Nieuws overzicht

Wat hebben monitoring en data analytics met elkaar gemeen? Wat voegt monitoring nog toe in een cloud native wereld? Op welke manier haal je de meeste waarde uit monitoring tools? In deze webinar neemt Erwin Vrolijk je mee in de moderne wereld van monitoring en data analytics. Data is overal, ieder systeem of proces levert metrics, alerts, logs en misschien wel traces op. De belofte is dat in deze brei aan data wijsheid verstopt zit waarmee er snellere of betere resultaten geboekt kunnen worden. Het is aan de datatovenaars van vandaag om die wijsheid te vinden. Hij laat je met realisme zien wat er komt kijken bij het toepassen van best practices in een complexe omgeving. Waarmee moet je rekening houden op technisch vlak? Hoe bepaal je wat er écht nodig is al eerste stap?

Afgelopen woensdag hebben we vanuit Bright Cubes wederom een bijzonder leerzame webinar georganiseerd. Dit keer over het toepassen van Terraform voor het aanmaken en configureren van een AKS (Azure Kubernetes Service) cluster in Azure. Onze collega en cloud engineer Tommy de Jong heeft ons wegwijs gemaakt in de ins en outs van dit onderwerp. In een ideale wereld is je Kubernetes cluster namelijk net zo inwisselbaar als de containers die er op draaien. AKS (Azure Kubernetes Service), maar net zo goed EKS van Amazon en GKS van Google, maken het creëren van een Kubernetes cluster al heel makkelijk

Op woensdag 16 september organiseert Bright Cubes weer een webinar. Dit keer over het onderwerp: “AKS Provisioning en Configuration met Terraform” De webinar start op 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. In een ideale wereld is je Kubernetes cluster net zo inwisselbaar als de containers die er op draaien. AKS (Azure Kubernetes Service), maar net zo goed EKS van Amazon en GKS van Google, maken het creëren van een Kubernetes cluster al heel makkelijk. Dit levert echter een kaal cluster op, zonder enige vorm van configuratie of standaard tooling. Terraform stelt je in staat om het creëren en configureren van je infrastructuur te automatiseren d.m.v. code – ook wel Infrastructure-as-Code (IaC) genoemd. Dit webinar laat zien hoe je Terraform kan gebruiken om, door middel van één druk op de knop, een volledig Kubernetes cluster te creëren, configureren en een applicatie te deployen met automatische SSL certificaten via LetsEncrypt. En dat is nog maar het begin!

Inspirerende webinar API-Management in Azure! Afgelopen woensdag hebben we vanuit Bright Cubes wederom een bijzonder leerzame webinar georganiseerd. Dit keer over API-Management in Azure. Onze collega en consultants Tom Heijmans heeft ons wegwijs gemaakt in de “ins” en “outs”. Wat is API management en hoe pas je dit toe op met behulp van Azure API Management? Iedereen heeft er wel mee te maken; API’s ontsluiten naar diverse (externe) partijen. Hoe zorg je ervoor dat enkel deze partijen, waarvan jij wilt dat ze er gebruik van maken, dit kunnen en hoe monitor je dit?

Op woensdag 8 juli organiseert Bright Cubes weer een webinar. Deze keer over het onderwerp: “Azure API Management” De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Wat is API management en hoe pas je dit toe op met behulp van Azure API Management? Iedereen heeft er wel mee te maken; API’s ontsluiten naar diverse (externe) partijen. Hoe zorg je ervoor dat enkel deze partijen, waarvan jij wilt dat ze er gebruik van maken, dit kunnen en hoe monitor je dit? Hoe zorg je ervoor dat de releases van jouw API losgekoppeld zijn van de release van de klant? Hoe zorg je ervoor dat jouw backend niet bedolven wordt onder de load van één partij? Kortom, wat komt er allemaal kijken bij API Management en op welke manier kan je deze zaken faciliteren? In deze webinar staan we stil bij wat API Management is en zal ik aan de hand van Azure API Management laten zien hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Spreker: De spreker van deze webinar is Tom Heijmans, Software Developer bij Bright Cubes De volgende onderwerpen komen aan bod: Wat is API management en welke problemen lost het op? Toepassing van API management Wat biedt Azure API Management? Demo; toepassing op basis van Azure API management Vragen Aanmelden? Lijkt het jou leuk om bij deze workshop aanwezig te zijn? Meld je aan via onze MeetUp pagina: https://www.meetup.com/nl-NL/Bright-Cubes-Bright-Sessions/events/270744214 Geen account op MeetUp? Je kunt je ook aanmelden via info@BrightCubes.nl. Vragen en interactie tijdens de webinar: De webinar zal plaatsvinden via Microsoft Teams. De link hiervan ontvang je vlak van tevoren. De sessie zal ruim een uur duren. Tijdens de presentatie kun je vragen stellen via de chat. Een moderator zal tijdens de presentatie kijken of deze beantwoord kunnen worden. Achteraf is er ook tijd voor jouw vragen! Graag op tijd aanwezig zijn zodat je niets hoeft te missen! Bright Cubes en kennisdeling: Bright Cubes is doorlopend bezig met de persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van de medewerkers. Kennisdeling is daar een belangrijk onderdeel van. Ben jij een IT-er in hart en nieren die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, en houd je van een professionele en open omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bright Cubes is continu op zoek naar nieuwe collega’s die ons gestaag groeiende topteam komen versterken.

