Alt Text!

Succesvolle Workshop Webhosting in AWS

Woensdag hebben we vanuit Bright Cubes een inspirerende en erg leerzame workshop gehad over Webhosting in AWS. AWS is in de huidige wereld van cloud niet meer weg te denken. Hoe host je hier technisch strak en kosteneffectief een webomgeving op? Norbert Overbeek, AWS Cloud Architect en Senior Consultant bij Bright Cubes heeft ons in een inspirerende sessie meegenomen in zijn wereld.

Na een heerlijk warm hapje bij ontvangst zijn we de avond gestart met de workshop, waarin we na een stuk theorie aan de slag zijn geweest met een uitgebreide demo.

Gezien AWS een legio aan mogelijkheden heeft, is er gefocust op het hosten van websites, maar wel volledig redundant, compleet met autoscaling en in een multi AZ-omgeving met een DevOps-gedachte. Het startpunt was een basis websiteconcept die laag voor laag is opgebouwd met alle voor- en nadelen van onze keuzes. Keuzes in ontwerp, financieel opzicht en met lage onderhoudskosten.

Senior Consultant bij Bright Cubes, Norbert Overbeek heeft de afgelopen jaren tal van cloud omgevingen gebouwd. Cloud, met name gebaseerd op AWS, heeft hij ingericht bij web serviceproviders, banken en mediaorganisaties. Daarin focust hij op kosteneffectiviteit, schaalbaarheid, performance en continuïteit.

Wil jij ook een keer bij een workshop van Bright Cubes zijn? Hou dan onze website of Meetup pagina in de gaten.

Gerelateerde onderwerpen:

Ben jij een IT-professional die zich breder wil ontwikkelen?
Neem dan contact met ons op!
Telefoon: 088-81 81 100
E-mail: bastien.tielen@brightcubes.nl

Deel dit bericht