Nieuws overzicht

Data Scientisten, Data Engineers en Data Analisten komen vanuit hun rol op verschillende manieren in aanraking met data ethiek. Hoe kunnen we hiermee omgaan?

Op woensdag 17 november organiseert Bright Cubes een geheel nieuwe workshop. Dit keer over "De Roadmap to Azure". De workshop start om 18.00 uur en eindigt om uiterlijk 21.00 uur. Bij een van onze grote logistieke klanten hebben wij een compleet nieuwe omgeving in Azure gebouwd. Hierbij is de bestaande omgeving geïnventariseerd, is een nieuwe architectuur ontworpen, zijn designs gemaakt en is de omgeving ook daadwerkelijk gebouwd. Wij nemen jullie mee in dit proces, waarbij de klant en engineers overtuigd dienden te worden van de opzet, een aantal valkuilen is overbrugd en een strakke Azure-omgeving is geïmplementeerd. Sprekers De sprekers voor deze workshop zijn Dennis Glasbergen en Jasper Post, beide Senior Consultant bij Bright Cubes. De volgende onderwerpen komen aan bod:   Van inventarisatie, naar architectuur en van design naar build Design op basis van bouwblokken Keuzen die we hebben gemaakt Tools die we hebben gebruikt, waaronder: Terraform / Ansible Kubernetes Azure Firewall Private Endpoints / Private DNS Zones Virtual Network Gateways Valkuilen waar we in zijn gestapt Hoe bereik je succes met een organisatie met een andere mindset?

Webinar samengevat: Reacting to Reactive Programming 14 juli hebben we een duik genomen in Reacting to Reactive Programming. Bright Cubes consultant David van Dijk en Software Manager Bjarni Coenen hebben ons meegenomen in hun expertise. Inhoud Het concept van Reactive Programming is niet nieuw, maar wint de laatste jaren gestaag aan populariteit. Dit komt onder andere door de schaal van de hedendaagse applicaties, de hoeveelheid gebruikers en de verwachte gebruikerservaring. Reactive programming is een deel van de mogelijke oplossing. Tijdens deze webinar hebben David en Bjarni ons meegenomen in het gedachtegoed van Reactive Programming. Wat betekent het, wat zijn de valkuilen en hoe zetten we het concreet in? Onderwerpen Bjarni en David hebben vanuit hun ervaring de meest relevante onderwerpen de revue laten passeren, waaronder: • Waarom Reactive Programming? • Wat is Reactive Programming? • Wat zijn de uitdagingen? • Wat is Rx? • Hoe wordt Rx ingezet?

Op woensdag 14 juli aanstaande van 19.00 tot ca. 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “Reacting to Reactive Programming”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur.   Het concept van Reactive Programming is niet nieuw, maar wint de laatste jaren gestaagd aan populariteit. Dit komt onder andere door de schaal van de hedendaagse applicaties, de hoeveelheid gebruikers en de verwachte gebruikerservaring. Reactive programming is een deel van de mogelijke oplossing. Tijdens deze webinar nemen onze sprekers je mee in het gedachtegoed van Reactive Programming. Wat betekent het, wat zijn de valkuilen en hoe zetten we het concreet in? In onze voorbeelden gaan we aan de slag aan de hand van RxJs. Laat je inspireren!

Webinar samengevat: Ansible to the Maxx Afgelopen woensdag heeft Bright Cubes een spraakmakende en leerzame webinar georganiseerd over het onderwerp: “Ansible to the Maxx”. Kijk hem hier volledig terug. Inhoud Dat Ansible een zeer krachtige IT innovatie tool is die inmiddels door duizenden organisaties wordt gebruikt om complexiteit uit omgevingen te halen en herhalende acties te automatiseren is voor velen wel bekend. Tijdens deze webinar heeft Harald van der Laan ons meegenomen in de kracht van Ansible om ons nog meer inzicht te geven in de mogelijkheden die Ansible te bieden heeft. Harald heeft een aantal voorbeelden gegeven aan de hand van projecten bij meerdere organisaties. Hierbij kun je denken aan een automatisch systeem dat werkplekken uitrolde voor ontwikkelaars en het opzetten van een wekelijkse automatische patch cycle, met monitoring en reporting. Spreker: De spreker van deze webinar is Harald van der Laan, Senior Consultant bij Bright Cubes Onderwerpen: Harald heeft vanuit zijn ervaring de meest relevante onderwerpen de revue laten passeren, waaronder: Wat is Ansible? Waar kan ik Ansible gebruiken? Verschillen tussen Ansible en Puppet. Ansible in de praktijk. Ansible automatiseren (Ansible Tower/AWX) Wil je andere Bright Cubes webinars terugkijken? Check onze playlist op YouTube

Op woensdag 2 juni aanstaande van 19.00 tot ca 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “Ansible to the Maxx”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Dat Ansible een zeer krachtige IT innovatie tool is die inmiddels door duizenden organisaties wordt gebruikt om complexiteit uit omgevingen te halen en herhalende acties te automatiseren is voor velen wel bekend. Tijdens deze webinar neemt onze consultant Harald van der Laan je mee in de kracht van Ansible en krijg je nog meer inzicht in de mogelijkheden die Ansible te bieden heeft. Harald zal een aantal voorbeelden geven aan de hand van projecten bij meerdere organisaties. Hierbij kun je denken aan een automatisch systeem dat werkplekken uitrolde voor ontwikkelaars en het opzetten van een wekelijkse automatische patch cycle, met monitoring en reporting. Laat je inspireren!

