Alt Text!

Splunk>live! – Bright Cubes was erbij!

Onze Bright Cubes collega’s Alex en Richie hebben het Splunk>Live! Event in Amsterdam bezocht. Het was een event waarbij we een beter beeld hebben gekregen hoe Splunk naar de toekomst kijkt. In dit item een kort overzicht van Splunk en de belangrijkste leermomenten van het event.

 

Splunk platform:

Splunk is een machine data management & analytics platform dat met name in de enterprise wordt gebruikt. Het platform is uitermate geschikt om real-time grote hoeveelheden data te verwerken. Diverse analyses en visualisaties staan tot de beschikking van de gebruiker door de beschikbaarheid van speciaal ontwikkelde modules.

 

Gebruikers van Splunk:

Het is duidelijk dat Splunk een belangrijke vendor is bij de enterprises. Op het event presenteerden Shell en NXP business cases waarbij het samenbrengen van gebruikers, processen en data analytics tot succesvolle resultaten hebben geleid. Nationale Nederlanden heeft ons op een mooie manier inzicht gegeven hoe zij gebruikers toegang geven tot Splunk door middel van self-service data onboarding en de creatie van indexes via git repositories. Hierbij zien we dat data analytics door middel van Splunk een belangrijke rol heeft in de huidige digitale transitie binnen de organisatie met selfservice infrastructure, standardized cloud services en geautomatiseerde processen als belangrijkste peilers.

 

Toekomst van Splunk:

Splunk ziet zichzelf als het “Data-to-everything platform” van de toekomst. Dit is het beste naar buiten gekomen in de “Splunk Connected Experiences” sessie. Het platform toont met diverse technologieën dat de beschikbaarheid van data via nieuwe media en nieuwe visualisaties naar diverse gebruikers getoond moet kunnen worden. Aan de hand van een demo wordt vervolgens zichtbaar hoe gebruikersdata van een smartwatch verwerkt kan worden tot visualisaties op mobiele apparaten, in Augmented Reality.

Een andere sterke ontwikkelingen van het platform is de Splunk Process Mining tool. Het stelt gebruikers in staat vanuit de verzamelde data de werkelijk uitgevoerde processen te construeren en te visualiseren. Een uitermate geschikte tool om processen te optimaliseren!

Natuurlijk ontwikkelt het Splunk platform zich ook op de mogelijkheden die machine learning biedt. Dit wordt beschikbaar gesteld aan de hand van de Machine Learning Toolkit (MLTK). Het biedt gebruikers diverse machine learning oplossingen out-of-the-box met de mogelijkheid deze te optimaliseren. Op het moment streeft men naar een voorspelbaarheid van kritische gebeurtenissen van 30 minuten gebaseerd op data van 3 tot 4 weken eerder. In de toekomst zouden deze ontwikkelingen kunnen leiden tot voorspellingen verder in de toekomst en zelfs van seizoensgedrag.

Bij Bright Cubes volgen we de ontwikkelingen van Splunk op de voet door het bezoeken van kleine events, conferenties en door het trainen van onze collega’s door middel van Splunk trainingen. Ben jij geïnteresseerd om meer van Splunk te weten of om met het platform te leren werken?, neem dan direct contact met ons op!

Gerelateerde onderwerpen:

Ben jij een IT-professional die zich breder wil ontwikkelen?
Neem dan contact met ons op!
Telefoon: 088-81 81 100
E-mail: Richie.Brondenstein@brightcubes.nl

Deel dit bericht