Nieuws overzicht

Afgelopen woensdag 27 mei heeft onze collega en Senior Data Consultant bij Bright Cubes, Stan van Velthoven, een bijzonder leerzame webinar georganiseerd. Deze keer over het onderwerp: “Hoe bouw je een dataplatform?” Data-lakes, BI, big-data, Hadoop, machine learning: iedereen kent de termen wel, maar hoe ziet een dataplatform er nou eigenlijk uit en wat heb je eraan? Hoe voorkom je dat je data-lake een data-swamp wordt? We hebben tijdens de webinar ingezoomd op onder andere het ontstaan van dataplatformen, welke data-rollen hierin betrokken zijn en een aantal voorbeelden van platformen en hun componenten. Onder meer heeft Stan de onderstaande onderwerpen behandeld tijdens de webinar: - De achtergrond van dataplatformen - De stappen die in een datapipeline worden doorlopen - Voorbeelden van een aantal dataplatformen en de verschillen hierin - Het Bright Cubes Data Maturity Model - Demo: het opzetten van een dataplatform, onboarden van data en het maken van visualisaties <<<Wil je deze webinar graag terugzien? Kijk dan hier!>>> Wil jij de volgende keer graag deelnemen, houd dan onze website, LinkedIn en Meetup in de gaten.

Sjors, gefeliciteerd met je AZ-400 Certificering! Azure DevOps Engineer Expert Onze collega en Senior Consultant Sjors Pals is druk op weg een van de best gecertificeerde Azure specialisten van Nederland te worden. Onlangs heeft hij zijn AZ-400 certificering behaald. AZ-400 is de Azure DevOps Engineer Expert certificering vanuit Microsoft, waarin wordt gericht op design en implementatie van Microsoft DevOps Solutions. Met het behalen van deze certificering wordt verwacht dat je de kennis en vaardigheden hebt om DevOps-processen en -practices te ontwerpen en te implementeren. Je leert hoe je: • DevOps kan plannen, • Source control kan gebruiken, • Git voor een enterprise kan schalen, • artifacts kan consolideren, • een dependency management strategie kan ontwerpen, • secrets kan beheren, • continuous integration kan implementeren, • een strategie voor het bouwen van containers kan implementeren, • een release-strategie kan ontwerpen, • een release management workflow kan opzetten, • een deployment patterns kan implementeren en • feedback mechanismen kan optimaliseren. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie, Sjors! Binnen Bright Cubes hechten we veel waarde aan het opdoen en onderhouden van onze kennis. We richten ons op technische inhoudelijke training, maar ook op nieuwe methodieken of best practices in het vakgebied van IT, waaronder SAFe.

Op woensdag 27 mei organiseert Bright Cubes weer een webinar. Deze keer over het onderwerp: “Hoe bouw je een dataplatform?” De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Data-lakes, BI, big-data, Hadoop, machine learning: iedereen kent de termen wel, maar hoe ziet een dataplatform er nou eigenlijk uit en wat heb je eraan? Hoe voorkom je dat je data-lake een data-swamp wordt? Tijdens deze Webinar zoomen we in op het ontstaan van dataplatformen, welke data-rollen hierin betrokken zijn, een aantal voorbeelden van platformen en hun componenten.

In april is Nikita Nikolajev uit Eindhoven gestart bij Bright Cubes. Nikita heeft meerdere jaren ervaring als Backend Developer in complexe omgevingen, waarin C#, .Net, Python en front-end technieken een rol spelen. Daarnaast heeft hij ervaring met diverse technieken als RabbitMQ, Docker, Jenkins en cloud technieken van AWS en Azure. Verder heeft hij een HBO-opleiding ICT & Business afgerond. Nikita start bij Bright Cubes om zijn kennis en ervaring verder uit te breiden en te delen samen met nieuwe collega’s. Zijn ambitie is om een senior developer te worden. Hij is een ambitieuze en gedegen developer, met kennis en ervaring in een brede context. Wij wensen Nikita veel succes en plezier bij Bright Cubes!

