen. Geavanceerdere tools, daarentegen, kunnen bijvoorbeeld de productiekosten van het product opdrijven, waardoor de winst in gevaar komt. Bij Bright Cubes streven we naar concrete data-oplossingen die we naar productie uit kunnen voeren. Daaruit volgt de vraag: Hoe bepaal je de juiste methodiek om een probleem door middel van data op te lossen?   Uiteindelijk spelen de wensen van de klant daar een belangrijke rol in. Het is aan ons als consultants om de klant daarbij te helpen en ze betere alternatieven te geven voor de – op het eerste gezicht misschien voor de hand liggende – methodes wanneer deze eigenlijk niet geschikt zijn. Op termijn betekent dat een stabieler en beter onderhoudbaar product voor de klant, dat optimaal gebruik maakt van de ontwikkel- en productieresources. Deze webinar duikt in op een aantal strategieën en tips die helpen bij de kosten- en batenanalyse.

Afgelopen woensdag heeft bij Bright Cubes de webinar plaatsgevonden over het onderwerp “Bouw iOS, Android en Web Apps met Ionic en Angular”. Hoe bouw je cross-platform apps met Ionic? Welke andere cross-platformen zijn er? Wat is het verschil tussen hybrid-native en hybrid-web? Hoe voeg je native functionaliteit toe? In deze webinar heeft Senior Consultant bij Bright Cubes, Bart Stokman ons meegenomen in de moderne wereld van de app ontwikkeling. Je kan door kennis van Typescript en/of een frontend framework (mobile) apps bouwen, zonder veel kennis van Java, Kotlin of andere backend talen te hebben. Bart heeft laten zien hoe je met Ionic en Angular een project start, dat je vervolgens kan uitrollen als Android en iOS app. Wat zijn de mogelijkheden met Ionic? Waarom zou je voor Ionic kiezen of waarom zou je een native app bouwen? Spreker: De spreker van deze webinar was Bart Stokman, Senior Software Engineer bij Bright Cubes. De volgende onderwerpen zijn aan bod gekomen: - Ionic Framework - Voeg native functionaliteit toe met Ionic Capacitor - Rol uit op een mobile platform Deze webinar en al onze andere webinars terugkijken?

Aangezien we niet naar de vrijdagmiddagborrel toe kunnen komen, komt de vrijdagmiddagborrel wel naar ons toe. Afgelopen vrijdag hebben we met onze collega’s online een bierproeverij gehad met Kahoot erbij. Hoeveel liter speciaal bier wordt er jaarlijks gedronken in Nederland? Hoeveel jaar geleden werd het eerste bier gebrouwen? En waar? Allemaal vragen die in de Kahoot aan bod kwamen. En drie, met liefde uitgekozen biertjes door onze bierkenner Ton, maakten de proeverij compleet! Een mooie afsluiting van de werkweek, leuke start van het weekend en uiteraard veel gezelligheid met onze collega’s!

Dit jaar konden onze collega's en hun kinderen helaas niet naar Sinterklaas toe komen. Maar uiteraard wordt er niemand vergeten bij Bright Cubes en komt Sinterklaas gewoon naar onze collega's toe. De afgelopen twee weken hebben we iedereen bezocht met een leuk Sinterklaaspresentje en gedicht. Ook alle kinderen hebben uiteraard hun cadeautje van Sinterklaas netjes thuis ontvangen! Veel blije gezichtjes gelukkig! En als managementteam zijn we ook blij dat we wederom een goeie reden hadden om iedereen weer te bezoeken. Op naar kerst met weer nieuwe cadeaus!