Nieuws overzicht

Bright Cubes is bezig om ook op het vakgebied van security meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat we mogen aankondigen dat ook Securityspecialist Gerard Vellema per 1 juni ons team is komen versterken. Met diepgaande kennis van Security en veel ervaring in het begeleiden van opdrachtgevers naar een optimaal beveiligde netwerkomgeving gaat hij onze opdrachtgevers adviseren op welke wijze hun omgeving optimaal te beveiligen. Gerard is een zeer ervaren Netwerk- en Security Specialist met ervaring als projectleider en security architect binnen een groot aantal verschillende organisaties. Gerard is een daadkrachtig persoon, waardoor hij van nature de rol van meewerkend voorman, lead engineer, architect en later ook projectleider, vaak op zich heeft genomen. Hij kan vanuit de functionele behoeften van de business, heel goed de vertaalslag maken naar de techniek. Gerard deelt zijn kennis graag met collega’s en helpt organisaties met de ontwikkeling van een Security Roadmap passend bij de ambitie van de organisatie. Hij kan zijn passie voor de inhoud soms niet onder stoelen en banken steken en vind het belangrijk om ook inhoudelijk mee te kunnen blijven denken om als adviseur en architect collega’s te blijven te helpen hun werk beter en efficiënter te kunnen doen. Bright Cubes streeft naar een goede samenwerking tussen consultants en klanten. Communicatie, kennisdeling en inleving in de belevingswereld van stakeholders is hierbij belangrijk. Wil jij bedrijven ook helpen met het veiliger maken van hun IT omgeving? Stuur je CV via één van onze vacature pagina’s of neem direct contact met ons op.

Webinar samengevat: Reacting to Reactive Programming 14 juli hebben we een duik genomen in Reacting to Reactive Programming. Bright Cubes consultant David van Dijk en Software Manager Bjarni Coenen hebben ons meegenomen in hun expertise. Inhoud Het concept van Reactive Programming is niet nieuw, maar wint de laatste jaren gestaag aan populariteit. Dit komt onder andere door de schaal van de hedendaagse applicaties, de hoeveelheid gebruikers en de verwachte gebruikerservaring. Reactive programming is een deel van de mogelijke oplossing. Tijdens deze webinar hebben David en Bjarni ons meegenomen in het gedachtegoed van Reactive Programming. Wat betekent het, wat zijn de valkuilen en hoe zetten we het concreet in? Onderwerpen Bjarni en David hebben vanuit hun ervaring de meest relevante onderwerpen de revue laten passeren, waaronder: • Waarom Reactive Programming? • Wat is Reactive Programming? • Wat zijn de uitdagingen? • Wat is Rx? • Hoe wordt Rx ingezet?

Eén september aanstaande mogen wij met trots Sascha Jansen verwelkomen bij Bright Cubes. Sascha start als Manager Software naast onze manager Bjarni Coenen. Samen gaan zij het Bright Cubes Software Team nog verder versterken en onze propositie nog steviger in de markt zetten. In de afgelopen jaren heeft Bright Cubes zich ontwikkeld tot een van de topspelers in Nederland op het gebied van Cloud, DevOps, Software en Data. Met, inmiddels, een geweldig team van 55 engineers, architecten en analisten staan we in de startblokken om nog beter te worden en ons verder door te ontwikkelen. Sascha is een mensgerichte manager, met kennis van software, oog voor detail en oog voor afspraken en relaties. Daarmee haalt Bright Cubes een nieuwe topper binnen met een aantal jaren ervaring in commerciële, recruitment en HR-gerichte functies specifiek binnen de softwarewereld. Sascha zal zich gaan focussen op de ontwikkeling van zijn eigen team. Daarnaast zal hij met zijn kennis en ervaring Bright Cubes helpen nog verdere stappen te maken in recruitment en sales. Wij kijken erg uit naar een mooie samenwerking en wensen Sascha heel veel plezier en succes binnen Bright Cubes! Ben jij ook op zoek naar een organisatie waarin we een hecht team vormen en elkaar altijd uitdagen om beter te worden? Neem dan zeker contact op met ons of bekijk onze vacatures!

Bright Cubes is bezig om ook op het vakgebied van security meer kennis en oplossingen aan te bieden. Daarom zijn wij er trots op dat we mogen aankondigen dat Remco Haasdijk per 1 juli ons team komt versterken. Met diepgaande kennis van (network) security, Next-Gen firewalling en ervaring in het begeleiden van opdrachtgevers naar een optimaal beveiligde netwerkomgeving kan hij iedere organisatie helpen zorg te dragen voor een optimaal beveiligde omgeving.

Op woensdag 14 juli aanstaande van 19.00 tot ca. 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “Reacting to Reactive Programming”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur.   Het concept van Reactive Programming is niet nieuw, maar wint de laatste jaren gestaagd aan populariteit. Dit komt onder andere door de schaal van de hedendaagse applicaties, de hoeveelheid gebruikers en de verwachte gebruikerservaring. Reactive programming is een deel van de mogelijke oplossing. Tijdens deze webinar nemen onze sprekers je mee in het gedachtegoed van Reactive Programming. Wat betekent het, wat zijn de valkuilen en hoe zetten we het concreet in? In onze voorbeelden gaan we aan de slag aan de hand van RxJs. Laat je inspireren!

Data Architect Remco Vogels heeft zich deze maand bij ons aangesloten. Met diepgaande kennis van diverse Big Data platformen en zijn specialisatie op het gebied van Azure dataoplossingen kan hij in iedere organisatie helpen bij een datatransitie.