Leerzame webinar APM met Microsoft Insights Afgelopen week hebben we bij Bright Cubes weer een mooie webinar kunnen volgen. Deze keer over Applicatie Performance Monitoring (APM) met Microsoft Insights. Onze collega en Senior Consultant Sjors Pals heeft een leerzame avond voor ons verzorgd. Tijdens deze webinar is er inzicht gegeven in wat performance nu daadwerkelijk is en hoe je dit vanuit het applicatieperspectief benadert. Deze workshop heeft zich niet alleen gericht op operations, maar ook op developers en data engineers. Aan de hand van Microsoft Application Insights ontdek je waarom goede logging essentieel is voor alle disciplines. Veel van de voorbeelden en best practices in de webinar kwamen uit cases die daadwerkelijk in de praktijk zijn uitgevoerd.

Hoezo zijn online meetings saai? Niet bij Bright Cubes! Fysieke meetings kunnen niet in deze tijd, maar digitale meetings zijn natuurlijk bij uitstek mooie kansen om creatief los te gaan! Daar laten we bij Bright Cubes geen gras over groeien! Naast hard werken houden we de lol er zeker in en dat hebben we deze keer gedaan met een wedstrijd voor de origineelste achtergrond in Teams! Een paar mooie vergadersettings zie je hier terug! De prijs voor de origineelste Teams achtergrond gaat deze keer naar onze collega Sander Breukink. Gefeliciteerd, Sander! In een volgende wedstrijd hopen we weer op de creativiteit van onze collega’s!

Van harte gefeliciteerd voor onze 20 toppers die in de afgelopen tijd het SAFe5 certificering hebben behaald! In samenwerking met DutchTrain hebben consultants binnen Bright Cubes de afgelopen periode een opleiding gevolgd van 5 avonden op het gebied van SAFe 5, de laatste versie van SAFe. SAFe staat voor het Scaled Agile Framework. Agile werken als organisatie op alle niveau’s, van Leadership tot aan operationele Agile teams die werken met Scrum of Kanban. Om de zelfsturende Agile teams te laten samenwerken en aansluiting bij elkaar te laten vinden is de Agile Release Train op een DevOps manier ingezet op program level; the Continuous Delivery Pipeline. Doel In deze zeer actieve workshop-achtige training leren we de deelnemers de elementen van het SAFe framework, hoe je waarde tot stand kunt brengen en vrijgeven via Agile Release Trains en wat het betekent om een Lean-Agile-transformatie op bedrijfsschaal te leiden. Indien gewenst kunnen we tijd besteden aan de voorbereiding op het examen. Inhoud SAFe®5 – Leading SAFe - Inleiding op het Scaled Agile Framework (SAFe) - Een Lean-Agile-mentaliteit omarmen - De SAFe-principes begrijpen - Program Increment (PI) ervaren - Waarde verkennen, uitvoeren en vrijgeven - Een Lean-Agile-onderneming leiden - Een Lean-portfolio mogelijk maken - Grote oplossingen bouwen Binnen Bright Cubes hechten we veel waarde aan het opdoen en onderhouden van onze kennis. We richten ons op technische inhoudelijke training, maar ook op nieuwe methodieken of best practices in het vakgebied van IT, waaronder SAFe.

Normaal gesproken is een vrijdagmiddag met het prachtige weer van afgelopen week het moment bij uitstek dat we samen op een terras zitten. Een mooi moment om een week van hard werken weer af te sluiten. Zeker net voor het Paasweekend! Samen op het terras borrelen in Eindhoven, Amsterdam, Den Haag, Utrecht of een andere gezellige stad zit er voorlopig helaas niet in, maar met al onze geweldige collega’s en een goeie ouderwetse Kahoot quiz houden we de betrokkenheid en de sfeer er goed in! Wat is bijvoorbeeld het gewicht van Internet? In welk jaar is YouTube opgericht? En tal van andere weetjes kwamen aan de orde in onze Kahoot quiz. Iedere collega achter zijn eigen laptop, op balkon, in de tuin, op het dakterras of lekker binnen in de luwte op de bank of aan de keukentafel. Met een lekker drankje en hapje houden we toch het gevoel van samen een vrijdagmiddagborrel houden er goed in. Op naar de volgende borrel, quiz, game event, hackathon, Meetup of wat we dan ook maar kunnen bedenken om samen met onze collega’s te doen. Wil jij ook aanschuiven bij onze Bright collega’s en meedoen aan onze activiteiten? Neem dan gerust contact op en wij staan graag voor je klaar!

