Balk-website.png
Jouw kennis partner in IT!

DP-203: Data Engineering on Microsoft Azure

Wat is de training DP-203?

In deze training leert de deelnemer over de data-engineeringpatronen en -praktijken die betrekking hebben op het werken met batch- en realtime analytische oplossingen met behulp van Azure-dataplatformtechnologieën. Deelnemers zullen beginnen met het begrijpen van de belangrijkste reken- en opslagtechnologieën die worden gebruikt om een analytische oplossing bouwen.

Ze zullen vervolgens onderzoeken hoe ze een analytische serverlaag kunnen ontwerpen en zich concentreren op overwegingen voor data-engineering bij het werken met bronbestanden. De deelnemers zullen leren hoe ze interactief data kunnen verkennen die zijn opgeslagen in bestanden in een datameer. Ze zullen de verschillende opnametechnieken die kunnen worden gebruikt om gegevens te laden met behulp van de Apache Spark-mogelijkheid die te vinden is in Azure Synapse Analytics of Azure Databricks, of hoe u gegevens kunt opnemen met behulp van Azure Data Factory- of Azure Synapse-pijplijnen.

De deelnemers leren ook de verschillende manieren waarop ze de gegevens kunnen transformeren met behulp van dezelfde technologieën die worden gebruikt om gegevens op te nemen. De deelnemer zal tijd besteden aan de training om te leren hoe de prestaties van een analytisch systeem kunnen worden gecontroleerd en geanalyseerd, zodat ze de prestaties van het laden van gegevens of queries die tegen de systemen worden verzonden, kunnen optimaliseren. Ze zullen het belang begrijpen van het implementeren van beveiliging om ervoor te zorgen dat de gegevens in rust of tijdens verzending worden beschermd.

De deelnemer laat vervolgens zien hoe de gegevens in een analytisch systeem kunnen worden gebruikt om dashboards te maken of voorspellende modellen te bouwen in Azure Synapse Analytics.

Deze training maakt gebruik van MOC (Microsoft Official Courseware) en wordt gegeven door een ervaren MCT van Bright Cubes (Microsoft Certified Trainer)

Voor wie?

De primaire doelgroep voor deze training zijn dataprofessionals, data-architecten en business intelligence-professionals die willen leren over data engineering en het bouwen van analytische oplossingen met behulp van dataplatformtechnologieën die bestaan op Microsoft Azure. Het secundaire publiek voor deze training data-analisten en datawetenschappers die werken met analytische oplossingen gebouwd op Microsoft Azure.

Heb je voorkennis nodig?

Succesvolle deelnemers beginnen deze training met kennis van cloud computing en basis data concepten en professionele ervaring met data oplossingen. Daarnaast is een gezonde dosis leergierigheid en interesse in IT een prettige bijkomstigheid.

Dit zijn de doelstellingen

De training neemt je mee door de Data diensten binnen Azure. Na het afronden van deze training heb je voldoende kennis opgebouwd om de volgende activiteiten te kunnen uitvoeren en je keuzes te kunnen onderbouwen:

Verken reken- en opslagopties voor workloads voor data engineering in Azure

 • Ontwerp en implementeer de serverlaag
 • Begrijp overwegingen op het gebied van data-engineering
 • Voer interactieve queries uit met behulp van serverloze SQL-pools
 • Verken, transformeer en laad gegevens in het datawarehouse met Apache Spark
 • Voer gegevensverkenning en -transformatie uit in Azure Databricks
 • Gegevens opnemen en laden in het datawarehouse
 • Transformeer gegevens met Azure Data Factory of Azure Synapse Pipelines
 • Integreer gegevens uit notebooks met Azure Data Factory of Azure Synapse Pipelines
 • Optimaliseer de queryprestaties met speciale SQL-pools in Azure Synapse
 • Analyseer en optimaliseer datawarehouse-opslag
 • Ondersteuning van Hybrid Transactional Analytical Processing (HTAP) met Azure Synapse Link
 • Voer end-to-end-beveiliging uit met Azure Synapse Analytics
 • Voer realtime streamverwerking uit met Stream Analytics
 • Creëer een stroomverwerkingsoplossing met Event Hubs en Azure Databricks
 • Bouw rapporten met behulp van Power BI-integratie met Azure Synpase Analytics
 • Voer geïntegreerde machine learning-processen uit in Azure Synapse Analytics

Duur en data

Bright Cubes biedt deze uitgebreide en volledig verzorgde vierdaagse training aan voor € 2.495,00 exclusief BTW (inclusief lunch en/of diner en examen voucher)

Wat zijn de kosten

In maart biedt Bright Cubes deze vierdaagse training aan, inclusief lunch en diner, met een korting van € 500,00. De training kan worden gevolgd tegen een tarief van € 1.995,00 exclusief BTW.

Wil jij deelnemen of benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden in ontwikkeling van personeel voor jouw organisatie of team? Wij nemen graag de tijd om ons te verdiepen in jullie vraag, kans of problematiek waarna we samen kijken welke vorm van training het beste past. Omdat we onze organisatie flexibel hebben ingericht zijn we ook bereid om buiten deze kaders te kijken om elkaar te kunnen helpen.

Alex-ZA-min.png

Alex Verstappen - Directielid

Neem contact op met mij. Ik ben bereikbaar op alex.verstappen@brightcubes.nl. Je kunt natuurlijk ook het formulier invullen.