Data Engineer

VACATURE DATA ENGINEER

We zijn op zoek naar nieuwe collega’s die impact willen realiseren door middel van nieuwe data technologieën. Wij worden enthousiast van techneuten die de nieuwste ontwikkelingen volgen op gebied van data platformen, data processing en systeem monitoring. Hierdoor verdiept onze ideale kandidaat zich in Spark, Kafka, Azure Databricks, Elastic, Splunk en/of Hadoop. Met deze kennis bedienen wij graag bedrijven in diverse markten, bijv. High Tech, Finance, Energie, Logistiek, overheidsinstanties, Telecom en E-commerce.

Bij het Bright Cubes Data Intelligence team zijn de volgende uitgangspunten essentieel: Design-to-Production en Continuous Learning. Dit betekent dat wij ernaar streven dat onze inspanningen zich vertalen in de ontwikkeling en verbetering van producten of processen in de productieomgeving. Daarnaast stellen we als doel onze klanten te onderwijzen op het gebied van de data technologieën. Kennisverdieping bij de klant leidt tot begrip, adoptie en betere resultaten!

Om deze activiteiten te kunnen realiseren is kennis en het overdragen van kennis een kerncompetentie. Onze professionals ontwikkelen zich dan ook voortdurend, door studie, training en door technische kennissessies met andere Bright Cubes collega’s.

WERKZAAMHEDEN

 • Ontwikkelen en onderhouden van data platformen en data pipelines.
 • Datamodelleren t.b.v. data processing en data warehousing.
 • Schrijven en optimaliseren van data applicaties en queries.
 • Ontdekken, analyseren en oplossen van product, systeem en proces issues.
 • Proactief adviseren van de klant tijdens het ontwikkeltraject.
 • Klant ondersteunen in de doorontwikkeling van huidige dataprocessen.
 • Kennisoverdracht m.b.t de gekozen oplossingen en de technologieën.

FUNCTIE EISEN

Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding die aansluit op het vakgebied Informatica, Wiskunde of Natuurkunde. Daarnaast heb je professionele ervaring in onderstaande of vergelijkbare technologieën:

 • Spark, Azure Databricks, Kafka, ELK-stack, Splunk of vergelijkbare tools/platforms
 • Eén of meerdere programmertalen: Python, Java, .NET, SQL, Scala, etc.
 • Meerdere databases: (NO)SQL databases, Hadoop, etc.
 • Kennis van microservices en REST-api’s
 • Bonus: Cloudoplossingen (AWS, Azure of Google Cloud)
 • Bonus: Jenkins, Docker, Kubernetes

ONS AANBOD

Vast contract

Direct bieden wij meer zekerheid

Goed salaris

Boven marktconform

Mobiliteit

Auto, OV-kaart of reisvergoeding

Laptop

Laptop van de zaak

Telefoon

Telefoonvergoeding

Vakantie

25 vakantie dagen per jaar

Pensioen

Een goede regeling voor je pensioen

Training

Budget om meer te leren

Labomgeving

Eigen GIT Hub blogomgeving

Kennisdeling

Deel je kennis met je collega's

Meedenken

Denk mee over de bedrijfsstrategie

Uitjes

Wordt deel van een creatieve cultuur

ORGANISATIE

Bright Cubes is een “kennisthuis” voor creatieve en ambitieuze IT-consultants en opdrachtgevers. Wij werken met passie en creativiteit aan grensverleggende dienstverlening, waarmee wij voor onze opdrachtgevers een IT-ecosysteem creëren en onderhouden dat waarde toevoegt en organisaties versnelt in een veranderende wereld. Het IT-ecosysteem van de toekomst is niet alleen faciliterend, maar juist steeds meer richtinggevend aan bedrijven.

Bij de variërende technologische projecten komt een grote mate van complexiteit en creativiteit kijken. Belangrijk voor de functie van Software Engineer is dat je het uitdagend vindt om met afwisselende technieken te werken. Omdat innovatie zo centraal staat wordt veel aandacht besteed aan kennisdeling, training en groei op technisch vlak.

SOLLICITATIE PROCEDURE

In onze gesprekken besteden we naast je concrete capaciteiten veel aandacht aan waar jouw motivatie vandaan komt en wat je persoonlijke doelstellingen zijn op zowel korte als lange termijn.

Eerste gesprek:
Algemene en persoonlijke kennismaking. Hebben we een goed gevoel bij elkaar? Een persoonlijke klik is bij ons het allerbelangrijkst om jarenlang met plezier samen te werken.

Tweede gesprek:
Al dan niet gecombineerd met een technische test gaan we inzoomen op je technische kennis en ervaring.

Voorstel:
Als we na het tweede gesprek beide enthousiast zijn krijg je binnen een dag een voorstel.