Balk-website.png
Bright Learning

Terugblik: Workshop Domain-Driven Design: Ontdek de kracht van DDD bij het ontwerpen van Software en IT

Hands-on Workshop Domain-Driven Design: Ontdek de kracht van DDD bij het ontwerpen van Software en IT

Afgelopen week hebben we een succesvolle interactieve workshop georganiseerd met als onderwerp Domain-Driven Design (DDD). Deze sessie was bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het optimaliseren van (software)-ontwerpen en het aanpakken van complexe IT-uitdagingen.

De workshop begon met een inleiding tot de fundamenten van DDD, waarin we uitlegden hoe deze benadering helpt om complexe softwareproblemen op te lossen door nauwer aan te sluiten bij de behoeften van de gebruiker en het domein waarin men werkt. De deelnemers kregen een goed begrip van de kernconcepten van DDD en hoe ze deze kunnen toepassen in hun dagelijkse praktijk.

Vervolgens vonden er modelleersessies plaats, waarin de deelnemers hands-on aan de slag gingen met het ontwikkelen van domeinmodellen. Deze sessies waren interactief en gericht op het toepassen van de DDD-principes op real-life scenario’s. De deelnemers werden aangemoedigd om na te denken over de grenzen van het domein en de structuur van hun systemen op een schaalbare en onderhoudbare manier vorm te geven.

Een belangrijk onderdeel van de workshop was de casusuitwerking, waarin een concrete case werd gepresenteerd. De deelnemers konden de DDD-principes die ze eerder hadden geleerd toepassen om een realistisch softwareprobleem op te lossen. Dit gaf hen waardevolle inzichten in hoe ze domeinmodellen effectief kunnen gebruiken om de complexiteit van softwareprojecten te beheersen.

Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan hoe DDD kan helpen bij het verbeteren van de samenwerking tussen teams door gebruik te maken van een gedeeld domeinmodel. Dit bevordert niet alleen de communicatie, maar zorgt er ook voor dat teams efficiënter kunnen werken.

Dankzij de actieve deelname en betrokkenheid van iedereen was de workshop een groot succes. We bedanken alle deelnemers voor hun inzet en enthousiasme!

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie of team. Wij nemen graag de tijd om ons te verdiepen in jullie vraag, kans of problematiek waarna we samen kijken welke vorm van dienstverlening het beste past. Omdat we onze organisatie flexibel hebben ingericht zijn we ook bereid om buiten deze kaders te kijken om elkaar te kunnen helpen.

Lotte-ZA-min.png

Lotte Kriesch - Unit Manager Data & Software Development

Neem contact op met mij. Ik ben bereikbaar op lotte.kriesch@brightcubes.nl. Je kunt natuurlijk ook het formulier invullen.

Meer nieuwsitems!

De eerste groep alumni van Bright Minds Development Programma

Terugblik: workshop Docker voor beginners bij Bright Cubes

Bright Cubes Weekend 2024

Workshop Docker op 11 sept!