Balk-website.png
Bright Cubes Workshop

Terugblik: workshop Azure Container Apps als DevOps agents

Azure Container Apps als DevOps agents

Afgelopen week hebben we de workshop ‘’Azure Container Apps als DevOps agents’’ gehad. Tijdens de workshop werd ingegaan op het volledig private maken van een Azure-omgeving. Dit proces begint bij het implementeren van Private Endpoints en Private DNS resources. Onze collega Jasper Post legde uit hoe deze tools kunnen bijdragen aan een beveiligde, afgeschermde omgeving die alleen toegankelijk is uit specifieke netwerken. 

Een belangrijk aspect dat werd besproken, is het gebrek aan connectiviteit vanuit Azure DevOps naar een private omgeving. Om dit probleem aan te pakken, werd een innovatieve oplossing gepresenteerd: het hosten van Azure DevOps agents binnen het private netwerk zelf. Daarnaast heeft Jasper door slim gebruik te maken van Azure Container Apps en het onderliggende Kubernetes cluster met de KEDA autoscaler, flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparing kunnen realiseren. Dit ten opzichte van de reguliere aanpak van DevOps Agents op Azure Virtual Machines in een Scale Set.

De workshop behandelde de volgende kernonderwerpen:
•    Cloud networking en connectiviteit
•    Azure Private Endpoints en Private DNS Zones
•    Azure DevOps Agents in een private setting
•    Het gebruik van Azure Container Apps voor het hosten en schalen van DevOps agents

De sessie bood praktische inzichten en hands-on voorbeelden, waardoor deelnemers nu beter voorbereid zijn om hun Azure-omgevingen volledig private en veilig te maken.

Onze workshops zijn niet alleen voor onze collega’s, maar ook voor eenieder die interesse heeft in het betreffende onderwerp. We zijn intern aan het brainstormen over de invulling van de aankomende workshops. Wanneer deze bekend zijn zullen wij de onderwerpen communiceren via de LinkedIn van Bright Cubes en de website van Bright Cubes. Wellicht zit er een workshop bij die interessant is voor jou en kan je onder het genot van een buffet jezelf ontwikkelen op het desbetreffende onderwerp. 

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie of team. Wij nemen graag de tijd om ons te verdiepen in jullie vraag, kans of problematiek waarna we samen kijken welke vorm van dienstverlening het beste past. Omdat we onze organisatie flexibel hebben ingericht zijn we ook bereid om buiten deze kaders te kijken om elkaar te kunnen helpen.

Lotte-ZA-min.png

Lotte Kriesch - Unit Manager Data & Software Development

Neem contact op met mij. Ik ben bereikbaar op lotte.kriesch@brightcubes.nl. Je kunt natuurlijk ook het formulier invullen.

Meer nieuwsitems!

Terugblik: Workshop MLOps in Databricks bij Bright Cubes

Workshop MLOps in Databricks op 3 juli!

Bright Cubes Schittert in ‘Leukste Gemeente van Nederland’

Azure Container Apps als DevOps agents