Balk-website.png
Bright Workshop

Building Sustainable Solutions with Azure Cloud

Leer alles over Sustainable Solutions in Azure

Bij Bright Cubes geloven we dat duurzaamheid geen trend is maar een principe waar we ons als bedrijf voor moeten inzetten. Een van de focuspunten van onze consultants is het optimaliseren van de IT-infrastructuur van onze opdrachtgevers om daarmee de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te verminderen. In deze workshop neemt onze collega Jasper Post u mee op welke wijze wij dit bij een van onze klanten mogelijk hebben gemaakt, hoe je de verminderde CO2 uitstoot inzichtelijk kunt maken en welk positief effect dit tevens heeft op de kosten.

Naast het uitzetten van grote delen van de omgeving op momenten dat deze niet worden gebruikt, zijn bepaalde batch jobs herschreven, waardoor deze alleen de resources gebruiken die nodig zijn op het moment dat de batch draait. Om inzichtelijk te maken welke impact deze verbeteringen hebben op de verminderde CO2 uitstoot, is gebruik gemaakt van het Microsoft CO2 Emissions Dashboard. Dit geeft een overzicht van het verbruik en de daarbij horende CO2 uitstoot 

Naast de uitleg welke stappen er zijn genomen om de CO2 uitstoot te verminderen en op welke wijze deze zijn geïmplementeerd, zal ook worden besproken welke verbeteringen nog meer mogelijk zijn om onze uitstoot nog verder te reduceren en welk positief effect dit tevens heeft op de kosten. 

Wat er onder meer besproken wordt:

    Azure
    Azure DevOps
    Azure Kubernetes Service (AKS)
    CO2 Emissions Dashboard
    Future improvements 

Aanmelden!

    Meld je aan via onze Meetup pagina
    Meld je aan via onze Linkedin pagina

Programma – woensdag 27 september 2023

    17:00 - 17:30: Inloop en ontvangst
    17:30 - 18:15: Buffet
    18:15 - 20:00: Workshop Sustainability
    20:00: Napraten met een drankje

Locatie Bright Cubes Willemsplein 2-4 5211 AK ‘s-Hertogenbosch

P1244120.jpg

Meer nieuwsitems!

Workshop MLOps in Databricks op 3 juli!

Terugblik: workshop Azure Container Apps als DevOps agents

Azure Container Apps als DevOps agents

Bright Cubes' eerste LAN-party!