Op woensdag 29 april verzorgt Bright Cubes een Webinar over Applicatie Performance Monitoring (APM) met Microsoft Insights. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Tijdens deze webinar krijg je inzicht in wat performance nu daadwerkelijk is en hoe je dit vanuit het applicatieperspectief benadert. Deze workshop richt zich niet alleen op operations, maar ook op developers en data engineers. Aan de hand van Microsoft Application Insights ontdek je waarom goede logging essentieel is voor alle disciplines. De webinar heeft een interactief karakter en is breed toegankelijk. Veel van de voorbeelden en best practices komen uit cases die daadwerkelijk in de praktijk zijn uitgevoerd. Uw spreker Deze webinar wordt verzorgd door Sjors Pals, Senior consultant bij Bright Cubes. De volgende onderwerpen gaan wij behandelen - Wat is Application Performance Monitoring? - Vraagstelling vanuit klant - Architectuur van de te meten Applicatie - Inrichting APM - Uitdagingen bij implementatie - Resultaten - Vergelijkbare technieken - Conclusie Aanmelden? Lijkt het jou leuk om bij deze workshop aanwezig te zijn? Meld je aan via onze MeetUp pagina: https://www.meetup.com/nl-NL/Bright-Cubes-Bright-Sessions/events/269969440

Wederom hebben we een leuke en leerzame webinar gehad. Deze keer over Process Mining, de tweede van onze serie over “Data Intelligence binnen Organisaties” Deze webinar werd verzorgd door Sander Breukink, Consultant en Data Scientist bij Bright Cubes. Sander werkt in een team van Bright Cubes consultants aan Data Intelligence Projecten binnen ASML, een van de grootste en meest vooruitstrevende high tech organisaties in Nederland. De onderwerpen van deze webinar waren: Wat is process mining? Wanneer moet je het toepassen Met wat voor tools kun je process mining doen? Process mining binnen ASML Met een sterke inhoudelijke presentatie en strakke uitleg heeft Sander ons meegenomen in de wereld van toegepaste process mining. Hoe werkt dit in de praktijk en welke do’s en dont’s kom je tegen. Tijdens deze webinar hebben we hier een goed inzicht in gekregen. Daarin heeft Sander zijn kennis toegelicht aan de hand van zijn eigen werkzaamheden bij ASML. Leren doen we bij Bright Cubes altijd samen. Gewoonlijk op een spraakmakende locatie met een lekkere hap en een drankje. Momenteel volgen we onze webinars op de bank, op TV, achter het bureau of lekker aan de keukentafel. Iets minder gezellig, maar evengoed enorm leerzaam! Met naast onze spreker, ook een technisch onderlegde moderator, kunnen alle tussentijdse vragen goed worden behandeld. Wil je onze webinars niet missen? Neem dan contact op en dan zorgen wij ervoor dat je tijdig ene uitnodiging en een link ontvangt om te kunnen deelnemen aan deze webinars!

Als Data Intelligence team zijn wij trots om Stan van Velthoven te introduceren. Stan is een bron van technische en sociale skills als Senior Data Engineer. Hij houdt zich niet alleen bezig met de technische aspecten van data, maar helpt de klant bij het verkrijgen van nieuwe inzichten in haar processen.

Vandaag introduceren we Jenko Voolstra! Hij is de aanwinst van het Bright Cubes Data Intelligence team. Als Splunk Architect en Lead DevOps Engineer brengt hij gedegen kennis en ervaring op het gebied van complexe data platformen én cloud infrastructuren.