Nieuws overzicht

Bram van den Berg is onlangs het Bright Cubes Data Intelligence Team komen versterken op gebied van Deep Learning, AI en Machine Learning.

Bright Cubes werkt hard aan de toekomst en is bezig om ook op het vakgebied van cloud, Dev/ Ops en Security meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat we mogen aankondigen dat Open Source engineer Paul van Noort per 1 oktober ons team is komen versterken. Met zijn diepgaande kennis van Linux, veel ervaring met Automation en kennis van Security gaat hij onze opdrachtgevers adviseren op welke wijze zij zoveel mogelijk uit hun omgeving kunnen halen. Daarbij zal Paul het niet laten om gevraagd en ongevraagd advies te geven over hoe de omgeving optimaal te beveiligen. Paul is een gedreven allround engineer met een sterk Linux profiel. Een sterk analytisch vermogen is een van de grootste talenten van Paul. Hij doorziet snel hoe de processen lopen en is in staat de IT-omgeving snel te ontleden. Hierdoor ziet hij waar verbetering kan worden doorgevoerd en komt hij vaak met aanbevelingen. Paul is nieuwsgierig en verdiept zich graag in nieuwe technologieën waar hij zijn kennis en ervaring mee kan verbreden. Door zijn uitstekende communicatieve vaardigheden en zijn enorme behulpzaamheid, wordt hij bij elke opdrachtgever al snel de “go to guy” voor allerhande zaken. Daarbij heeft Paul het vermogen om mensen te mee te nemen in een samenwerking, waarbij het teamgevoel voorop staat. Hierdoor levert Paul vaak een grote bijdrage aan het voorspoedige verloop van een project en natuurlijk uitstekende resultaten. Bright Cubes streeft naar een goede samenwerking tussen consultants en klanten. Communicatie, kennisdeling en inleving in de belevingswereld van stakeholders is hierbij belangrijk. Wil jij bedrijven ook helpen met het efficiënter en veiliger maken van hun IT omgeving? Stuur je CV via één van onze vacature pagina’s of neem direct contact met ons op.

Onlangs is Danial Zarei het Bright Cubes Data Intelligence Team komen versterken. Bright Cubes Data Intelligence staat voor de samenwerking, kennisdeling en technische vaardigheden om dataoplossingen te realiseren. Om dit voor elkaar te krijgen versterken wij het team graag met professionals met veel ervaring. Danial is in ons team een software engineer met een specialisatie op het gebied van data science en machine learning. Kennis en vaardigheden in de combinatie van software engineering en data zijn belangrijk voor de wereld waarin we leven. Software development geeft Danial mogelijkheden om ideeën vanuit data tot werkelijkheid te “engineering”. Het bedenken van een oplossing is een belangrijke stap en Danial voegt daarop waarde toe door er een daadwerkelijk werkende oplossing van te maken. Na zijn pre bachelor in Computer Science heeft Danial ook zijn bachelor Informatica afgerond met een specialisatie in Data Science. Na zijn opleiding heeft Danial de nodige ervaring opgedaan Als Software Engineer, Data Analyst en Machine Learning Engineer. Danial’s doelstelling is om steeds slimmer te werken in plaats van harder. Hij benadert zijn werk als het oplossen van complexe puzzels. Zoals Danial zelf aangeeft: “Uiteindelijk doe ik dit niet alleen voor mijzelf, maar ben ik gedreven om anderen te informeren hoe deze inzichten en oplossingen waarde toevoegen aan een organisatie.” Het Bright Cubes Data Intelligence team streeft naar een goede samenwerking tussen consultants en klanten. Communicatie, kennisdeling en inleving in de belevingswereld van stakeholders is hierbij belangrijk. Breng jij data technologie, business en mensen bij elkaar? Stuur je CV via één van onze vacature pagina’s of neem direct contact met mij op door te mailen naar richie.brondenstein@brightcubes.nl

Afgelopen vrijdag hebben we een fantastische barbecue gehad bij Bright Cubes. Met de allerleukste collega’s, heerlijk eten en een drankje en hebben we een geweldige avond gehad bij Down Under in Nieuwegein! Een schiettent, waar iedere collega zijn strakke focus en vaste hand kon oefenen, een ijstent voor een handgemaakte ijsco en een professionele fotoshoot maakten het feest compleet! Zo zorgen we er bij Bright Cubes voor dat we een hecht team blijven!

