Alt Text!

Louise slaat brug tussen Industrial Design en Data Intelligence

Van Industrial Design student op de TU/e naar toekomstig Data Analist bij Bright Cubes. Louise de Laat zoekt tijdens haar stage uit hoe zij een brug kan vormen tussen haar Creative Industrial Design achtergrond en de Data Intelligence wereld.

Als data analist ben je erg gefocust om vanuit een productperspectief een case aan het pakken, terwijl je als designer juist user-centered gefocust bent, door bijvoorbeeld de “needs” van de gebruiker te identificeren. Louise hoopt met haar designachtergrond verschillende inzichten bloot te leggen, door niet alleen naar harde data te kijken, maar ook vanuit een gebruikers perspectief de aard van het probleem te identificeren.

Ze begint haar stage bij Bright Cubes met het onderzoeken van hoe het consultancytraject geoptimaliseerd kan worden. Daarbij wordt er gekeken hoe een consultant geleidelijk met de klant naar een passende oplossing kan werken. Daarnaast wordt er ook gekeken naar klant-consultant-communicatie; Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de klant en de consultant elkaar vanaf moment één goed begrijpen? Naast literatuuronderzoek probeert Louise deze inzichten ook te vinden binnen de interviews die ze afneemt bij managers en consultants van Bright Cubes. Daarnaast probeert ze binnen een design thinking proces, het probleem te identificeren met een product en user-centered approach.

Tijdens haar stage wordt Louise door Richie Brondenstein begeleid. Richie is Directeur Data Intelligence bij Bright Cubes. Zij hebben twee specifieke sub-opdrachten gespecifieerd binnen deze case, waaronder, het ontwikkelen van een info-graphic en een applicatie die de consultancy digitaliseert. Als eindresultaat hoopt ze de eerste prototypes van de applicatie op te leveren, met daarnaast advies over hoe deze tools optimaal ingezet kunnen worden binnen een consultancy traject.

Gerelateerde onderwerpen:

Ben jij een IT-professional die zich breder wil ontwikkelen?
Neem dan contact met ons op!
Telefoon: 088-81 81 100
E-mail:bastien.tielen@brightcubes.nl

Deel dit bericht