Nieuws overzicht

Interactieve workshop Event Storming op 29 juni! Sluit jouw IT oplossing niet aan bij de behoefte? Wil jij ervaren hoe je jouw domein ontdekt en een begin maakt met het ontwerp? Op woensdag 29 juni organiseert Bright Cubes een geheel nieuwe workshop. Dit keer over "Event Storming". De workshop start om 18.00 uur en eindigt om uiterlijk 20.30 uur. De combinatie van meerdere stakeholders/gebruikers, tal van processen en applicaties zorgen voor een complex samenspel. Dit maakt het goed begrijpen en ontwerpen van software en/of IT systemen een grote uitdaging. Tijdens deze avond gaan we samen een casus uitwerken en hierdoor inzicht krijgen in de verschillende actoren, processen en applicaties. Dit doen we aan de hand van een methodiek welke veelvuldig wordt gebruikt bij Domain Driven Design namelijk Event Storming. Je wordt meegenomen door de verschillende stappen en we eindigen met een globaal systeem ontwerp.

PRIMEUR! Afgelopen woensdag hebben we bij Bright Cubes de aftrap gedaan met onze eerste Lunch & Learn! Een concept waarbij we gezellig tijdens de lunch, samen met collega’s allerlei onderwerpen de revue laten passeren. Van zakelijk flirten tot pensioenen, van beleggen tot Dungeons en Dragons en van Splunk tot Azure. Kortom fun-onderwerpen, persoonlijke onderwerpen en kennisdeling. Laagdrempelig, geen lange avond met pizza, maar gewoon lekker gezond met een broodje en een sapje een compacte workshop! Afgelopen woensdag heeft Margriet Weehuizen onze aftrap verzorgd met een korte workshop “Back to the Office”. Hoe is het na twee jaar corona om weer meer op kantoor te werken? Dat is soms even wennen! Vaak zijn consultants vanuit huis gestart in een nieuw project. Communicatie via Teams heeft voordelen, maar hoe haal je meer uit je momenten dat je weer fysiek met collega’s samenwerkt? Hoe pak je makkelijk het contact op met collega’s die je misschien nooit eerder fysiek hebt ontmoet? Energie, creativiteit, plezier en persoonlijke nuances zijn zaken die we op kantoor weer tot een nieuw level brengen en waarvan we ons weer even bewust worden. Dank je voor de inspirerende sessie, Margriet! Maandelijks verzorgt Bright Cubes een Lunch & Learn sessie. Wil je er een keer bij zijn? Stuur ons een bericht en je bent uiteraard van harte welkom!

Op dinsdag 24 mei organiseert Bright Cubes een geheel nieuwe workshop. Dit keer over "De Roadmap to Azure". De workshop start om 18.00 uur en eindigt om uiterlijk 21.00 uur. Bij een van onze grote logistieke klanten hebben wij een compleet nieuwe omgeving in Azure gebouwd. Hierbij is de bestaande omgeving geïnventariseerd, is een nieuwe architectuur ontworpen, zijn designs gemaakt en is de omgeving ook daadwerkelijk gebouwd. Wij nemen jullie mee in dit proces, waarbij de klant en engineers overtuigd dienden te worden van de opzet, een aantal valkuilen is overbrugd en een strakke Azure-omgeving is geïmplementeerd. Sprekers De sprekers voor deze workshop zijn Dennis Glasbergen en Jasper Post, beide Senior Consultant bij Bright Cubes. De volgende onderwerpen komen aan bod:   Van inventarisatie, naar architectuur en van design naar build Design op basis van bouwblokken Keuzen die we hebben gemaakt Tools die we hebben gebruikt, waaronder: Terraform / Ansible Kubernetes Azure Firewall Private Endpoints / Private DNS Zones Virtual Network Gateways Valkuilen waar we in zijn gestapt Hoe bereik je succes met een organisatie met een andere mindset?