Afgelopen dinsdag ging het Bright Cubes Software Team op zoek naar de snelste Software Developer. Het strijdtoneel waren de F1 simulatoren bij het F1 Racing Center in Utrecht. Na kennis gemaakt te hebben met de baan, de auto's en elkaars rijkunsten werd een Grand Prix weekend beleeft. Het team ging met enthousiasme, fanatisme en uiteraard het de nodige gezelligheid rond op het circuit van Zandvoort. Daarna hebben we onder het genot van een hapje en een drankje bijgepraat. Lijkt het jou ook wat om deel uit te maken met ons team? Neem dan contact met ons op! Wij zijn altijd op zoek naar leuke en gedreven collega's.

Afgelopen woensdag hebben we met het Bright Cubes Cloud & Security Team geracet in het F1 Racing Center in Utrecht tijdens weer het eerste uitje van 2021. Hoe gaaf is het om virtueel in een Formule 1 simulator het circuit van Zandvoort te bedwingen? Wij deden het woensdag. Zo collegiaal als we als team zijn, zo fanatiek waren we op het circuit. Hoe kan het ook anders, ook in ons Team won een Verstappen. Na de race aan de hamburgers en saté en gezellig napraten met een drankje! Al met al een topavond en aanleiding voor meer leuke uitjes!

Van Industrial Design student op de TU/e naar toekomstig Data Analist bij Bright Cubes. Louise de Laat zoekt tijdens haar stage uit hoe zij een brug kan vormen tussen haar Creative Industrial Design achtergrond en de Data Intelligence wereld. Als data analist ben je erg gefocust om vanuit een productperspectief een case aan het pakken, terwijl je als designer juist user-centered gefocust bent, door bijvoorbeeld de “needs” van de gebruiker te identificeren. Louise hoopt met haar designachtergrond verschillende inzichten bloot te leggen, door niet alleen naar harde data te kijken, maar ook vanuit een gebruikers perspectief de aard van het probleem te identificeren. Ze begint haar stage bij Bright Cubes met het onderzoeken van hoe het consultancytraject geoptimaliseerd kan worden. Daarbij wordt er gekeken hoe een consultant geleidelijk met de klant naar een passende oplossing kan werken. Daarnaast wordt er ook gekeken naar klant-consultant-communicatie; Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de klant en de consultant elkaar vanaf moment één goed begrijpen? Naast literatuuronderzoek probeert Louise deze inzichten ook te vinden binnen de interviews die ze afneemt bij managers en consultants van Bright Cubes. Daarnaast probeert ze binnen een design thinking proces, het probleem te identificeren met een product en user-centered approach. Tijdens haar stage wordt Louise door Richie Brondenstein begeleid. Richie is Directeur Data Intelligence bij Bright Cubes. Zij hebben twee specifieke sub-opdrachten gespecifieerd binnen deze case, waaronder, het ontwikkelen van een info-graphic en een applicatie die de consultancy digitaliseert. Als eindresultaat hoopt ze de eerste prototypes van de applicatie op te leveren, met daarnaast advies over hoe deze tools optimaal ingezet kunnen worden binnen een consultancy traject.

