Balk-website.png
Bright Learning

Introductie Sustainability Program Bright Cubes

Duurzame IT-consultants

Donderdag 21 maart hebben we een leerzame Lunch & Learn gehad van Taco Voorman over Sustainability. Tijdens zijn presentatie introduceerde Taco Voorman ons niet alleen tot de essentie van duurzaamheid, maar ook tot verschillende methoden, technieken en modellen die kunnen worden toegepast. Hij belichtte hoe deze benaderingen kunnen helpen bij het analyseren en implementeren van duurzaamheidsinitiatieven, en hoe ze kunnen bijdragen aan het bereiken van meetbare resultaten. Deze introductie bood ons waardevolle inzichten en concrete handvatten om duurzaamheid effectief in de praktijk te brengen.
Deze sessie heeft niet alleen onze kennis verrijkt, maar heeft ook onze collega’s geïnspireerd om bewust om te gaan met duurzaamheid. Bright Cubes is dan ook blij om mede te delen dat we gaan starten met duurzaamheidtrainingen voor onze IT-consultants. Tijdens deze training zullen ze worden ondergedompeld in verschillende facetten van duurzaamheid, zoals:

  •  Algemene trainingen over duurzaamheid en hoe deze principes toe te passen in hun werk.
  • Gesprekstechnieken om duurzaamheid bespreekbaar te maken en effectief te communiceren over dit onderwerp.
  • Kennismaking met diverse duurzaamheidsmodellen, waarom de 3P-benadering en de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s), en het vermogen om deze modellen toe te passen.
  • De mogelijkheid om eigen cases voor te leggen en concrete duurzame acties te ontwikkelen.
  • Ondersteuning van trainers bij het aanpakken van verschillende vraagstukken en het verkennen van duurzame oplossingen.
  • Het vermogen om veranderingen aan te brengen binnen de kaders van hun projectscopes, terwijl ze toch streven naar duurzame uitkomsten.
  • Het navigeren naar duurzaamheid waarbij de output niet nadelig wordt beïnvloed, maar waarbij de outcome juist op een positieve manier verandert. 


Bright Cubes ondersteunt haar IT-consultants actief bij het ontwikkelen van hun professionele vaardigheden en expertise. Door middel van gerichte trainingen, mentoring en begeleiding bieden we hen de tools en kennis die ze nodig hebben om te gedijen in hun carrière. We moedigen een cultuur van voortdurende groei en ontwikkeling aan, waarbij we streven naar optimalisatie in elk aspect van hun werk. Dit omvat ook de trainingen in duurzaamheid, waarbij we hen helpen om niet alleen hun technische bekwaamheden te versterken, maar ook om zich bewust te worden van de cruciale rol die duurzaamheid speelt in de moderne zakelijke context.
Lijkt het je interessant om hierover meer te weten te komen? Neem dan contact op met Sascha Jansen via onderstaand contactformulier of via sascha.jansen@brightcubes.nl

Meer nieuwsitems!

Terugblik: Workshop MLOps in Databricks bij Bright Cubes

Workshop MLOps in Databricks op 3 juli!

Bright Cubes Schittert in ‘Leukste Gemeente van Nederland’

Terugblik: workshop Azure Container Apps als DevOps agents