Op 30 maart aanstaande organiseert Bright Cubes een nieuwe webinar van 19.00 uur tot 20.30 uur. Dit keer over “de Machine Learning Pipeline, een framework voor het realiseren van een totaaloplossing binnen het moderne data science domein.” Een hedendaagse machine learning toepassing kan bestaan uit diverse componenten die nauw op elkaar en de onderliggende infrastructuur zijn afgestemd. Denk aan data pipelines, feature stores, prediction services, APIs, microservices en dashboards. Bij het ontwerpen en ontwikkelen van een moderne machine learning toepassing is het daarom zaak om verder te kijken dan data en algoritmes. Een machine learning voorspelmodel op zichzelf kan niet altijd direct ingepast worden in de bestaande infrastructuur. Vaak is een grondig uitgewerkte kop-staart oplossing noodzakelijk voordat er waarde toegevoegd kan worden voor stakeholders. Het realiseren van een dergelijke oplossing kan de nodige problemen opleveren wat weer extra tijd en geld kan kosten. Het kan zelfs zo zijn dat een oplossing helemaal niet naar productie wordt gebracht omdat de obstakels te groot zijn. Door van te voren goed na te denken over de opbouw van de totaaloplossing alvorens aan de uitwerking te beginnen kunnen een hoop problemen worden voorkomen. Met behulp van het Machine Learning Pipeline framework kan dit proces worden ondersteunt. De ML Pipeline biedt naast een skelet om een totaaloplossing aan op te hangen ook houvast bij het iteratief toewerken naar een MVP. Dit en meer komt aan bod in deze webinar!

Afgelopen woensdag heeft Bright Cubes een leerzame webinar georganiseerd over het onderwerp: “OWASP Top 10 - Anno 2022”. Kijk hem hier volledig terug. De OWASP TOP 10 lijst heeft als doel het bewustzijn te vergroten over de meest kritische beveiligingsrisico's voor ontwikkelaars en de beveiliging van webapplicaties in het algemeen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om deze lijst te gebruiken als een effectieve eerste stap voor elke organisatie naar het produceren van veiligere code en applicaties. Elke 4 jaar wordt de OWASP Top 10 opnieuw gepubliceerd. De meest recente OWASP Top 10 is die van 2021. Onze collega Harald van der Laan neemt je mee in de huidige Top 10 en de verschillen met de oude versie. Spreker: - Harald van der Laan, Senior Consultant bij Bright Cubes Onderwerpen: - Uiteenzetting OWASP Top 10 - OWASP Top 10 door de tijd - Mogelijke mitigaties Wil je andere Bright Cubes webinars terugkijken? Check onze playlist op YouTube

Op woensdag 16 februari aanstaande van 19.00 tot ca. 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “OWASP Top 10 - Anno 2022”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur.   De OWASP TOP 10 lijst heeft als doel het bewustzijn te vergroten over de meest kritische beveiligingsrisico's voor ontwikkelaars en de beveiliging van webapplicaties in het algemeen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om deze lijst te gebruiken als een effectieve eerste stap voor elke organisatie naar het produceren van veiligere code en applicaties. Elke 4 jaar wordt de OWASP Top 10 opnieuw gepubliceerd. De meest recente OWASP Top 10 is die van 2021. Onze collega Harald van der Laan neemt je mee in de huidige Top 10 en de verschillen met de oude versie.

Webinar samengevat: CRUD of Task-based application design? Afgelopen woensdag heeft Bright Cubes een spraakmakende en leerzame webinar georganiseerd over het onderwerp: “CRUD of Task-based application design?”. Kijk hem hier volledig terug. Inhoud Er zijn verschillende manieren om functionaliteiten aan te bieden aan de gebruikers. Wat betekent dit voor de gebruiker en hun gebruikerservaring. In deze sessie zoomen we in op zowel de CRUD als task-based aanpak. Waarbij de focus wordt gelegd op het technische aspect en de gevolgen voor de achterliggende software. Hoe passen deze aanpakken in de architectuur van een modern software landschap. Uw spreker: Joey Cornelissen, Senior Software Engineer bij Bright Cubes Onderwerpen: - Wat is CRUD en Task-based design? - Hoe vertaald deze aanpak zich door de software stack? - De transitie van CRUD naar Task-based Wil je andere Bright Cubes webinars terugkijken? Check onze playlist op YouTube

Op 26 januari van 19.00 uur tot ca. 20.00 uur is het weer zover! Een nieuwe webinar bij Bright Cubes. Deze keer over de keuze tussen CRUD of task-based applicatie design. Er zijn verschillende manieren om functionaliteiten aan te bieden aan de gebruikers. Wat betekent dit voor de gebruiker en hun gebruikerservaring. In deze sessie zoomen we in op zowel de CRUD als task-based aanpak. Waarbij de focus wordt gelegd op het technische aspect en de gevolgen voor de achterliggende software. Hoe passen deze aanpakken in de architectuur van een modern software landschap. Uw spreker: Joey Cornelissen, Senior Software Engineer bij Bright Cubes Onderwerpen: - Wat is CRUD en Task-based design? - Hoe vertaald deze aanpak zich door de software stack? - De transitie van CRUD naar Task-based Aanmelden! - Meld je aan via onze MeetUp pagina - Meld je aan via onze LinkedIn pagina Vragen en interactie tijdens de webinar: De webinar zal plaatsvinden via Microsoft Teams en zal een uur duren. Tijdens de presentatie kun je vragen stellen via de chat. De moderator zal tijdens de presentatie kijken of deze beantwoord kunnen worden. Achteraf is er ook tijd voor jouw vragen! Graag verzoeken we iedereen op tijd aanwezig zijn zodat je niets hoeft te missen! Bright Cubes en kennisdeling: Bright Cubes is doorlopend bezig met de persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van de medewerkers. Kennisdeling is daar een belangrijk onderdeel van. Ben jij een IT-er in hart en nieren die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, en houd je van een professionele en open omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bright Cubes is continu op zoek naar nieuwe collega’s die ons gestaag groeiende topteam komen versterken.

