Background image

Nieuws overzicht

Elke maand is er een Lunch and Learn op het kantoor van Bright Cubes in ’s-Hertogenbosch. Tijdens de Lunch and Learn kunnen collega’s verschillende dingen leren onder het genot van een broodje en een drankje. Deze keer kwam het onderwerp PersonalityDrives aan bod, met uitleg van Lai-Mooi Missler. Goed samenwerken begint met elkaar echt goed begrijpen. Het gaat niet alleen om de woorden die worden gecommuniceerd, maar ook om de perceptie daarbij en de drives en belangen achter deze woorden. De scans van PersonalityDrives bieden jou en de mensen met wie je werkt een 'spiegel' vanuit verschillende invalshoeken, zodat er een helder beeld van jou en eventuele teamleden komt. Dit geeft diepte en inzicht in werk- en klantsituaties. Een hele leerzame sessie met veel interactie waardoor de informatie direct in de praktijk toegepast kan worden. Natuurlijk waren de broodjes ook lekker!

Per 1 september is Simon Liu ons Bright Cubes Software Team komen versterken in de rol van Software Engineer! Met zijn combinatie van kennis en ervaring op de gebieden van Java, Spring Boot en Angular is Simon in staat om het volledige Java-applicaties op te zetten en in te richten. Simon heeft de afgelopen jaren gewerkt aan innovatieve software bij de Belastingdienst. Hier heeft Simon zich ontwikkelt tot een enthousiaste en kennisgierige engineer met zich graag wil ontwikkelen op zijn front-end en cloud kennisgebieden. Simon gaat samen met onze andere Software collega’s Bright Cubes haar partners helpen bij hun innovatieve Software vraagstukken. Namens heel Bright Cubes wensen we Simon heel veel plezier en succes!

Afgelopen week was het weer tijd voor onze maandelijke Lunch and Learn. Hierin worden verschillende onderwerpen behandeld onder het genot van een lekker belegd broodje. Deze maand was het de beurt aan Sander Breukink die de wonderen wereld van het beleggen behandelde en hoe je het beste uit je eigen geld kon halen. Gewapend met een duidelijke presentatie gaf hij tips en tricks over verschillende beleggingsvormen. Iedereen was zeer geïnteresseerd over wat Sander te vertellen had en de lunch werd afgesloten met grootse plannen over toekomstige beleggingen.

Afgelopen woensdag was het een speciale dag. Op deze dag werd gevierd dat collega’s Jasper en Martijn 5 jaar in dienst zijn bij Bright Cubes. Natuurlijk moest dit goed gevierd worden. Er werd heerlijk gegeten en daarna werd er nog een rondje over de kermis gemaakt. Gefeliciteerd Jasper en Martijn!

Afgelopen maand stapte het team van Cloud and Security in een bootje en testte ze hun zeemansbenen. Natuurlijk zijn hier ook beelden van. De avond begon met een lekker drankje op het terras om vervolgens in de boot te stappen. Samen met twee schippers begon de reis op de Dieze en voerden het team verder door de grachten van ’s-Hertogenbosch. Na heerlijk genoten te hebben van de zon en bijgekletst te hebben met elkaar had iedereen wel wat honger gekregen. Een hapje eten was daarom ook wel goed. Gelukkig was er al een plekje gereserveerd bij Work Warehouse. Nog even gezellig napraten met een heerlijk hapje en een koud drankje.

Daar is ie dan! De aftermovie van de Bright Cubes Familiedag 2022. Een dag gevuld met leuke activiteiten, lekker eten en vooral gezelligheid met elkaar. Spot jij jezelf in de aftermovie? Wil je ook de volgende keer mee met de familiedag? Kijk dan nu bij de vacatures en solliciteer!