Afgelopen woensdag 27 mei heeft onze collega en Senior Data Consultant bij Bright Cubes, Stan van Velthoven, een bijzonder leerzame webinar georganiseerd. Deze keer over het onderwerp: “Hoe bouw je een dataplatform?” Data-lakes, BI, big-data, Hadoop, machine learning: iedereen kent de termen wel, maar hoe ziet een dataplatform er nou eigenlijk uit en wat heb je eraan? Hoe voorkom je dat je data-lake een data-swamp wordt? We hebben tijdens de webinar ingezoomd op onder andere het ontstaan van dataplatformen, welke data-rollen hierin betrokken zijn en een aantal voorbeelden van platformen en hun componenten. Onder meer heeft Stan de onderstaande onderwerpen behandeld tijdens de webinar: - De achtergrond van dataplatformen - De stappen die in een datapipeline worden doorlopen - Voorbeelden van een aantal dataplatformen en de verschillen hierin - Het Bright Cubes Data Maturity Model - Demo: het opzetten van een dataplatform, onboarden van data en het maken van visualisaties <<<Wil je deze webinar graag terugzien? Kijk dan hier!>>> Wil jij de volgende keer graag deelnemen, houd dan onze website, LinkedIn en Meetup in de gaten.

Op woensdag 27 mei organiseert Bright Cubes weer een webinar. Deze keer over het onderwerp: “Hoe bouw je een dataplatform?” De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Data-lakes, BI, big-data, Hadoop, machine learning: iedereen kent de termen wel, maar hoe ziet een dataplatform er nou eigenlijk uit en wat heb je eraan? Hoe voorkom je dat je data-lake een data-swamp wordt? Tijdens deze Webinar zoomen we in op het ontstaan van dataplatformen, welke data-rollen hierin betrokken zijn, een aantal voorbeelden van platformen en hun componenten.

Leerzame webinar APM met Microsoft Insights Afgelopen week hebben we bij Bright Cubes weer een mooie webinar kunnen volgen. Deze keer over Applicatie Performance Monitoring (APM) met Microsoft Insights. Onze collega en Senior Consultant Sjors Pals heeft een leerzame avond voor ons verzorgd. Tijdens deze webinar is er inzicht gegeven in wat performance nu daadwerkelijk is en hoe je dit vanuit het applicatieperspectief benadert. Deze workshop heeft zich niet alleen gericht op operations, maar ook op developers en data engineers. Aan de hand van Microsoft Application Insights ontdek je waarom goede logging essentieel is voor alle disciplines. Veel van de voorbeelden en best practices in de webinar kwamen uit cases die daadwerkelijk in de praktijk zijn uitgevoerd.