We hebben weer een bijzonder leerzame webinar achter de rug op 15 december. Deze keer over het thema Observability & OpenTelemetry in de Praktijk! Observability lijkt het nieuwe toverwoord om inzicht te krijgen in complexe cloud applicaties. Het is wat anders dan monitoring, maar welke verschillen zijn er eigenlijk? Bij de modernisatie van IT-systemen en hun monitoring kom je OpenTelemetry steeds vaker tegen. Wat is OpenTelemetry, wat heeft het met Observability te maken en wat heb je er in de praktijk aan?

Op 15 december van 19.00 uur tot ca 20.30 uur is het weer zover! Een nieuwe spraakmakende webinar bij Bright Cubes. Deze keer over het onderwerp Observability en OpenTelemetry. Observability lijkt het nieuwe toverwoord om inzicht te krijgen in complexe cloud applicaties. Het is wat anders dan monitoring, maar welke verschillen zijn er eigenlijk? Bij de modernisatie van IT-systemen en hun monitoring kom je OpenTelemetry steeds vaker tegen. Wat is OpenTelemetry, wat heeft het met Observability te maken en wat heb je er in de praktijk aan? Uw spreker: Erwin Vrolijk, Senior Sales Engineer bij Splunk Onderwerpen: - Wat is observability en wat is OpenTelemetry? - Hoe kun je Observability gebruiken om jouw werk efficiënter te maken? - Hoe is OpenTelemetry hierin cruciaal? - Wat betekent dit in de praktijk? Aanmelden! - Meld je aan via onze MeetUp pagina - Meld je aan via onze LinkedIn pagina Vragen en interactie tijdens de webinar: De webinar zal plaatsvinden via Microsoft Teams en zal ruim een uur duren. Tijdens de presentatie kun je vragen stellen via de chat. De moderator zal tijdens de presentatie kijken of deze beantwoord kunnen worden. Achteraf is er ook tijd voor jouw vragen! Graag verzoeken we iedereen op tijd aanwezig zijn zodat je niets hoeft te missen! Bright Cubes en kennisdeling: Bright Cubes is doorlopend bezig met de persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van de medewerkers. Kennisdeling is daar een belangrijk onderdeel van. Ben jij een IT-er in hart en nieren die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, en houd je van een professionele en open omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bright Cubes is continu op zoek naar nieuwe collega’s die ons gestaag groeiende topteam komen versterken.

Data Scientisten, Data Engineers en Data Analisten komen vanuit hun rol op verschillende manieren in aanraking met data ethiek. Hoe kunnen we hiermee omgaan?

Op woensdag 17 november organiseert Bright Cubes een geheel nieuwe workshop. Dit keer over "De Roadmap to Azure". De workshop start om 18.00 uur en eindigt om uiterlijk 21.00 uur. Bij een van onze grote logistieke klanten hebben wij een compleet nieuwe omgeving in Azure gebouwd. Hierbij is de bestaande omgeving geïnventariseerd, is een nieuwe architectuur ontworpen, zijn designs gemaakt en is de omgeving ook daadwerkelijk gebouwd. Wij nemen jullie mee in dit proces, waarbij de klant en engineers overtuigd dienden te worden van de opzet, een aantal valkuilen is overbrugd en een strakke Azure-omgeving is geïmplementeerd. Sprekers De sprekers voor deze workshop zijn Dennis Glasbergen en Jasper Post, beide Senior Consultant bij Bright Cubes. De volgende onderwerpen komen aan bod:   Van inventarisatie, naar architectuur en van design naar build Design op basis van bouwblokken Keuzen die we hebben gemaakt Tools die we hebben gebruikt, waaronder: Terraform / Ansible Kubernetes Azure Firewall Private Endpoints / Private DNS Zones Virtual Network Gateways Valkuilen waar we in zijn gestapt Hoe bereik je succes met een organisatie met een andere mindset?