Woensdag 21 april hebben we bij Bright Cubes een webinar georganiseerd genaamd: “Advanced Analytics & Design Thinking in de High Tech”. Irene Panuju toont hoe wij in de High Tech industrie gebruikmaken van een methodiek uit de design-wereld voor de ontwikkeling, analyse en optimalisatie van High Tech softwaresystemen.

Op woensdag 21 april aanstaande organiseert Bright Cubes een webinar over Advanced Analytics met Design Thinking in High Tech. De webinar start om 19.00 uur en zal maximaal anderhalf uur duren. Data science en advanced analytics wordt steeds vaker toegepast voor de business. In veel gevallen worden technieken en inzichten gebruikt om beslissingen te nemen die belangrijk zijn voor diverse business cases. Bij Bright Cubes geloven we dat het functioneren van DevOps teams als business case zou moeten worden benaderd. Onze doelstelling is om inzicht te geven in processen en services die onder de verantwoordelijkheid van het team vallen. Op basis van nieuwe inzichten en resultaten vanuit machine learning en statistische modellen weten we welke zaken spaak lopen en waar het team eventueel moet/kan automatiseren om de klanten zo goed mogelijk te bedienen. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om de juiste modellen en metrics te selecteren die het juiste inzicht kan geven. Hoe doe je dat eigenlijk?

Webinar samengevat: Building a Virtual Assistant Vorige week woensdag hebben we vanuit Bright Cubes weer een spraakmakende webinar georganiseerd over het onderwerp: “Building a Virtual Assistant”. Tegenwoordig komen we dagelijks in aanraking met virtuele assistenten. Je telefoon ondersteunt Google Now of Siri, in je woonkamer staat Amazon Alexa of Google Home. Soms vraag ik me af of mijn gesprekspartner tijdens het chatgesprek met een klantenservice nu een persoon of een virtuele assistent was? Tijdens deze webinar hebben we met Clouddiensten een spraak gestuurde virtuele assistent opgezet. Dit hebben we gedaan door te kijken welke stappen er in een menselijke conversatie zitten en hoe dit is vertaald in de techniek. De nadruk van de webinar lag met name op het handson ontwikkelen van een virtuele assistent. Spreker: De spreker voor deze webinar was Bjarni Coenen, Senior Consultant bij Bright Cubes De volgende onderwerpen zijn aan bod gekomen: - Human conversation - Conversational AI - Language understanding - Speech control - Hands on development / demo - Vragen Wil je ander Bright Cubes webinars terugkijken?

Op woensdag 17 maart aanstaande van 19.00 tot ca 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “Building a Virtual Assistant”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Tegenwoordig komen we dagelijks in aanraking met virtuele assistenten. Je telefoon ondersteund Google Now of Siri, in je woonkamer staat Amazon Alexa of Google Home. Soms vraag ik me af was mijn gesprekspartner tijdens het chat gesprek met een klantenservice nu een persoon of een virtuele assistent? Tijdens dit webinar gaan we met Cloud diensten een spraak gestuurde virtuele assistent opzetten. Dit doen we door te kijken welke stappen er in een menselijke conversatie zitten en hoe dit is vertaald in de techniek. De nadruk van de webinar ligt op het hands on ontwikkelen van een virtuele assistent.

Woensdag 24 februari hebben we bij Bright Cubes een bijzonder leerzame webinar georganiseerd over: “Toegevoegde waarde met Git”. Inhoud webinar Hoewel Git niet meer weg is te denken in de DevOps wereld wordt deze techniek veelal onderschat en strategisch onvoldoende belicht en benut. Git is voor veel mensen iets engs, een soort black box waarvan ze eigenlijk niet weten wat er precies in gebeurt. Hoe komt dat? Wat is Git en waarom wordt het zoveel gebruikt? En waarom vinden veel mensen het eng of moeilijk te bevatten als concept? In deze workshop zijn verschillende git strategieën behandeld en ook hoe dit binnen de DevOps gedachte is te plaatsen. In plaats van diep in te gaan op technische details heeft onze consultant Thom Koomen het plaatje geschetst op een wat hoger niveau, zodat het meer helderheid biedt in de perceptie die veel mensen van Git hebben. Spreker: De spreker voor deze webinar was Thom Koomen, Consultant bij Bright Cubes De volgende onderwerpen zijn aan bod geweest: - GIT Strategie in complexe projecten - Branching Strategie - Git Ops - Best Practices - Pitt Falls - Vragen Wil je ander Bright Cubes webinars terugkijken? Check onze YouTube playlist

Op woensdag 24 februari aanstaande van 19.00 tot ca 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “Toegevoegde waarde met Git”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. GIT is niet meer weg te denken uit elk vakgebied wat ook maar een beetje met programmeren te maken heeft. Toch is Git voor veel mensen iets engs dat er nu eenmaal bij hoort, een soort black box waarvan ze eigenlijk niet weten wat er precies in gebeurt. Hoe komt dat? Wat is Git en waarom wordt het zoveel gebruikt? En waarom vinden veel mensen het eng of moeilijk te bevatten als concept? In plaats van diep in te gaan op technische details wil ik het plaatje schetsen op een wat hoger niveau, zodat het meer helderheid biedt in de perceptie die veel mensen van Git hebben.