Balk-website.png
Bright Learning

Terugblik: Workshop MLOps in Databricks bij Bright Cubes

Workshop "MLOps in Databricks"

Woensdag 3 juli vond de workshop "MLOps in Databricks" plaats. Consultants van Bright Cubes en externe deelnemers verzamelden zich om meer te leren over de toepassing van MLOps in het Databricks-platform. Bright Cubes zorgde voor een smakelijke maaltijd voorafgaand aan de sessie, wat de perfecte start was voor een leerzame avond.

De workshop werd geleid door onze collega’s Alec en Mathijs, die de deelnemers meenamen in de wereld van MLOps. Zij begonnen de avond met een presentatie waarin de uitdagingen van het implementeren en onderhouden van machine learning (ML) modellen benadrukt werd. Een net getraind model kan aanvankelijk bijna 100% nauwkeurige voorspellingen doen, maar door nieuwe data of veranderingen in de bedrijfscontext kan de prestatie van het model na verloop van tijd achteruitgaan. MLOps is ontworpen om betrouwbare, schaalbare en risicobeperkende stappen in het ontwikkelproces te bieden, van het trainen en in productie nemen tot het onderhouden van ML-modellen.

Deelnemers leerden hoe MLOps helpt bij het beheren van ML-modellen binnen het Databricks-ecosysteem. Daarnaast werd het gebruik van automatische machine learning technieken om voorspellingsmodellen te ontwikkelen en te evalueren besproken. Tot slot werd het volgen en beheren van ML-experimenten met behulp van MLFlow, een open-source platform voor het beheren van de volledige ML-levenscyclus uitgelegd.

Tijdens de sessie gingen de deelnemers ook zelf aan de slag met de favoriete hobby van de sprekers; wijn! Zij werden in groepen ingedeeld en kregen de opdracht om met de kennis uit de presentatie een model te trainen voor het voorspellen van de prijs van een fles wijn op basis van  kenmerken zoals de soort druif, het jaar en de regio waar de wijn vandaan kwam. Dit interactieve element zorgde voor een diepere begrip en hands-on ervaring met de besproken tools en methodologieën.

Bright Cubes organiseert regelmatig workshops waar iedereen welkom is om hun kennis te vergroten. Op woensdag 11 september zal de workshop ‘’Dockers’’ plaatsvinden. Daarnaast zullen we ook een workshop hebben op woensdag 9 oktober, deze sessie zal draaien om ‘’Cloud Adaption Framework’’. Verdere info over de geplande sessies zal binnenkort verschijnen. Wil je je nu al aanmelden voor één van deze sessies of beiden? Contacteer dan Lauren Gommers via lauren.gommers@brightcubes.com of via +31 6 45124373.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie of team. Wij nemen graag de tijd om ons te verdiepen in jullie vraag, kans of problematiek waarna we samen kijken welke vorm van dienstverlening het beste past. Omdat we onze organisatie flexibel hebben ingericht zijn we ook bereid om buiten deze kaders te kijken om elkaar te kunnen helpen.

Lotte-ZA-min.png

Lotte Kriesch - Unit Manager Data & Software Development

Neem contact op met mij. Ik ben bereikbaar op lotte.kriesch@brightcubes.nl. Je kunt natuurlijk ook het formulier invullen.

Meer nieuwsitems!

Workshop Docker op 11 sept!

Workshop MLOps in Databricks op 3 juli!

Bright Cubes Schittert in ‘Leukste Gemeente van Nederland’

Terugblik: workshop Azure Container Apps als DevOps agents