Background image
Alt Text!

Geslaagd! We zijn officieel Design Thinkers!

We zijn officieel Design Thinkers! 

In de wereld van data gebeurt ontzettend veel en als team zijn wij continue met elkaar in gesprek om te zorgen dat wij mee blijven ontwikkelen op persoonlijk vlak én als team. In april zijn wij daarom begonnen met een intensieve, 8-sessie durende, Design Thinking training. 

Waarom Design Thinking? 

Wij halen onze energie uit het begrijpen van klanten en het bouwen van de juiste data-oplossing. Om dit te kunnen is het van belang dat wij de problemen en de behoeften van de stakeholders goed begrijpen. Daarnaast is het belangrijk dat wij de stakeholders kunnen meenemen in het verhaal achter de oplossing. Design Thinking forceert teams om de gebruiker centraal te zetten en om patronen en aannames los te laten.   

Tijdens de sessies hebben wij in meerdere teams gewerkt aan klantcases en hebben wij de double diamond ingezet om tot een juiste oplossing te komen. En wat bleek? Vaak dekt de eerste oplossing die naar boven komt het complexe probleem niet. Een team zou met deze inzichten veel eerder terug moeten naar de tekentafel. Was dit een (positief) frustrerende realisatie voor ons? Ja, dat kun je wel stellen. Is het een waardevolle realisatie? Absoluut. 

Hoe verder we de double diamond doorliepen, hoe meer we de waarde van een Design Thinking aanpak inzagen. We hebben veel geleerd, maar dit zijn de belangrijkste uitgangspunten:  

  • Design Thinking toepassen betekent het centraal zetten van de behoefte van de klant.  
  • Alle keuzes en acties zijn gebaseerd op een iteratieve “human-centered” aanpak. 
  • Tijdens het proces wordt de mens samengebracht met de techniek en kosten om zo tot de juiste oplossing te komen.  

Als je bedenkt dat we nog veel meer hebben geleerd en besproken, dan kun je indenken dat we als consultant veel extra bagage hebben ontvangen. Zoals de foto laat zien, zijn wij hier erg blij mee. Helaas kon niet iedereen bij het fotomoment aanwezig zijn, maar ook nogmaals gefeliciteerd aan onze toppers: Christiaan, Daan, Gerjon, Martijn en Sabine. 

Gerelateerde onderwerpen:

Ben jij een IT-professional die zich breder wil ontwikkelen?
Neem dan contact met ons op!
Telefoon: 088-81 81 100
E-mail:Lotte.Kriesch@brightcubes.nl

Deel dit bericht