Nieuws overzicht

Per 18 oktober is Sabine van Breugel het Bright Cubes Data Intelligence Team komen versterken. Bright Cubes Data Intelligence staat voor samenwerking, kennisdeling en technische vaardigheden om dataoplossingen te realiseren.

Bram van den Berg is onlangs het Bright Cubes Data Intelligence Team komen versterken op gebied van Deep Learning, AI en Machine Learning.

Bright Cubes werkt hard aan de toekomst en is bezig om ook op het vakgebied van cloud, Dev/ Ops en Security meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat we mogen aankondigen dat Open Source engineer Paul van Noort per 1 oktober ons team is komen versterken. Met zijn diepgaande kennis van Linux, veel ervaring met Automation en kennis van Security gaat hij onze opdrachtgevers adviseren op welke wijze zij zoveel mogelijk uit hun omgeving kunnen halen. Daarbij zal Paul het niet laten om gevraagd en ongevraagd advies te geven over hoe de omgeving optimaal te beveiligen. Paul is een gedreven allround engineer met een sterk Linux profiel. Een sterk analytisch vermogen is een van de grootste talenten van Paul. Hij doorziet snel hoe de processen lopen en is in staat de IT-omgeving snel te ontleden. Hierdoor ziet hij waar verbetering kan worden doorgevoerd en komt hij vaak met aanbevelingen. Paul is nieuwsgierig en verdiept zich graag in nieuwe technologieën waar hij zijn kennis en ervaring mee kan verbreden. Door zijn uitstekende communicatieve vaardigheden en zijn enorme behulpzaamheid, wordt hij bij elke opdrachtgever al snel de “go to guy” voor allerhande zaken. Daarbij heeft Paul het vermogen om mensen te mee te nemen in een samenwerking, waarbij het teamgevoel voorop staat. Hierdoor levert Paul vaak een grote bijdrage aan het voorspoedige verloop van een project en natuurlijk uitstekende resultaten. Bright Cubes streeft naar een goede samenwerking tussen consultants en klanten. Communicatie, kennisdeling en inleving in de belevingswereld van stakeholders is hierbij belangrijk. Wil jij bedrijven ook helpen met het efficiënter en veiliger maken van hun IT omgeving? Stuur je CV via één van onze vacature pagina’s of neem direct contact met ons op.

Van Industrial Design student op de TU/e naar toekomstig Data Analist bij Bright Cubes. Louise de Laat zoekt tijdens haar stage uit hoe zij een brug kan vormen tussen haar Creative Industrial Design achtergrond en de Data Intelligence wereld. Als data analist ben je erg gefocust om vanuit een productperspectief een case aan het pakken, terwijl je als designer juist user-centered gefocust bent, door bijvoorbeeld de “needs” van de gebruiker te identificeren. Louise hoopt met haar designachtergrond verschillende inzichten bloot te leggen, door niet alleen naar harde data te kijken, maar ook vanuit een gebruikers perspectief de aard van het probleem te identificeren. Ze begint haar stage bij Bright Cubes met het onderzoeken van hoe het consultancytraject geoptimaliseerd kan worden. Daarbij wordt er gekeken hoe een consultant geleidelijk met de klant naar een passende oplossing kan werken. Daarnaast wordt er ook gekeken naar klant-consultant-communicatie; Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de klant en de consultant elkaar vanaf moment één goed begrijpen? Naast literatuuronderzoek probeert Louise deze inzichten ook te vinden binnen de interviews die ze afneemt bij managers en consultants van Bright Cubes. Daarnaast probeert ze binnen een design thinking proces, het probleem te identificeren met een product en user-centered approach. Tijdens haar stage wordt Louise door Richie Brondenstein begeleid. Richie is Directeur Data Intelligence bij Bright Cubes. Zij hebben twee specifieke sub-opdrachten gespecifieerd binnen deze case, waaronder, het ontwikkelen van een info-graphic en een applicatie die de consultancy digitaliseert. Als eindresultaat hoopt ze de eerste prototypes van de applicatie op te leveren, met daarnaast advies over hoe deze tools optimaal ingezet kunnen worden binnen een consultancy traject.

Met trots verwelkomen wij Annet van Rooijen als Manager Security. Annet is per 1 september gestart bij Bright Cubes. Om door te ontwikkelen op het gebied van Security en daarnaast Cloud en DevOps, komt Annet ons managementteam versterken. Annet zal zich vooral gaan focussen op de ontwikkeling van haar eigen team. Daarnaast zal ze met haar kennis en ervaring heel Bright Cubes helpen de juiste stappen te maken in verdere groei en professionalisering, zodat Bright Cubes ook in de toekomst voorop blijft lopen. Als echte “mensen manager” wil Annet vooral een hecht en professioneel team opbouwen met de beste engineers en architecten waarin plezier voorop staat. Plezier in het werk en plezier bij Bright Cubes, waardoor professionals de drive houden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Annet staat binnen de Nederlandse markt op het gebied van gespecialiseerde IT-organisaties bekend als een ervaren manager. In haar carrière heeft ze meerdere IT-consultancy en IT-solution organisaties ondersteund en begeleid in hun groei en professionalisering. Wij kijken erg uit naar een mooie samenwerking en wensen Annet heel veel plezier en succes binnen Bright Cubes. In de afgelopen jaren heeft Bright Cubes zich ontwikkeld tot een van de topspelers in Nederland op het gebied van Security, Cloud, DevOps, Software en Data. Met, inmiddels, een geweldig team van 60 engineers, architecten en analisten staan we in de startblokken om nog beter te worden en ons verder door te ontwikkelen. Ben jij ook op zoek naar een organisatie waarin we een hecht team vormen en elkaar altijd uitdagen om beter te worden? Neem dan zeker contact op met ons of bekijk onze vacatures!