Van harte gefeliciteerd voor onze 20 toppers die in de afgelopen tijd het SAFe5 certificering hebben behaald! In samenwerking met DutchTrain hebben consultants binnen Bright Cubes de afgelopen periode een opleiding gevolgd van 5 avonden op het gebied van SAFe 5, de laatste versie van SAFe. SAFe staat voor het Scaled Agile Framework. Agile werken als organisatie op alle niveau’s, van Leadership tot aan operationele Agile teams die werken met Scrum of Kanban. Om de zelfsturende Agile teams te laten samenwerken en aansluiting bij elkaar te laten vinden is de Agile Release Train op een DevOps manier ingezet op program level; the Continuous Delivery Pipeline. Doel In deze zeer actieve workshop-achtige training leren we de deelnemers de elementen van het SAFe framework, hoe je waarde tot stand kunt brengen en vrijgeven via Agile Release Trains en wat het betekent om een Lean-Agile-transformatie op bedrijfsschaal te leiden. Indien gewenst kunnen we tijd besteden aan de voorbereiding op het examen. Inhoud SAFe®5 – Leading SAFe - Inleiding op het Scaled Agile Framework (SAFe) - Een Lean-Agile-mentaliteit omarmen - De SAFe-principes begrijpen - Program Increment (PI) ervaren - Waarde verkennen, uitvoeren en vrijgeven - Een Lean-Agile-onderneming leiden - Een Lean-portfolio mogelijk maken - Grote oplossingen bouwen Binnen Bright Cubes hechten we veel waarde aan het opdoen en onderhouden van onze kennis. We richten ons op technische inhoudelijke training, maar ook op nieuwe methodieken of best practices in het vakgebied van IT, waaronder SAFe.

Op woensdag 29 april verzorgt Bright Cubes een Webinar over Applicatie Performance Monitoring (APM) met Microsoft Insights. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Tijdens deze webinar krijg je inzicht in wat performance nu daadwerkelijk is en hoe je dit vanuit het applicatieperspectief benadert. Deze workshop richt zich niet alleen op operations, maar ook op developers en data engineers. Aan de hand van Microsoft Application Insights ontdek je waarom goede logging essentieel is voor alle disciplines. De webinar heeft een interactief karakter en is breed toegankelijk. Veel van de voorbeelden en best practices komen uit cases die daadwerkelijk in de praktijk zijn uitgevoerd. Uw spreker Deze webinar wordt verzorgd door Sjors Pals, Senior consultant bij Bright Cubes. De volgende onderwerpen gaan wij behandelen - Wat is Application Performance Monitoring? - Vraagstelling vanuit klant - Architectuur van de te meten Applicatie - Inrichting APM - Uitdagingen bij implementatie - Resultaten - Vergelijkbare technieken - Conclusie Aanmelden? Lijkt het jou leuk om bij deze workshop aanwezig te zijn? Meld je aan via onze MeetUp pagina: https://www.meetup.com/nl-NL/Bright-Cubes-Bright-Sessions/events/269969440

Wederom hebben we een leuke en leerzame webinar gehad. Deze keer over Process Mining, de tweede van onze serie over “Data Intelligence binnen Organisaties” Deze webinar werd verzorgd door Sander Breukink, Consultant en Data Scientist bij Bright Cubes. Sander werkt in een team van Bright Cubes consultants aan Data Intelligence Projecten binnen ASML, een van de grootste en meest vooruitstrevende high tech organisaties in Nederland. De onderwerpen van deze webinar waren: Wat is process mining? Wanneer moet je het toepassen Met wat voor tools kun je process mining doen? Process mining binnen ASML Met een sterke inhoudelijke presentatie en strakke uitleg heeft Sander ons meegenomen in de wereld van toegepaste process mining. Hoe werkt dit in de praktijk en welke do’s en dont’s kom je tegen. Tijdens deze webinar hebben we hier een goed inzicht in gekregen. Daarin heeft Sander zijn kennis toegelicht aan de hand van zijn eigen werkzaamheden bij ASML. Leren doen we bij Bright Cubes altijd samen. Gewoonlijk op een spraakmakende locatie met een lekkere hap en een drankje. Momenteel volgen we onze webinars op de bank, op TV, achter het bureau of lekker aan de keukentafel. Iets minder gezellig, maar evengoed enorm leerzaam! Met naast onze spreker, ook een technisch onderlegde moderator, kunnen alle tussentijdse vragen goed worden behandeld. Wil je onze webinars niet missen? Neem dan contact op en dan zorgen wij ervoor dat je tijdig ene uitnodiging en een link ontvangt om te kunnen deelnemen aan deze webinars!

Op de bank, op TV, achter het bureau of lekker aan de keukentafel. Onze Meetups gaan gewoon door als webinar! Gisteren hebben we vanuit Bright Cubes een geweldige aftrap gehad met het eerste deel van onze tweedelige serie over Data Intelligence binnen Organisaties. De webinar werd verzorgd door Bartjan Zondag, Consultant bij Bright Cubes. Bartjan werkt in een team van Bright Cubes consultants aan Data Intelligence Projecten binnen ASML, een van de grootste en meest vooruitstrevende high tech organisaties in Nederland.