Nieuws overzicht

We zijn officieel Design Thinkers! In de wereld van data gebeurt ontzettend veel en als team zijn wij continue met elkaar in gesprek om te zorgen dat wij mee blijven ontwikkelen op persoonlijk vlak én als team. In april zijn wij daarom begonnen met een intensieve, 8-sessie durende, Design Thinking training.

Afgelopen woensdag hebben we Bright Cubes ondergedompeld in de digitale wereld van virtual reality. Als engineers van de meest complexe digitale platformen is het ook wel eens lekker om zelf in een digitale wereld te stappen. Veel shooting- en teamopdrachten, lekker eten, drinken, een potje poolbiljart en airhockey en heel veel gezelligheid met de allerleukste collega’s!! Op naar het volgende uitje! Ben jij ook zo’n topper die enorm veel passie heeft voor IT en voor leuke uitjes? Kom dan zeker langs in Den Bosch op ons nieuwe kantoor!

Op 1 april (geen grap!) was het dan zover: ons mooie kantoor in hartje Den Bosch werd op uitbundige wijze geopend met een welverdiend feest na alle corona perikelen.

1 februari is het zover. Bright Cubes verhuist naar Den Bosch! Met alle mogelijkheden voor training, projecten, scrummen, gezelligheid, beweging en een feestje kijken we er al enorm naar uit! Een paar minuten lopen van Station Den Bosch, een paar minuten rijden vanaf de snelweg en een paar minuten lopen vanaf de binnenstad van Den Bosch. Met alle wensen van onze collega’s is rekening gehouden. Na ruim vijf jaar kantoor te hebben gehouden op de High Tech Campus in Eindhoven en op het Science Park in Amsterdam kregen we behoefte aan een echt “kennisthuis”. Een centraal kantoor, waar iedere Bright Cubes collega kan werken, trainen, kennis delen, een potje tafelvoetballen, borrelen of een hobbyproject kan uitvoeren. Voorlopig zal de bezetting in het nieuwe kantoor lager zijn i.v.m. corona, maar met veel enthousiasme kijken we al uit naar de periode daarna! Naast Bright Cubes collega’s is natuurlijk iedereen welkom die graag een keer een kijkje wil nemen en uiteraard volgt er nog een officiële opening!

Afgelopen vrijdag hebben we een fantastische barbecue gehad bij Bright Cubes. Met de allerleukste collega’s, heerlijk eten en een drankje en hebben we een geweldige avond gehad bij Down Under in Nieuwegein! Een schiettent, waar iedere collega zijn strakke focus en vaste hand kon oefenen, een ijstent voor een handgemaakte ijsco en een professionele fotoshoot maakten het feest compleet! Zo zorgen we er bij Bright Cubes voor dat we een hecht team blijven!

Afgelopen dinsdag ging het Bright Cubes Software Team op zoek naar de snelste Software Developer. Het strijdtoneel waren de F1 simulatoren bij het F1 Racing Center in Utrecht. Na kennis gemaakt te hebben met de baan, de auto's en elkaars rijkunsten werd een Grand Prix weekend beleeft. Het team ging met enthousiasme, fanatisme en uiteraard het de nodige gezelligheid rond op het circuit van Zandvoort. Daarna hebben we onder het genot van een hapje en een drankje bijgepraat. Lijkt het jou ook wat om deel uit te maken met ons team? Neem dan contact met ons op! Wij zijn altijd op zoek naar leuke en gedreven collega's.

Afgelopen woensdag hebben we met het Bright Cubes Cloud & Security Team geracet in het F1 Racing Center in Utrecht tijdens weer het eerste uitje van 2021. Hoe gaaf is het om virtueel in een Formule 1 simulator het circuit van Zandvoort te bedwingen? Wij deden het woensdag. Zo collegiaal als we als team zijn, zo fanatiek waren we op het circuit. Hoe kan het ook anders, ook in ons Team won een Verstappen. Na de race aan de hamburgers en saté en gezellig napraten met een drankje! Al met al een topavond en aanleiding voor meer leuke uitjes!

Afgelopen woensdag heeft het Bright Cubes Data Team zijn eerste uitje van 2021 gehad. Mooi weer, een flinke kartbaan, snelle karts en een gezonde dosis drive om te willen racen! Na eerst een volledige oefensessie te hebben gereden is in de tweede ronde een fanatieke wedstrijd geracet, waarbij de bandjes goed warm zijn geworden, de ene rondetijd na de andere werd verbeterd en zo af en toe ook wel de grindbak is geraakt. Na afloop hebben we als team gebarbecued met een lekker drankje erbij. Uiteraard zijn daar ook de eerste, tweede en derde prijs uitgereikt voor de race. Al met al een topavond en aanleiding voor meer leuke uitjes!

Het EK is voorbij, de Italianen hebben de beker mee naar huis genomen en de Olympische Spelen zijn ondertussen in volle gang. Dat betekent ook dat de Bright Cubes poule tot een einde is gekomen. Wie o wie zijn de grote winnaars? David en Tom hebben een onderlinge strijd uitgevochten om de eerste plek. Zij versloegen de rest met een ruime afstand en mogen zich dan ook DE voetbalkenners van Bright Cubes noemen 😉. Uiteindelijk trok onze meestervoorspeller David aan het langste eind en mag in september het Nederlands elftal in levende lijven gaan aanschouwen. Als runner-up heeft Tom ondertussen genoten van een heerlijke schaal sushi met bijbehorende versnapering. Alle collega's bedankt voor jullie deelname!

Aangezien we niet naar de vrijdagmiddagborrel toe kunnen komen, komt de vrijdagmiddagborrel weer naar ons toe. Afgelopen vrijdag hebben we met onze collega’s online een Gin-Tonic proeverij gehad met Kahoot erbij. Waar komt Gin vandaan? Hoeveel smaken zijn er wereldwijd? Helpt Gin-Tonic tegen malaria? Deze en vele andere vragen passeerde de revue in de Kahoot! En onze collega Maikel, als cocktail goeroe, maakte met zijn cocktaildemonstraties de proeverij compleet! Een mooie afsluiting van de werkweek, leuke start van het weekend en uiteraard veel gezelligheid met onze collega’s!

Aangezien we niet naar de vrijdagmiddagborrel toe kunnen komen, komt de vrijdagmiddagborrel wel naar ons toe. Afgelopen vrijdag hebben we met onze collega’s online een bierproeverij gehad met Kahoot erbij. Hoeveel liter speciaal bier wordt er jaarlijks gedronken in Nederland? Hoeveel jaar geleden werd het eerste bier gebrouwen? En waar? Allemaal vragen die in de Kahoot aan bod kwamen. En drie, met liefde uitgekozen biertjes door onze bierkenner Ton, maakten de proeverij compleet! Een mooie afsluiting van de werkweek, leuke start van het weekend en uiteraard veel gezelligheid met onze collega’s!

Dit jaar konden onze collega's en hun kinderen helaas niet naar Sinterklaas toe komen. Maar uiteraard wordt er niemand vergeten bij Bright Cubes en komt Sinterklaas gewoon naar onze collega's toe. De afgelopen twee weken hebben we iedereen bezocht met een leuk Sinterklaaspresentje en gedicht. Ook alle kinderen hebben uiteraard hun cadeautje van Sinterklaas netjes thuis ontvangen! Veel blije gezichtjes gelukkig! En als managementteam zijn we ook blij dat we wederom een goeie reden hadden om iedereen weer te bezoeken. Op naar kerst met weer nieuwe cadeaus!