Wij zijn trots om te mogen verkondigen dat Xander den Hartog per 1 juni is aangesloten bij het Software Engineering team van Bright Cubes. Xander is een gedreven en bedreven Full Stack Developer die naast kennis, enthousiasme een grote hoeveelheid energie brengt. Dit maakt hem een aanwinst voor Bright Cubes en onze opdrachtgevers. Xander is een Full Stack Developer die impact maakt bij de eindgebruiker door complexe data op een gebruiksvriendelijk te presenteren. Doordat hij de gehele keten beheerst is hij in staat de data te ontsluiten met bijvoorbeeld Azure en .NET en deze beschikbaar te maken in een Angular of React webapplicatie. In het softwareteam gaat Xander zijn kennis op het gebied van software en data verder door ontwikkelen. Samen met collega’s gaat hij kijken hoe ze opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn. Xander heel veel succes en plezier bij Bright Cubes!

Webinar samengevat: Ansible to the Maxx Afgelopen woensdag heeft Bright Cubes een spraakmakende en leerzame webinar georganiseerd over het onderwerp: “Ansible to the Maxx”. Kijk hem hier volledig terug. Inhoud Dat Ansible een zeer krachtige IT innovatie tool is die inmiddels door duizenden organisaties wordt gebruikt om complexiteit uit omgevingen te halen en herhalende acties te automatiseren is voor velen wel bekend. Tijdens deze webinar heeft Harald van der Laan ons meegenomen in de kracht van Ansible om ons nog meer inzicht te geven in de mogelijkheden die Ansible te bieden heeft. Harald heeft een aantal voorbeelden gegeven aan de hand van projecten bij meerdere organisaties. Hierbij kun je denken aan een automatisch systeem dat werkplekken uitrolde voor ontwikkelaars en het opzetten van een wekelijkse automatische patch cycle, met monitoring en reporting. Spreker: De spreker van deze webinar is Harald van der Laan, Senior Consultant bij Bright Cubes Onderwerpen: Harald heeft vanuit zijn ervaring de meest relevante onderwerpen de revue laten passeren, waaronder: Wat is Ansible? Waar kan ik Ansible gebruiken? Verschillen tussen Ansible en Puppet. Ansible in de praktijk. Ansible automatiseren (Ansible Tower/AWX) Wil je andere Bright Cubes webinars terugkijken? Check onze playlist op YouTube

Per 1 mei is Peter Ponsen het Cloud/ DevOps team van Bright Cubes komen versterken. Zijn kennis, inzet en prettige persoonlijkheid maken hem tot een geweldige aanwinst voor Bright Cubes en iedere opdrachtgever. Peter is een zeer ervaren Linux/ DevOps engineer met een ruime ervaring in het werken binnen complexe Enterprise omgevingen. In zijn laatste opdrachten heeft Peter zich vooral bezig geweest met het bouwen en beheren van (cloud)omgevingen met behulp van tools zoals Terraform en Ansible en het bouwen van Kubernetes Clusters. Peter start bij Bright Cubes binnen het Cloud/ DevOps team om nog meer kennis op te bouwen en samen met collega’s te kunnen sparren over nieuwe en bestaande oplossingen om de opdrachtgevers van Bright Cubes nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij wensen Peter veel succes en plezier bij Bright Cubes!

Aangezien we niet naar de vrijdagmiddagborrel toe kunnen komen, komt de vrijdagmiddagborrel weer naar ons toe. Afgelopen vrijdag hebben we met onze collega’s online een Gin-Tonic proeverij gehad met Kahoot erbij. Waar komt Gin vandaan? Hoeveel smaken zijn er wereldwijd? Helpt Gin-Tonic tegen malaria? Deze en vele andere vragen passeerde de revue in de Kahoot! En onze collega Maikel, als cocktail goeroe, maakte met zijn cocktaildemonstraties de proeverij compleet! Een mooie afsluiting van de werkweek, leuke start van het weekend en uiteraard veel gezelligheid met onze collega’s!

Wij zijn er trots op te mogen meedelen dat ook Jaïr Sahetapy heeft gekozen voor Bright Cubes en per 1 mei binnen het Cloud/ DevOps team van Bright Cubes is gestart. Jaïr is een zeer ervaren, communicatieve en leergierige Automationengineer met een achtergrond in het bouwen en beheren van complexe Microsoft/ Linux/ VMware omgevingen en applicaties. In de laatste jaren heeft Jaïr zich gespecialiseerd in het automatiseren van deze omgevingen met tools als Ansible en Puppet. Jaïr start bij Bright Cubes als Senior Consultant binnen het Cloud/ DevOps team om met zijn uitgebreide kennis en ervaring het team in de breedte te versterken en samen met collega’s te kunnen sparren over nieuwe en bestaande oplossingen om de opdrachtgevers van Bright Cubes nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij wensen Jaïr veel succes en plezier bij Bright Cubes!

Op woensdag 2 juni aanstaande van 19.00 tot ca 20.30 uur organiseert Bright Cubes een webinar over het onderwerp: “Ansible to the Maxx”. De webinar start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 20.30 uur. Dat Ansible een zeer krachtige IT innovatie tool is die inmiddels door duizenden organisaties wordt gebruikt om complexiteit uit omgevingen te halen en herhalende acties te automatiseren is voor velen wel bekend. Tijdens deze webinar neemt onze consultant Harald van der Laan je mee in de kracht van Ansible en krijg je nog meer inzicht in de mogelijkheden die Ansible te bieden heeft. Harald zal een aantal voorbeelden geven aan de hand van projecten bij meerdere organisaties. Hierbij kun je denken aan een automatisch systeem dat werkplekken uitrolde voor ontwikkelaars en het opzetten van een wekelijkse automatische patch cycle, met monitoring en reporting. Laat je inspireren!