Nieuws overzicht

Aangezien we niet naar de vrijdagmiddagborrel toe kunnen komen, komt de vrijdagmiddagborrel wel naar ons toe. Afgelopen vrijdag hebben we met onze collega’s online een bierproeverij gehad met Kahoot erbij. Hoeveel liter speciaal bier wordt er jaarlijks gedronken in Nederland? Hoeveel jaar geleden werd het eerste bier gebrouwen? En waar? Allemaal vragen die in de Kahoot aan bod kwamen. En drie, met liefde uitgekozen biertjes door onze bierkenner Ton, maakten de proeverij compleet! Een mooie afsluiting van de werkweek, leuke start van het weekend en uiteraard veel gezelligheid met onze collega’s!

Dit jaar konden onze collega's en hun kinderen helaas niet naar Sinterklaas toe komen. Maar uiteraard wordt er niemand vergeten bij Bright Cubes en komt Sinterklaas gewoon naar onze collega's toe. De afgelopen twee weken hebben we iedereen bezocht met een leuk Sinterklaaspresentje en gedicht. Ook alle kinderen hebben uiteraard hun cadeautje van Sinterklaas netjes thuis ontvangen! Veel blije gezichtjes gelukkig! En als managementteam zijn we ook blij dat we wederom een goeie reden hadden om iedereen weer te bezoeken. Op naar kerst met weer nieuwe cadeaus!

Een kleine attentie bij onze collega's thuis! In de afgelopen weken zijn we als managementteam binnen Bright Cubes iedere ochtend vroeg opgestaan om met frisse moed en enthousiasme het land door te rijden om al onze collega's te bezoeken. Met name in deze tijd vinden we het bij Bright Cubes belangrijk dat we al onze collega's blijven zien. Niet alleen via Teams, maar ook persoonlijk. Ook al is het op afstand met een mondkapje op. Daar hoort natuurlijk een kleine attentie bij! Zo houden we de betrokkenheid erin en laten we graag zien dat al onze collega's voor ons op nummer 1 staan! Dank je wel zeer gewaardeerde collega's voor jullie enorme inzet en betrokkenheid!

Afgelopen vrijdag hebben we een fantastische barbecue gehad bij Bright Cubes. Met zon, water, strand, lekker eten, een drankje en de allerleukste collega’s hebben we een geweldige avond gehad bij Beach Club Klein Scheveningen! Met een fanatieke beach volley ralley hebben we een sportief tintje aan de avond toegevoegd om vervolgens af te sluiten bij het ondergaan van de zon met een lekker drankje! Ondanks corona, keurig op afstand van elkaar toch een hele fijne avond! Zo zorgen we er bij Bright Cubes voor dat we een hecht team blijven!

Bright Cubes is Gold Partner Microsoft Application Development! Met trots mogen we aankondigen dat Bright Cubes afgelopen week de samenwerking met Microsoft heeft geformaliseerd. Bright Cubes is officieel Gold Partner geworden op het gebied van Application Development. In de afgelopen jaren hebben we enorm geïnvesteerd in trainingen en certificering op het gebied van Microsoft Software Development, Application Development en Azure. Daarmee zijn we inmiddels een van de beter gecertificeerde consultancy- en projectenorganisaties in ons vakgebied. Microsoft werkt nauw samen met partnerbedrijven die productsoftware en platformen ontwikkelen op de Azure Cloud omgeving, want het succes van deze partners is direct ook het succes van Microsoft. Bright Cubes investeert veel in het opbouwen van kennis van haar collega’s en is gespecialiseerd in het leveren van flexibele en doordachte data-driven IT-oplossingen. Hierbij hebben we strategisch gekozen voor twee marktleiders op het gebied van Cloud technologie waaronder Microsoft. Bright Cubes bestaat uit een enthousiast team van gecertificeerde medewerkers die beschikken over een brede en diepgaande kennis van Microsoft technologie. Naast de Gold competentie voor Application Development zijn we hard aan de weg aan het timmeren om dit jaar ook de Gold competentie op het gebied van DevOps te realiseren.

Hoezo zijn online meetings saai? Niet bij Bright Cubes! Fysieke meetings kunnen niet in deze tijd, maar digitale meetings zijn natuurlijk bij uitstek mooie kansen om creatief los te gaan! Daar laten we bij Bright Cubes geen gras over groeien! Naast hard werken houden we de lol er zeker in en dat hebben we deze keer gedaan met een wedstrijd voor de origineelste achtergrond in Teams! Een paar mooie vergadersettings zie je hier terug! De prijs voor de origineelste Teams achtergrond gaat deze keer naar onze collega Sander Breukink. Gefeliciteerd, Sander! In een volgende wedstrijd hopen we weer op de creativiteit van onze collega’s!