Met trots verwelkomen wij Annet van Rooijen als Manager Security. Annet is per 1 september gestart bij Bright Cubes. Om door te ontwikkelen op het gebied van Security en daarnaast Cloud en DevOps, komt Annet ons managementteam versterken. Annet zal zich vooral gaan focussen op de ontwikkeling van haar eigen team. Daarnaast zal ze met haar kennis en ervaring heel Bright Cubes helpen de juiste stappen te maken in verdere groei en professionalisering, zodat Bright Cubes ook in de toekomst voorop blijft lopen. Als echte “mensen manager” wil Annet vooral een hecht en professioneel team opbouwen met de beste engineers en architecten waarin plezier voorop staat. Plezier in het werk en plezier bij Bright Cubes, waardoor professionals de drive houden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Annet staat binnen de Nederlandse markt op het gebied van gespecialiseerde IT-organisaties bekend als een ervaren manager. In haar carrière heeft ze meerdere IT-consultancy en IT-solution organisaties ondersteund en begeleid in hun groei en professionalisering. Wij kijken erg uit naar een mooie samenwerking en wensen Annet heel veel plezier en succes binnen Bright Cubes. In de afgelopen jaren heeft Bright Cubes zich ontwikkeld tot een van de topspelers in Nederland op het gebied van Security, Cloud, DevOps, Software en Data. Met, inmiddels, een geweldig team van 60 engineers, architecten en analisten staan we in de startblokken om nog beter te worden en ons verder door te ontwikkelen. Ben jij ook op zoek naar een organisatie waarin we een hecht team vormen en elkaar altijd uitdagen om beter te worden? Neem dan zeker contact op met ons of bekijk onze vacatures!

Sascha Jansen welkom bij Bright Cubes. Sascha startte 1 september als Manager Software bij het softwareteam en gaat ons helpen het team verder te ontwikkelen. Wij wensen Sascha heel veel plezier en succes toe.

Afgelopen woensdag heeft het Bright Cubes Data Team zijn eerste uitje van 2021 gehad. Mooi weer, een flinke kartbaan, snelle karts en een gezonde dosis drive om te willen racen! Na eerst een volledige oefensessie te hebben gereden is in de tweede ronde een fanatieke wedstrijd geracet, waarbij de bandjes goed warm zijn geworden, de ene rondetijd na de andere werd verbeterd en zo af en toe ook wel de grindbak is geraakt. Na afloop hebben we als team gebarbecued met een lekker drankje erbij. Uiteraard zijn daar ook de eerste, tweede en derde prijs uitgereikt voor de race. Al met al een topavond en aanleiding voor meer leuke uitjes!

Het EK is voorbij, de Italianen hebben de beker mee naar huis genomen en de Olympische Spelen zijn ondertussen in volle gang. Dat betekent ook dat de Bright Cubes poule tot een einde is gekomen. Wie o wie zijn de grote winnaars? David en Tom hebben een onderlinge strijd uitgevochten om de eerste plek. Zij versloegen de rest met een ruime afstand en mogen zich dan ook DE voetbalkenners van Bright Cubes noemen 😉. Uiteindelijk trok onze meestervoorspeller David aan het langste eind en mag in september het Nederlands elftal in levende lijven gaan aanschouwen. Als runner-up heeft Tom ondertussen genoten van een heerlijke schaal sushi met bijbehorende versnapering. Alle collega's bedankt voor jullie deelname!

Bright Cubes is bezig om ook op het vakgebied van security meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat we mogen aankondigen dat ook Securityspecialist Gerard Vellema per 1 juni ons team is komen versterken. Met diepgaande kennis van Security en veel ervaring in het begeleiden van opdrachtgevers naar een optimaal beveiligde netwerkomgeving gaat hij onze opdrachtgevers adviseren op welke wijze hun omgeving optimaal te beveiligen. Gerard is een zeer ervaren Netwerk- en Security Specialist met ervaring als projectleider en security architect binnen een groot aantal verschillende organisaties. Gerard is een daadkrachtig persoon, waardoor hij van nature de rol van meewerkend voorman, lead engineer, architect en later ook projectleider, vaak op zich heeft genomen. Hij kan vanuit de functionele behoeften van de business, heel goed de vertaalslag maken naar de techniek. Gerard deelt zijn kennis graag met collega’s en helpt organisaties met de ontwikkeling van een Security Roadmap passend bij de ambitie van de organisatie. Hij kan zijn passie voor de inhoud soms niet onder stoelen en banken steken en vind het belangrijk om ook inhoudelijk mee te kunnen blijven denken om als adviseur en architect collega’s te blijven te helpen hun werk beter en efficiënter te kunnen doen. Bright Cubes streeft naar een goede samenwerking tussen consultants en klanten. Communicatie, kennisdeling en inleving in de belevingswereld van stakeholders is hierbij belangrijk. Wil jij bedrijven ook helpen met het veiliger maken van hun IT omgeving? Stuur je CV via één van onze vacature pagina’s of neem direct contact met ons op.