Met veel enthousiasme en trots mogen we melden dat per 1 augustus onze collega Sjors Pals is teruggekeerd bij Bright Cubes! Sjors is een gewaardeerd lid van de Cloud en Security unit en we zijn blij dat hij ons team komt versterken. Als Lead Developer en Senior DevOps engineer heeft Sjors zijn passie voor techniek en innovatie handen en voeten kunnen geven. Hij heeft veel ervaring met ontwikkelen van software in het multimedia en web domein en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een allround DevOps engineer. Als DevOps engineer bevindt hij zich op het snijvlak van software, infrastructuur, security en data. Hij heeft affiniteit en ervaring met beveiliging, performance en privacyvraagstukken. Als persoon wordt hij als communicatief sterk, innovatief, betrokken en enthousiast ervaren. Hierdoor is hij in staat om mensen mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen en kan hij schakelen met alle lagen binnen een organisatie. Zijn ambitie is om zich de komende jaren verder te ontwikkelen op het gebied van development in Cloud oplossingen en big data. Sjors, we zijn heel blij met je (terug)komst en wensen je veel plezier en succes bij Bright Cubes!

Afgelopen maand stapte het team van Cloud and Security in een bootje en testte ze hun zeemansbenen. De avond begon met een lekker drankje op het terras om vervolgens in de boot te stappen. Samen met twee schippers begon de reis op de Dieze en voerden het team verder door de grachten van ’s-Hertogenbosch. Na heerlijk genoten te hebben van de zon en bijgekletst te hebben met elkaar had iedereen wel wat honger gekregen. Een hapje eten was daarom ook wel goed. Gelukkig was er al een plekje gereserveerd bij Work Warehouse. Nog even gezellig napraten met een heerlijk hapje en een koud drankje. Wil je de volgende keer ook mee naar een uitje? Kijk dan bij de vacatures en solliciteer.

Het team van Bright Cubes ging 11 mei de virtuele strijd aan met elkaar. Met de vuurwapens geladen en de VR brillen op bevond iedereen zich in een andere wereld. Iedereen was bloedfanatiek en ging voor de teamwinst. Uiteraard werd de dag afgesloten met andere leuke spelletjes zoals Airhockey en niet te vergeten heerlijke pizza! De volgende keer ook mee op een uitje? Kijk nu bij de vacatures.

Op 25 juni was het weer tijd voor de Bright Cubes familiedag. Een dag gevuld met leuke spellen zoals XXL Suppen, Bubble voetbal en Archery Tag op het strand. Heerlijk met de voeten in het zand werd de strijd met elkaar aangegaan. Ook een potje volleybal en activiteiten voor de kinderen kon niet missen. De dag werd afgesloten met een heerlijk buffet en wat verfrissende drankjes. Binnenkort is de aftermovie te zien op onze website. Daarmee herbeleef je de hele dag weer opnieuw. Wil je ook bij de volgende familiedag zijn? Kijk dan bij onze vacatures.

Onlangs hebben we ervaren hoe door middel van Event Storming, een techniek uit Domain Driven Design, een complex domein in kaart gebracht kan worden. Na een korte theoretische introductie begonnen de deelnemers aan het uitwerken van een ludieke casus. Gezamenlijk voor een megawhiteboard met gekleurde post-it’s in de aanslag was het eerst wat onwennig. Nadat de eerste post-it het bord raakte en iedereen enthousiast inhaakte volgende er een stormvloed. Stap voor stap ontstond er een gemeenschappelijk beeld/model. De gaten werden gevuld en de contouren van systemen verschenen. De groepsdynamiek en de onderlinge interacties maakte duidelijk waar de pijnpunten/onduidelijkheden zaten. Tot slot toonde Thijmen hoe zich dit vertaalde tot het ontwerp van een software applicatie. Al met al was het een zeer geslaagde avond! Spreker: De trainer voor deze workshop was Thijmen Ketel, Consultant bij Bright Cubes.

Per 1 juli is Mark Slaats ons Bright Cubes Software Team komen versterken in de rol van Software/ DevOps Engineer! Met zijn combinatie van kennis en ervaring op de gebieden van Python, CI/CD en Azure is Mark in staat om het volledige ontwikkelstraten op te zetten en in te richten. Mark heeft de afgelopen jaren gewerkt aan innovatieve software bij DAF, waarbij hij niet alleen op technisch gebied mooie dingen gedaan heeft. Ook heeft Mark een uitstekende set aan softskills waarmee hij complexe vraagstukken op een begrijpbare en enthousiaste manier kan overbrengen. Mark gaat samen met onze andere Software collega’s Bright Cubes haar partners helpen bij hun innovatieve Software en DevOps vraagstukken. Namens heel Bright Cubes wensen we Mark heel veel plezier en succes!