Sascha Jansen welkom bij Bright Cubes. Sascha startte 1 september als Manager Software bij het softwareteam en gaat ons helpen het team verder te ontwikkelen. Wij wensen Sascha heel veel plezier en succes toe.

Bright Cubes is bezig om ook op het vakgebied van security meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat we mogen aankondigen dat ook Securityspecialist Gerard Vellema per 1 juni ons team is komen versterken. Met diepgaande kennis van Security en veel ervaring in het begeleiden van opdrachtgevers naar een optimaal beveiligde netwerkomgeving gaat hij onze opdrachtgevers adviseren op welke wijze hun omgeving optimaal te beveiligen. Gerard is een zeer ervaren Netwerk- en Security Specialist met ervaring als projectleider en security architect binnen een groot aantal verschillende organisaties. Gerard is een daadkrachtig persoon, waardoor hij van nature de rol van meewerkend voorman, lead engineer, architect en later ook projectleider, vaak op zich heeft genomen. Hij kan vanuit de functionele behoeften van de business, heel goed de vertaalslag maken naar de techniek. Gerard deelt zijn kennis graag met collega’s en helpt organisaties met de ontwikkeling van een Security Roadmap passend bij de ambitie van de organisatie. Hij kan zijn passie voor de inhoud soms niet onder stoelen en banken steken en vind het belangrijk om ook inhoudelijk mee te kunnen blijven denken om als adviseur en architect collega’s te blijven te helpen hun werk beter en efficiënter te kunnen doen. Bright Cubes streeft naar een goede samenwerking tussen consultants en klanten. Communicatie, kennisdeling en inleving in de belevingswereld van stakeholders is hierbij belangrijk. Wil jij bedrijven ook helpen met het veiliger maken van hun IT omgeving? Stuur je CV via één van onze vacature pagina’s of neem direct contact met ons op.

Eén september aanstaande mogen wij met trots Sascha Jansen verwelkomen bij Bright Cubes. Sascha start als Manager Software naast onze manager Bjarni Coenen. Samen gaan zij het Bright Cubes Software Team nog verder versterken en onze propositie nog steviger in de markt zetten. In de afgelopen jaren heeft Bright Cubes zich ontwikkeld tot een van de topspelers in Nederland op het gebied van Cloud, DevOps, Software en Data. Met, inmiddels, een geweldig team van 55 engineers, architecten en analisten staan we in de startblokken om nog beter te worden en ons verder door te ontwikkelen. Sascha is een mensgerichte manager, met kennis van software, oog voor detail en oog voor afspraken en relaties. Daarmee haalt Bright Cubes een nieuwe topper binnen met een aantal jaren ervaring in commerciële, recruitment en HR-gerichte functies specifiek binnen de softwarewereld. Sascha zal zich gaan focussen op de ontwikkeling van zijn eigen team. Daarnaast zal hij met zijn kennis en ervaring Bright Cubes helpen nog verdere stappen te maken in recruitment en sales. Wij kijken erg uit naar een mooie samenwerking en wensen Sascha heel veel plezier en succes binnen Bright Cubes! Ben jij ook op zoek naar een organisatie waarin we een hecht team vormen en elkaar altijd uitdagen om beter te worden? Neem dan zeker contact op met ons of bekijk onze vacatures!

Bright Cubes is bezig om ook op het vakgebied van security meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat we mogen aankondigen dat Remco Haasdijk per 1 juli ons team komt versterken. Met diepgaande kennis van (network) security, Next-Gen firewalling en ervaring in het begeleiden van opdrachtgevers naar een optimaal beveiligde netwerkomgeving kan hij iedere organisatie helpen zorg te dragen voor een optimaal beveiligde omgeving.

Data Architect Remco Vogels heeft zich deze maand bij ons aangesloten. Met diepgaande kennis van diverse Big Data platformen en zijn specialisatie op het gebied van Azure dataoplossingen kan hij in iedere organisatie helpen bij een datatransitie.

Wij zijn trots om te mogen verkondigen dat Xander den Hartog per 1 juni is aangesloten bij het Software Engineering team van Bright Cubes. Xander is een gedreven en bedreven Full Stack Developer die naast kennis, enthousiasme een grote hoeveelheid energie brengt. Dit maakt hem een aanwinst voor Bright Cubes en onze opdrachtgevers. Xander is een Full Stack Developer die impact maakt bij de eindgebruiker door complexe data op een gebruiksvriendelijk te presenteren. Doordat hij de gehele keten beheerst is hij in staat de data te ontsluiten met bijvoorbeeld Azure en .NET en deze beschikbaar te maken in een Angular of React webapplicatie. In het softwareteam gaat Xander zijn kennis op het gebied van software en data verder door ontwikkelen. Samen met collega’s gaat hij kijken hoe ze opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn. Xander heel veel succes en plezier bij Bright Cubes!

Per 1 mei is Peter Ponsen het Cloud/ DevOps team van Bright Cubes komen versterken. Zijn kennis, inzet en prettige persoonlijkheid maken hem tot een geweldige aanwinst voor Bright Cubes en iedere opdrachtgever. Peter is een zeer ervaren Linux/ DevOps engineer met een ruime ervaring in het werken binnen complexe Enterprise omgevingen. In zijn laatste opdrachten heeft Peter zich vooral bezig geweest met het bouwen en beheren van (cloud)omgevingen met behulp van tools zoals Terraform en Ansible en het bouwen van Kubernetes Clusters. Peter start bij Bright Cubes binnen het Cloud/ DevOps team om nog meer kennis op te bouwen en samen met collega’s te kunnen sparren over nieuwe en bestaande oplossingen om de opdrachtgevers van Bright Cubes nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij wensen Peter veel succes en plezier bij Bright Cubes!