Balk-website.png
Stan van Velthoven presenteert Apache Airflow

Lunch and Learn: Apache Airflow

Stan van Velthoven presenteert Apache Airflow

Het was weer tijd voor de Lunch and Learn bij Bright Cubes. Deze keer was het de beurt aan onze collega Stan van Velthoven. Hij nam ons mee in Apache Airflow. Tijdens de presentatie was er natuurlijk gezorgd voor een lekker hapje en een drankje zodat iedereen aandachtig kon luisteren naar het verhaal van Stan.

Wat is Apache Airflow?

Apache Airflow is een geavanceerd systeem voor data-ochestratie en workflowbeheer. Het stelt je in staat om complexe data pipelines geautomatiseerd te maken, plannen en monitoren. Of je nu te maken hebt met batchverwerking, datatransformatie of machine learning workflows, Airflow biedt een robuuste en flexibele oplossing.

Apache Airflow stelt je in staat om alle taken te beheren en automatiseren. Tijdens de Lunch & Learn werden voorbeelden getoond van taken die eenvoudig te definiëren, uit te voeren en te monitoren waren. Hierdoor zijn handmatige en foutgevoelige processen niet meer nodig en wordt de efficiëntie en betrouwbaarheid van je data platform enorm vergroot.

Apache Airflow biedt ook een uitgebreid ecosysteem van integraties en plug-ins, waardoor het eenvoudig is om verbinding te maken met verschillende gegevensbronnen, cloudplatforms en services. Het integreert naadloos met databases, cloudopslag, datawarehouses en meer, zodat het volledige potentieel van je gegevensomgeving wordt benut.

Wil je ook een keer de Lunch and Learn bijwonen? Stuur dan even een berichtje voor meer informatie. Of solliciteer op een van onze functies en doe mee met alle activiteiten binnen Bright Cubes.

Meer nieuwsitems!

Workshop MLOps in Databricks op 3 juli!

Terugblik: workshop Azure Container Apps als DevOps agents

Azure Container Apps als DevOps agents

Bright Cubes' eerste LAN-party!