Van harte gefeliciteerd voor onze 20 toppers die in de afgelopen tijd het SAFe5 certificering hebben behaald! In samenwerking met DutchTrain hebben consultants binnen Bright Cubes de afgelopen periode een opleiding gevolgd van 5 avonden op het gebied van SAFe 5, de laatste versie van SAFe. SAFe staat voor het Scaled Agile Framework. Agile werken als organisatie op alle niveau’s, van Leadership tot aan operationele Agile teams die werken met Scrum of Kanban. Om de zelfsturende Agile teams te laten samenwerken en aansluiting bij elkaar te laten vinden is de Agile Release Train op een DevOps manier ingezet op program level; the Continuous Delivery Pipeline. Doel In deze zeer actieve workshop-achtige training leren we de deelnemers de elementen van het SAFe framework, hoe je waarde tot stand kunt brengen en vrijgeven via Agile Release Trains en wat het betekent om een Lean-Agile-transformatie op bedrijfsschaal te leiden. Indien gewenst kunnen we tijd besteden aan de voorbereiding op het examen. Inhoud SAFe®5 – Leading SAFe - Inleiding op het Scaled Agile Framework (SAFe) - Een Lean-Agile-mentaliteit omarmen - De SAFe-principes begrijpen - Program Increment (PI) ervaren - Waarde verkennen, uitvoeren en vrijgeven - Een Lean-Agile-onderneming leiden - Een Lean-portfolio mogelijk maken - Grote oplossingen bouwen Binnen Bright Cubes hechten we veel waarde aan het opdoen en onderhouden van onze kennis. We richten ons op technische inhoudelijke training, maar ook op nieuwe methodieken of best practices in het vakgebied van IT, waaronder SAFe.

Normaal gesproken is een vrijdagmiddag met het prachtige weer van afgelopen week het moment bij uitstek dat we samen op een terras zitten. Een mooi moment om een week van hard werken weer af te sluiten. Zeker net voor het Paasweekend! Samen op het terras borrelen in Eindhoven, Amsterdam, Den Haag, Utrecht of een andere gezellige stad zit er voorlopig helaas niet in, maar met al onze geweldige collega’s en een goeie ouderwetse Kahoot quiz houden we de betrokkenheid en de sfeer er goed in! Wat is bijvoorbeeld het gewicht van Internet? In welk jaar is YouTube opgericht? En tal van andere weetjes kwamen aan de orde in onze Kahoot quiz. Iedere collega achter zijn eigen laptop, op balkon, in de tuin, op het dakterras of lekker binnen in de luwte op de bank of aan de keukentafel. Met een lekker drankje en hapje houden we toch het gevoel van samen een vrijdagmiddagborrel houden er goed in. Op naar de volgende borrel, quiz, game event, hackathon, Meetup of wat we dan ook maar kunnen bedenken om samen met onze collega’s te doen. Wil jij ook aanschuiven bij onze Bright collega’s en meedoen aan onze activiteiten? Neem dan gerust contact op en wij staan graag voor je klaar!

Zen @ Bright Cubes Het is vrijdagmiddag, een week hard gewerkt en toe aan lekker ontspannen! En dat kunnen we bij Bright Cubes! Een lekker biertje, een paar gezellige collega’s die lekker een dagje bij ons komen werken en natuurlijk een ontspannende stoelmassage! Zo zorgen we goed voor de innerlijke en ook uiterlijke mens! Er is maar een ding belangrijk en dat zijn onze collega's!

Afgelopen woensdag avond hebben we weer het gezelligste feest van het jaar gevierd. Dit jaar in het oude station van Soest. Met al onze collega's en partners hebben we weer genoten van goed eten, een lekker drankje, goede muziek en tomeloos enthousiasme van onze collega's in volle kerstsfeer! Klaar met inspiratie en goede voornemens voor het nieuwe jaar, waarin we vol passie voor IT weer gaan werken aan de gaafste projecten. Met plezier richting kerst en met een knal richting 2020!

Afgelopen weekend hebben we het gezelligste weekend van het jaar weer gehad! Bright Weekend 2019! Na een jaar hard werken hebben we het zeker verdiend om onszelf eens goed te verwennen en een hoop plezier te hebben. Goed eten, barbecue, een drankje, scooter crossen, schieten, een Amerikaans schoolbus, een pubquiz en “last but certainly not least” lekker tot in de late uurtjes doorzakken bij het vuur waar de verhalen met de minuut beter worden.

Afgelopen donderdag hebben we een fantastische barbecue gehad bij Bright Cubes. Met zon, water, strand, lekker eten, een drankje en de allerleukste collega’s hebben we een geweldige avond gehad bij Klein Scheveningen! Met een fanatieke beach volley ralley hebben we een sportief tintje aan de avond toegevoegd om vervolgens af te sluiten bij het ondergaan van de zon met een lekker drankje!